SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ebubekir Taşyürek, hakkında kısa bir değerlendirme!

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek kimdir?

Yeminli Mali Müşavir Ebubekir Taşyürek, Kartal Belediye Başkanlığına uzun zamandır hazırlanmakta olduğu bilinmekteydi. Yıllardır insan ayırımı yapmadan Kartal sokaklarında halkın arasında herkesimin tanıdığı bildiği yüreklere dokunan bir isim oldu. Öyle ki; düğünü olanın düğününde, ölüsü olanın cenazesinde – taziyesinde her daim yer aldı. Yani Kartal halkının mutlu ve hüzünlü günlerinde vazgeçilmez isim oldu.

Taşyürek, AK Parti saflarında çeşitli kademelerde görevlerde bulunmuş, yıllardır Kartal Belediye Başkanlığına hazırlanan aday adayı olarak müracaatını yapmış bil fiil sahada çalışan değerli bir siyasetçidir. AK Parti’de  İl Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, Anadolu Yakası SKM Başkanlığı, Kartal Belediye Meclis Üyeliği, halen AK Parti Arnavutköy belediye meclis üyeliği ve aynı zamanda İBB Başkan Danışmanlığı yapmaktadır.

Belediyecilik tecrübesi, liyakat, insan ilişkileri, teşkilat desteği, İBB ve Genel Merkez nezdinde üst düzey sağlam diyalog, daha ne olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aradığı bütün kriterlere uygun bir aday.

EBUBEKİR TAŞYÜREK KİMDİR?

1960 yılında orta halli bir esnaf ailesinin çocuğu olarak Erzurum’un Murat Paşa Mahallesi’nde doğan Ebubekir Taşyürek, şehrin hatırı sayılır esnaflarından berber Muhsin Usta ve ev hanımı Perihan Hanımın ikisi erkek, ikisi kız dört evladından ikincisidir.

Ebubekir Taşyürek ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Erzurum’da tamamladı.1982 yılı haziran ayında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalının Yönetim Bilim Dalında Yüksek Lisans Programına katıldı.

Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Polatlı ve Tekirdağ Çorlu’da tamamlayan Ebubekir Taşyürek, 1984 yılından bu yana İstanbul’da ikamet etmektedir.

Yılların Birikimi ve Başarılı Bir Meslek Hayatı

1984–1997 yılları arasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Ebubekir Taşyürek, 1997 yılında TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ve Maliye Bakanlığı’nca yapılan Yeminli Mali Müşavirlik yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayarak Yeminli Mali Müşavir unvanını ve mührünü aldı.

Kamu Gözetim Kurumu tarafından yasal mevzuatta belirlenen sınavları başarıyla tamamlamasının ardından 2013 yılında “Bağımsız Denetçi” olarak yetkilendirildi ve konuya ilişkin Yetkilendirilenler Listesinde ilan edildi.

Kurucu ortağı ve Genel Müdürü olduğu Yeminli Mali Müşavirlik ve denetim şirketindeki çalışmaları yanında birçok Yeminli Mali Müşavirlik denetim şirketinde kurucu ortak olarak meslektaşlarıyla güç birliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekküllerde, Organize Sanayi Bölgeleri İktisadi İşletmelerinde ve TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) tarafından yönetim ve denetimine el konulan firmalarda Yeminli Mali Müşavir, mali danışman ve denetim kurulu üyesi olarak görev yapan Ebubekir Taşyürek ’in muhtelif mesleki dergilerde ve gazetelerde çok sayıda mesleki yazıları yayınlandı.

Her Zaman Milletin Değerlerinden Yana Net Bir Siyasi Duruş

Sivil, demokrat ve katılımcı siyaset inancını ülkemize olan hizmet aşkıyla bütünleştirerek AK Parti saflarında siyasete atıldı. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, Ekonomik İşlerden sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı(2007–2008) ve Türkiye’nin en büyük seçim çevresi olan İstanbul 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı (2011) görevlerini üstlendi.

Hizmet Destanlarının yazıldığı İBB’de Ciddi Bir Belediyecilik Tecrübesi

2009 Mart yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Ebubekir Taşyürek, 2009 yılından beri teşkilatı tarafından güvenle kendisine tevdi edilen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclisi Plan Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini 2014 Mart dönemine kadar yürüttü.

2014 Mart yerel seçimlerinde yeniden AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Ebubekir Taşyürek bu kez kendine teşkilatı tarafından tevdi edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini 2016 Nisan ayına kadar başarıyla ifa etti.

Anayasal bir kurum olan Türkiye Belediyeler Birliği delegesi de olan Ebubekir Taşyürek, söz konusu birliğin bütün belediyeleri kapsayan eğitim programlarında eğitimci olarak ta görev yaptı. Meclis çalışmalarında özellikle bütçe, denetim konularında yaptığı teknik eleştirilerle CHP’li belediyelerin korkulu rüyası oldu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemine Bitmeyen İnanç

Sivil toplum örgütlerinin sosyal hayatımızdaki önemine yürekten inanan Ebubekir Taşyürek, Birlik Vakfı Mali Müşavirler Kulübü, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (Meslekte Birlik), Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERATÜN), Kadıköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Maltepe Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Fenerbahçe Spor Kulübü (kongre üyesi) Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği, ER-VAK Erzurum Kalkınma Vakfı, TÜRK KIZILAYI Kartal Şubesi, Türkiye YEŞİLAY Cemiyeti, Türk-Azerbaycan Dostluk, Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği gibi sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu başkanı, üyesi, mütevelli heyet üyesi ve temsilci olarak aktif görev aldı.

Mutlu, Huzurlu ve Sıcak Bir Aile

Çalışma, sivil toplum ve siyaset hayatındaki başarılarının altında yatan temel unsuru “mutlu, huzurlu ve sıcak bir aile” olarak açıklayan Ebubekir Taşyürek’in ikisi erkek biri kız olmak üzere üç evladı ve dört torunu bulunuyor.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]