SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

PTT çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği iyileştirilmeli!

Yayınlanma:
ABONE OL

PTT Çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için, Haber Hak-Sen Genel Başkanı Yılmaz KAYA, basın açıklaması yaptı.

Haber Hak-Sen Genel Başkanı Yılmaz Kaya’nın yaptığı açıklamaya göre;

“Biz gücümüzü çalışandan alan, hiçbir ideolojik ve siyasal referansa

dayanmayan bir sendikayız.

Biz kamu yaranını gözetir, sorunların diyalog ile çözülebileceğine

İnanırız.

PTT kökleri çok geçmişe dayanan köklü kurumlarımızdandır.

Bu köklü kurum devamlılığını sağlamak için bugün burada çalışanların

sesi ve vicdanı olarak sesleniyoruz. Yöneticiler bu sese kulaklarını tıkamamalıdır.

PTT de şube konseptlerinin iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uygun bir şekilde iyileştirilmesi gerekiyor. Gişelerde çalışan personelin güvenliği ve sağlığı açısından, vatandaşla doğrudan temasın ortadan kaldırılması için cam paravanların yapılması artık bir zorunluluk olmuştur.

Çalışan sayısı az olan PTT şubelerindeki görevlilerin can güvenliği için mutlak suretle güvenlik elemanı tahsis edilmelidir.

Posta dağıtım ve posta işleme merkezleri ile şubelerde görev yapan personelin çalışma ortamları insan sağılığı açısından riskler taşımaktadır. PTT yöneticileri ivedilikle bu işyeri ortamlarını iyileştirecek önlemleri almaları gerekmektedir. Eksiklerin tamamlanması halinde personelin moral ve motivasyonu olumlu yönde artacak ve hizmet sunumları daha nitelikli hale gelecektir.

Postacılar gerçekten çok yıpratıcı ve zor bir görev yürütmektedirler. Geçmişte görevlerini yaparken sahip oldukları yıpranma payı ne yazık ki ellerinden alınmış durumda. Diğer meslek gruplarında olan yıpranma payının artık Postacılara bir an önce geri verilmesini istiyoruz.

Statü farklılıklarından kaynaklı olumsuzlukların giderilmesi iş barışının sağlanması için 399 sayılı KHK’ya göre ücretleri daha düşük olan unvanlarda çalışan İdari Hizmet Sözleşmeli Personelin temel ücretlerinin 399 sayılı KHK’ya göre çalışanlarla eşit düzeye getirilmesi için 12 yıldır kurumda yapılmayan skala ayarlaması yeniden hayata geçirilmelidir.

50 kişinin altında çalışan PTT şubelerdeki personele yemek yardımı yapılmalıdır.

Dağıtıcıların kişisel görev donanımlarının  ( giysi, ayakkabı, yağmurluk vb. ) mevsim ve coğrafi bölgenin şartlarına göre yeniden belirlenmesi gerekmektedir

Cumartesi günleri zorunlu yapılan fazla mesai uygulamasının isteğe bağlı olarak yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. 

.

İdari Hizmet Sözleşmeli personel izinli ya da hasta olduğu günlerde fazla mesai ücreti kesilmektedir. Bu haksız uygulamaya son verilmelidir.

İHS’ li personelin çalışmasına ilişkin yönetmelikte iş güvencesini düzenleyen zayıflatıcı hükümlerin yerine iş güvencesini güçlendirecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Kredi Kartı teslimatlarının ve buna bağlı form doldurma işlemlerinin dağıtıcılara yükleneceği PTT İdaresi tarafından ifade edilmektedir. Bu İşlemler personelin iş yükünü artıracağı gibi diğer asli görevlerini yapmasını da engelleyecektir. Biz bu işlemlerin yeni personel istihdamı ile yapılmasını talep ediyoruz.

PTT teşkilatında lisans mezunu olup Postacı pozisyonlarında 5 yıl kesintisiz olarak görev yapan ve idareye girdiği tarihte sınav şartı olmaksızın kendi isteği ile memur kadrosuna geçilebilirken şimdi bu hak elimizden alınmış bulunmaktadır. Bu hak kaybının ivedilikle telafisini talep ediyoruz.

Değerli basın son bir konuyu daha sizlerle paylaşıp basın açıklamamıza bitireceğim. Son zamanlarda işyerlerimizde taşeron ve kadrolu olarak görev yapan postacılar işyerinde ve dağıtım bölgelerinde ayrıştırılmaktadırlar. Bu durum çalışma barışını bozduğu gibi, kişilerin moral ve motivasyonu üzerinde de yıkıcı sonuçlar doğurmaktadır. Bu uygulamaya bir an önce son verilmelidir.

Kazanımlarımız;

PTT çalışanlarının gasp edilen ücretsiz 1 yıllık hakları olan izinlerini geri aldık.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Postacıların hakkı olan pasoları iptal etmişti. Mücadelemiz sonunda Pasolarını geri aldık.

PTT de çalışan Baş dağıtıcıların uzun uğraşlarımız sonucu Devlet Personel Başkanlığından aldığımız kararla Yönetici kadrosunda olmasını sağladık.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]