SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla’daki Çilek Kaplan ziyaretçi akınına uğruyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyada yalnızca 20 adet bulunan ve Malta’dan özel izinle getirilen Çilek Kaplanı yoğun ilgi çekiyor.

Dünyada yalnızca 20 adet bulunan ve Malta’dan özel izinle getirilen Çilek Kaplanı yoğun ilgi çekiyor.

Babasının Beyaz Bengal Kaplanı, annesinin de Sarı Kaplandan meydana gelen Çilek Kaplanı, Malta Başbakanlığı’nın özel izniyle Türkiye’ye getirildi. Türleri tükenmekte olan canlılara ev sahipliği yapan Aslan Park, yeni bebeği ile her yaştan ziyaretçinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

“Yeni nesil hayvanat bahçesiyiz”

İstanbul Tuzla Viaport Marina içerisinde konumlanan Aslan Park, çevre ülkelerin ilk, dünyanın üçüncüsü olarak öne çıktığı kaydediliyor. 12 farklı türden 30’a yakın büyük kediye ev sahipliği yapan Aslan Park’a, açıldığı 29 Ekim tarihinden beri yerli yabancı, binlerce ziyaretçinin akın ettiğini belirten Aslan Park Genel Müdürü Ogün Turanlı, “Bulunduğumuz coğrafya ve Türkiye’nin ilk Aslan Park’ını açmaktan gurur duyuyoruz. Afrika’yı Tuzla’ya getirdik. Tüm ziyaretçilerimize deneyimlenmesi çok zor olan bir deneyimi yaşatıyoruz” diye konuştu.

Aslan Park’ın yeni nesil hayvanat bahçesi olduğuna da değinen Turanlı, “Diğer hayvanat bahçelerinin yanında burası son teknoloji ile donatıldı. Parkımızda asla tel örgü, kafes sistemi bulunmuyor. Havalandırma sistemlerimiz, habitatlarımız en modern şekilde tasarlandı. Ziyaretçilerimizle 300 kiloluk kaplanlarımızın arasında sadece 3 cm’lik cam bulunuyor” dedi.

Çilek Kaplanı Malta’dan özel izinle getirildi

Parkta bulunan canlıların tümünün CITIES belgelerinin alındığını ve ülkelerarasında özel izinler alındıktan sonra, uluslararası hayvan taşımacılık sistemleriyle Türkiye’ye getirildiğini vurgulayan Turanlı, “Parkımızdaki tüm canlılar çok zor bürokratik süreçlerin ardından getiriliyor. Dünyada yalnızca 20 adet bulunan Çilek Kaplanımız Malta Başbakanlığı’nın özel izinleriyle ülkemize getirildi. Biz yalnızca bir hayvanat bahçesi değil, soyları tükenmekte olan canlıların koruma altına alındığı ve soylarının devam etmesinin sağlandığı bir merkez olarak da hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki tüm hayvanat bahçeleri ile ortak işbirliği içerisinde bulunduklarını da kaydeden Turanlı, “Canlılarımızın ve dünyadaki soyu tükenmekte olan canlıların tümü için ortak bir işbirliği içerisindeyiz. Vahşi doğayı korumak üzere üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız” diye konuştu.

Sömestr’da karne kampanyasında, öğrencilere girişler ücretsiz

Sosyal sorumluluk kapsamında, belediyeler ve kurumlarla da işbirliği içerisinde olduklarını kaydeden Turanlı, “Türkiye’ye kazandırdığımız bu parkımızda önce maddi durumu iyi olmayan, dezavantajlı çocuklarımızı ücretsiz olarak ağırlayacağız. Ayrıca, Aslan Park gelirlerinin bir bölümünü yine sokak hayvanları ile paylaşacağız” dedi.

Sömestr ayı boyunca yanında bir yetişkin olmak kaydıyla bir öğrenciyi ücretsiz ağırlayacaklarını belirten Turanlı, “Burası ziyaretçileri eğlendiren bir yerin yanı sıra, bilgilendirici bir özelliğe de sahip. Eğitime katkı programlarımızı da ilerleyen günlerde açıklayacağız” diye konuştu.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]