SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Mustafa Önder KESKİN’le Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Yayınlanma:
ABONE OL

  ÖnDERSE İYİ DER

ÖNDERLİ  TOPLU

Konfüçyüs’e sormuşlar.

– Bir ülkeyi yönetmeye çağrılsaydınız yapacağınız ilk iş ne olurdu?

– Büyük Filozof şöyle cevap vermiş; “Hiç kuşkusuz dili gözden geçirmekle işe başlardım.” Çünkü dil kusurlu olursa, kelimeler düşünceyi iyi anlatamaz. Düşünce iyi anlatılamazsa, yapılması gereken şeyler doğru yapılamaz. Görevler gereği gibi yapılmazsa, töre ve kültür bozulur. Töre ve kültür bozulursa, adalet yanlış yola sapar. Adalet yoldan çıkarsa, şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilmez. İşte bunun içindir ki, hiçbir şey dil kadar önemli değildir.

ÖNDERTSİZ  GÜLMECE;

 

Temel arabasıyla yanında eşi Fadime arkadaşı yaşlı Dursun trafikte seyir halinde iken, birden trafik polisi aracı durduruyor. Temel’e beyefendi trafikteki başarılı seyrinizden dolayı büyük ödül(50-bin) sizin oldu. Evet, bu 50 bin liralık ödülle neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Temel: Hemen kendime bir ehliyet alırım.

T.Polisi: Nee ehliyetiniz yok mu?

Fadime: Aman memur bey, siz ona bakmayın içince sapıtır o!

T.Polisi: Nee içkili mi araç kullanıyorsunuz?

Dursun: (Titrek bir sesle) Ben size demedim mi, çalıntı arabayla yola çıkmayalım diye.

T.Polisi: Nee aracınız çalıntı mı?

            Bu arada bagajdan küçük temel yola fırlayıp; Babaaa sınırı geçtik mi, sınırı geçtik mi?

T.Polisi: Nee sınırımı geçecektiniz? Der ve bayılır.

 ÖNDER Kİ!

            Umarım küçük de olsa hayat şartlarından asılan ve gerilen suratlarınızı bedava gerdirip, tebessüm ettirebilmişimdir.  Hayatımızın karmaşasını ve dengesizliğini anlatabilmek adına bu fıkrayı sizlerle paylaşmak istedim. Yani hiçbir şeyimizi şartlardan dolayı tam manasıyla yerine getiremediğimiz, tam oldu, söküğümüzü yamadık dediğimiz anda yamanın büyüdüğünü görürüz. İşte hayatın kendisiyle yüzleştiğimiz andır o an.

            Sevin, sevilin, hatırlayın, unutturmayın ve tabi ki sağlığınıza dikkat edin. Sevgiler…!

ÖNDERS

Yalvarmak ve reddetmek için okuma!

İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma!

Konuşmak ve nutuk çekmek içinde okuma!

Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku’

                                                           F.BACON

 

Kendimizi kendi öz kötülüğümüzden esirgemek yerine, başkalarının kötülüğünden esirgemek gibi mümkün olmayan bir işe kalkışmak pek tuhaf bir şey!

                                                                                                                      M. AURELIUS

ÖNDERİN BİLGİ;

Uyuşturucu maddeler kullanmanın ne büyük felaket olduğunu hepimiz biliyoruz. Genç yaşlarda başlayan bu alışkanlık insanı zamanla deliliğe ve ölüme sürüklemekte, cemiyetten koparmaktadır. Uyuşturucu madde kullananların çoğunu, bir+iki defa “sadece şöyle denemek için” kullananlar meydana getirir. Bu bakımdan bir tek defa bile olsa, bu zehirleri denemeye kalkışmak çok tehlikelidir.

 ÖNDER YA;

Tarih boyunca yeryüzünde bulunan altının 200 kat daha fazlası okyanusların dibinde bulunmaktadır.

Kartal Sanat Tiyatrosu’nda Her Pazar Saat 13.00’da
OYUNCAKLAR ÜLKESİNE YOLCULUK
;  sevgi, barış ve birlikte üretim için çocuklara oyun yoluyla geleceğin kapılarını aralıyor

Kartal Sanat Tiyatrosu’nda 1 Mart pazartesi saat 20.30’da Sunay Akın tek kişilik oyunuyla Kartallıyla buluştu. Kartal’a ve Kartal Sanat Tiyatrosu’na yakınlığıyla da bilinen Sunay Akın “SUNAY BEY TARİHİ” oyunu ile seyirciyi saran, bilgilendiren, akıcı tarzıyla, keyif veren bir gösteri sundu.

 

“3GEN SANAT TİYATRO TOPLULUĞU”

Her Pazar saat 12.00 ve 13.30 ‘da Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde  “Keloğlan Mutsuzlar Ülkesinde”  ve “ Sevimli Kahramanlar” adlı çocuk oyunlarını oynamaya devam ediyorlar.

 

 

Zamansız Kavgaların İzinde Bir Ressam
MURAT HAVAN

Kordonboyu Mah. Hamam Sokak Demirli İş Hanı N:57 D:8 Kartal –İstanbul adresinde Morart Sanat Atölyesinde resim-heykel-seramik vs. dallarında kurs vermektedir. Çocuklarımıza hem meslek edinebileceği hem vaktini faydalı bir sanat dalını öğrenerek, eğlenerek geçirebileceği bir ortam sunan Murat HAVAN, ressamlığının dışında başarılı eğitmenliği ile öğrencilerinin ilham kaynağı olmaya devam ediyor.  

author avatar
M. Önder Keskin

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]