SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

OĞLUMA MEKTUP

Yayınlanma:
ABONE OL
OĞLUMA MEKTUP

Oğlum;

Bizler, sizlere; güçlü bir ülke, sağlam temele oturmuş inanç ve dürüst bir dünya bırakamıyoruz bizleri bağışlayın.

Bizler, kendi hırslarımız, çekişmelerimiz, kıskançlıklarımız sebebiyle kavgalı, huzursuz, modern dünyanın gerisinde, saygınlığı çok da iyi olmayan bir ülke bırakıyoruz sizlere, özür dileriz.

Bizler, dünyanın en güzel ve en verimli topraklarında, dünya tarihine damgasını vuran büyük bir milletin evlatları olarak atalarımıza layık olamadığımız gibi kendi evlatlarımıza da iyi örnek olamamanın üzüntüsü ve utancı içindeyiz.

Bizler, siz evlatlarımıza; söz verip tutmayanların, ve makamı bıraktı için birçok değerini feda eden, yalan söyleyen, ikiyüzlü davrananların sorgulanamadığı ve el üstünde tutulduğu bir ülke bırakıyoruz, hakkınızı helal edin.

Oğlum;

Dilerim bu mektubu okurken neyi başardınız ki, ne öğüt veriyorsunuz demez ve beni anlamaya çalışırsın.

Dilerim bizler gibi davalarında ve yaşamlarında samimi olmayan vatanseverlerin, dindarların, milliyetçilerin, demokratların, halkçıların oyunlarına kapılmadan, birilerinin art niyetlerinin kurbanı olmadan vatan, millet, din adına doğruları yaşayabilir, yaşatabilirsin. 

Oğlum, iyi bilmelisin ki;

Şimdilerde ılımlaştırılan bir dinin, susturulan bir milliyetçiliğin girdabında, paradan ve makamdan başka derdi olmadığına kanmış insanlardan Oluşan ülkemizde uğruna ölünecek değerlerin olmadığına inandırılmak isteniyorsunuz.

Gerçekleri, okumanızın, bilmenizin ve öğrenmenizin engellendiği bir ortamda, vatan, millet ve din gibi değerler konusunda hassasiyetiniz ve inançlarınız törpüleniyor. Parti, para, futbol gibi günübirlik değerler önünüze hizmet edilmesi ve kazanılması gereken kutsal amaçlar gibi sunuluyor.

Oğlum;

Günümüzde halkı yönetmenin Halkla paylaşarak, Halkla Yaşayarak olabileceğini ve nereden geldiklerini unutanlar bu samimiyetsizliklerinden doğan başarısızlık ve hezimetin suçunu halka yüklemek ve cezasını millete çektirmek istiyorlar.

Oğlum;

            Birileri sen ve senin gibileri fikirsizleştirmeye, susturmaya çalışıyor olabilir, beyninize iman, vatan, millet sevgisi yerine parti, para, futbol ve her türlü dünyevi şehveti doldurarak Sizleri de satın almaya çalışıyor olabilir.

            Unutma ki seni etkilemek ve aldatmak için Allah diyenle, aksini yapan arasında fark yoktur.

Unutma; davalarında başarılı olanlar davalarında samimi olanlardır. Sen eğer karşında Haksız birinin başardığını görüyorsan bil ki o kendi davasında senden daha samimidir.    

Canım oğlum eninde sonunda davalarında, inançlarında samimi ve dürüst olanların kazandığını öğreneceksin. Fakat bu kazancın; dünyevi manada makamı, mevki, para ve güç değil de Vatanımızın bir adım daha öne çıkmasına sebep olabilmek, Allah’ın huzuruna, yalansız, riyasız, kul ve yetim hakkı yemeden gidebilmek olması gerektiğini iyi bilmelisin.

Son olarak bilmeni isterim ki; makamına, parasına veya gücüne özendiğin, onlar gibi olmak istediğin insanlar ve bu insanların nasıl olduğu anlaşılamadan birden bire yüksek makamlar ve büyük paralar kazanan senin de yaşıtın olan çocukları olabilir.

Fakat emin ol ki bu kiþilerin kalplerine girebilsen, hırsları, hasetleri ve kibirleri sebebiyle çektikleri ızdırabı ve bu uğurda ne kadar küçülebildiklerini bir görebilsen onlara imrenmek yerine, o kişilere acırsın.

Sevgili oğlum, her zaman erdemli, inançlı ve Şartlar ne olursa olsun dürüst ol.

Seni Allah’a emanet ediyor, seni seviyor ve gözlerinden öpüyorum.

AHMET Berhan YILMAZ

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]