SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da 2009 – 2019 dönemi CHP – AK Parti arasındaki mücadelenin kritiği!

Yayınlanma:
ABONE OL

İki dönemdir Kartal’da kötü bir belediyecilik örneği sergileyen CHP belediyeyi kaybetmek istemiyor, doğru aday belirleyemeyerek yine iki dönemdir belediyeyi kazanamayan AK Parti de bu seçimlerde kazanmak istiyor ama nasıl olacak?

Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için aday belirleme süreci devam ediyor. Aday Adaylık müracaatı yapanlar da,  seçmenlerde heyecanla aday kim olacak ve seçim yarışını kim kazanacak diye heyecanla bekliyor.

En çok merak edilen kısmı ise, Kartal’lı bir isim mi yoksa Kartal dışından tepeden inme – dayatma bir isim mi aday gösterilecek?

Kartal’ın yerel dinamiklerini dikkate almadan, onlarla istişare etmeden ben yaptım oldu mantığıyla dışarıdan atayacakları adaylarla Kartal’ı yönetmeye çalışırlarsa yine çok büyük hata yaparlar.

Kartal’ın gerçek sahipleri olan Kartal’da doğmuş büyümüş çocukluğunu Kartal’da geçirmiş Kartal plajlarında yüzmüş, Kartal okullarında “İlçemiz Kartal” derslerini okumuş,Kartal’da esnaf, işadamı, işçi, bürokrat, seyyar satıcı olmuş, kendi mozaikleri ile Alevi’si Sünni’si Türk’ü Kürd’ü, Çerkez’i,  tüm değerleri ile Kartal’da yaşamaya devam ederken, dışarıdan göç alarak büyüyen Kartal birde bakmışsın kendi değerlerinden uzak insanlar tarafından yönetilir olmuş. Bu durum ise Kartal’da yaşayanları üzmüş ve üzmeye devam etmektedir.

Kartal halkının sesine kulak vermeyip, biz kimi aday gösterirsek ona tabi olacaklar, yapacakları başka bir şey yok, anlayışının böyle olmadığı geçmiş acı tecrübelerle sabittir.

Buradan tüm siyasi partilerin genel merkezlerine seslenerek, bu duruma dikkat etmelerini hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.

Kartal’ın adayları bu durumlar karşısında ne yapıyor?

Aday adayları ne yaparlarsa yapsınlar karar vericiler genel merkezde oldukları için, siyasi ve ekonomik güç en önemli faktör oluyor. Aday adayları ilk zamanlarda tatlı bir heyecanla yola çıktılar, gösterişli adaylık müracaatları yapıldı sonra ne oldu?

Sonrası, temayül yoklamaları, kamuoyu araştırması, teşkilat sorguları, anketler hepsi gaz alma operasyonları olduğu için bekleyiş devam ededursun, birde aday adayı olmadan genel merkeze yakın olan dayılarına güvenerek hiç adaylık başvurusu yapmadan Kartal’da karşılığı olamadığını bildikleri halde gizliden gizliye çalışanlar var!.. Heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

Yakın geçmişten örnekleri hatırlarsak; 2009 yılındaki Kartal Belediye Başkanlığı seçiminde CHP’de Kartal’lı olamayan ikameti Zekeriya Köy’de olan Nevşehir’li biri geldi aday oldu ve seçimi kazandı. Aslında seçimi birkaç hatalı hamleden dolayı AK Parti kaybetti, CHP kazandı. Bu seçim zaferini CHP kazanırken, Altınok Başkan da kerameti kendinden zannetti, olsun bilen biliyor…  

Ak Parti’de ise Kartal’da ikamet eden fakat teşkilat dışından partili olamayan bir isim aday gösterildi, sonra nemi oldu; Ak Parti Kartal Teşkilatının tabanında guruplaşmalar oldu ve seçmen de genel merkezi cezalandırmak için Ak Parti’ye oy vermedi.

Kartal Belediyesini CHP’li aday kazandı.

2009 seçimlerinde o dönemin İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi ve teşkilatın başarılı seçim çalışmasının sonucunda AK Partideki rehaveti fırsata çevirdi, CHP Kartal’da seçimi kazandı. Gerçi, şimdiki Belediye Başkanı Altınok Öz bu başarının kendinden kaynaklandığını düşünse de, en önemli iki faktörden birisi İlçe Teşkilatının başarılı çalışması, ikincisi de Ak Parti tabanındaki rahatsızlık olmuştur.

Bu dönem CHP’de dokuz aday adayı müracaat etti.  Mevcut Başkan Altınok Öz’ün haricinde Kartal’lı olan 2009 seçimlerinin başarılı İlçe Başkanı Kartal’lı Yüksel Çiftçi ve yine sevilen kişiliğiyle Erol Altunoğlu, daha iddialı ve halk nezdinde karşılık görürlerken, Kartal için sosyal medyadan  projelerim ve hayallerim var diyen Oğuz Aykan, rutin şekilde çalışmalarını yürüten Hüsnü Süslü, Gökhan Yüksel ve diğerleri de umutsuz bekleyiş içindeler. Fakat bilinmesi gereken bir durum varki,  hem Kartal halkının güvenini kazanmış olan, aynı zamanda Ankara’da eli güçlü olan olan kazanacak!

CHP bakımından oldukça zor bir seçim olacak, zira mevcut belediye başkanı Altınok Öz, iki dönem boyunca Kartal’ı hiç önemsemedi.

Öyle bir enkaz bıraktı ki; Kartal Belediyesi hangi tarafından tutarsanız elinizde kalacak bir durumdadır. On senedir Belediye Başkanlığı makamını temsil eden Altınok Öz Başkan Belediyecilik adına daha çok ideolojik ve keyfiyet tutkusunu öne çıkaran davranışlar sergiledi.

En bariz örneklerle kısa kısa izah etmeye çalışırsak;

Ekonomik açıdan belediye iflas etmiş durumda, yani Kartal her alanda geri kalmış bir ilçe olmuş. Yaklaşık 450.000.000- TL (Milyon) borç olduğu mecliste dile getirildi. En büyük yatırım olarak lanse edilen iki tane park projesini dahi parasızlıktan tamamlayamadığı gibi personel maaşları gecikmeli ve eksik bir şekilde zorlanarak ödenmeye çalışıyor.  

-Kartal’ı yöneten bir belediye başkanı her ay meclis toplantısı yapılan meclise bugüne kadar en fazla on defa katılmıştır. Bu davranışa ne denir sizce, sorumsuzluk mu veya önemsememek mi?

-Kartalspor Kulübüyle ilgilendiği günden bugüne kadar ne kadar zor günler geçiriyor kulüp herkes biliyor. 1. Ligdeyken bugün Bal Amatör ligde mücadele eden bir takım oldu.

Kartal sanatta geri kalmış dedi akla hayale gelmeyecek kadar gereksiz heykel yaptırdı.

-Kartal’da yaşayan CHP’li partililerin büyük bir kısmı belediye başkanıyla dargın ve çok tepki göstermektedir.

Doğru bir aday ile Kartal Belediyesi Ak Partiye geçer!

AK Parti’de 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde, belediye başkanlığı için belirlenen adaylık kriterleri konusunda hassas bir çalışma yürütüldüğü biliniyor.

Adaylarda özellikle ‘Saygınlık, dürüstlük, güvenilirlik, liyakat ve ehliyet’ kriterleri ön planda olacak.

Ak Parti 2009 yılında parti teşkilatı dışından bir isim ile sahaya tepeden indi kaybetti, sonra 2014 seçimlerinde yine teşkilatçı diyerek ilçe başkanını aday yaptı ama Kartal halkının kabullenmediği bir aday olan Avukat Temurhan Yıldız’la çıktı yine kaybetti. O dönemde son ana kadar ismi kesinleşen aday Ebubekir Taşyürek idi, son dakika yapılan bir operasyonla değişikliğe gidildi Temurhan Yıldız’la seçime gidildi ve kaybedildi.

Şimdi yani Mart 2019 seçimlerine Kartal Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulunan değerli isimler var. Bunlar teşkilatda karşılık gören, AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev almış, her kesimden destek görebilecek isimlerdir. Yıllardır sahalarda uzun soluklu bir mücadele veren Ebubekir Taşyürek, yine en favori aday olarak gözlenirken, yine çok değerli Adem Gökçe, Murat Büyükçe, Temel Yaz, Haydar Göksoy, Hüseyin Karakaya gibi isimler öne çıkıyor. Doğru bir isim ile seçime girecek olan AK Parti teşkilattaki bu birlik beraberlik atmosferini de iyi değerlendirdiğinde seçimin galibi olacaktır. Geçmiş dönemlere nazaran bu dönem dikkat çeken bir ayrıntıda İlçe teşkilatının her kademesindeki birlik beraberlik ve kazanma arzusudur. Bu başarının mimarlarını da yani İlçe Başkanı Gürkan Akyol, Kadın Kolları Başkanı Arzu Öğüt Şimşek ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Enes Nas’ı da tebrik etmek gerekir.  

Hem Kartallı hem teşkilatçı böyle değerler varken tepeden inme başka bir isim aday olarak sunulursa, ters tepeceği bilinmelidir.

Tabanın sesini duyan varmı bekleyip göreceğiz…

CHP de kim aday olacak sorusuna cevap olarak, Kemal Kılıçdaroğlu’na kim yakınsa aday odur. Mevcut başkanın halk nezdinde ve CHP genel merkezde puanının oldukça düşük olduğu biliniyor. Aslında CHP’nin işi bu dönem çok zor Kartal’da…

Ak Parti’de taban yada teşkilat önemli değil Cumhurbaşkanına kim ulaşabildiyse bağlantıları lobileri kimin kuvvetli ise aday odur. Ama doğru bir isim aday gösterilirse 2009 yılında kaybedilen belediye on yıl sonra Ak Partiye geçebilir.

Kalın sağlıcakla

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
03 Mayıs 2024
Mayıs Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı: Detaylar ve Sevk Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 celbi için yedek subay, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini duyurdu. E-Devlet üzerinden erişilebilen sonuçlar, adayların sevk tarihlerini de içeriyor. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, Mayıs 2024 celbi için askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er […]

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Politika
02 Mayıs 2024
İYİ Parti’nin Yeni Genel İdare Kurulu Yarın İlk Toplantısını Gerçekleştirecek

İYİ Parti’de yeni başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde ilk GİK toplantısı yarın yapılacak. İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen yeni Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde yarın ilk toplantısını yapacak. Toplantıda Başkanlık Divanı’nın oluşturulması bekleniyor. İYİ PARTİ GİK TOPLANTISI DETAYLARI İYİ Parti, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından yeni Genel İdare […]