SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İşyeri sahibi öyle bir şey yaptı ki, hırsızlar neye uğradığını şaşırdı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultangazi’de iş yerine girerek 20-25 tane aküyü aracına yükleyen yüzü maskeli 4 hırsızı son anda fark eden iş yeri sahibi, şüphelileri durdurmak için kendi aracıyla hırsızların aracına çarptı. Hasar alan araca binerek kaçmaya çalışan hırsızlardan biri bir süre sürüklenirken, tekerin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Hırsızların iş yeri sahibinin baskınıyla neye uğradığını şaşırdığı o anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 22 Aralık günü sabah saatlerinde Sultangazi’de araç aküsü satılan bir iş yerinde meydana geldi. İddiaya göre, yüzleri kapalı ve eldivenli 4 kişi önceden belirledikleri dükkanın çevresinde araçlarıyla keşif yapmaya başladı. Dükkanın önüne çektikleri hafif ticari aracı kendilerine paravan olarak kullanan şüpheliler, kepenkleri kırarak içeriye girdi. İş yerinde bulunan alarm sisteminin devreye girmediğini gören hırsızlar, rahat tavırlarla dükkanın iç kısmında bulunan aküleri araçlarına yüklemeye başladı.

İş yerinin soyulduğunu görünce arabayla hırsızların aracına çarptı

2 kişi araç içine yüklerken diğer iki kişide araç içerisinde beklemeye devam etti. İş yerinin üst katındaki dairede oturan komşusu dükkan sahibi Yasin Nesin arayarak durumu bildirdi. Olay sonrasında telefondaki uygulamadan güvenlik kamerasını izleyen Nesin, hırsızların birden fazla olduğunu ve akü çaldığını görünce farklı bir yönteme başvurdu. Dükkan sahibi hırsızların kaçışını engellemek için aracıyla, hırsızların aracına çarptı.

Sürüklenen hırsız son anda araca binerek kaçtı

İş yeri sahibinin çarpmasıyla neye uğradığını şaşıran hırsızlar apar topar hasar alan araca binerek olay yerinden kaçmaya çalıştı. Dükkan içinden aküleri veren hırsız ise araca binmekten zorlandı. Hızla giden aracın kapısından tutunan hırsız bir sürü sürüklendikten sonra tekerin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Hırsız güçlükle araca binerken, iş yeri sahibi ise gördükleri karşısında şoka uğradı. İş yerini dağıtılmış bir şekilde gören Yasin Nesin durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarından şüphelilerin belirlenmesi için çalışma başlattı. Öte yandan alarm sisteminin çalışmaması yüzünden yaşanan olayda Yasin Nesin alarm şirketinden şikayetçi olacağını belirtti.

“Adamlar tedirgin alarmın çalmasını bekliyor ama çalmıyor”

Alarm sisteminin çalışmaması yüzünden mağdur olduğunu belirten iş yeri sahibi Yasin Nesin, “İşin ilginç tarafı dükkanımda 7/24 çalışan alarm sistemi var ancak hırsızlar buradan aküleri çaldığı sırada çalışmıyor bundan dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Konuyla ilgili olarak alarm sistemine ulaşıp durumu anlattığımda bana Aralık ayının 11’inden beri sistemden sinyal alamadıklarını söylediler. Ayın 11’inden beri dükkanımıza teknik ekip gelerek durumu kontrol etmedi ve bu konuda bana bilgi vermediler. 4 kişi geliyor hırsızlar dükkana adamlar tedirgin alarmın çalmasını bekliyor çalmayınca direk dükkana giriyorlar. Adamlarda silah olabilir herhangi bir delici alet olabilir giden malımız oldu mağduruz” dedi.

“Malımı kurtarmak için araçlarına çarptım”

Olay anını anlatan Yasin Nesin, “ Olay saat 6-7 civarında gerçekleşiyor. Üst komşumun haber vermesi üzerine uyandım ve dükkana hırsız girdiğini söyledi. Kamera sistemini açıp baktığım zaman dükkana hırsızların girdiğini gördüm. Hemen evden çıkıp aracıma atlayarak iş yerine geldim. 2 dakika sonra iş yerine geldiğim de hırsızların araçları kapının önünde duruyordu, hiç düşünmeden kendi aracımla onların arabasına çarptım. Amacım onların araçlarını bıraktırarak çalınan malımı kurtarmaktı fakat hiçbir şey olmadı benim araçta maddi hasar olurken onlar araçlarıyla kaçtılar. Aracımın lastiği koptuğu için peşlerinden devam edemedim. Dükkanımdan 20 ya da 25 adet akü çaldılar bunun da maliyeti yaklaşık olarak 20 bin lirayı buluyor” diye konuştu.

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]