SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Hasta Yatağı Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Yayınlanma:
ABONE OL

Günümüzde farklı sorunlarla karşı karşıya kalan hastalar için hasta yatağı çeşitleri büyük bir öneme sahiptir. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak kısa süre içerisinde ayağa kalkabilmeleri adına, etkin çözümler sunar. Fakat sundukları farklı fonksiyonel yapılarının yanı sıra, temizlik açısından da her zaman steril ve hijyenik bir yapı sunmalıdırlar.

Bunu gerçekleştirmek için ise düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekir. Özellikle farklı bakteri ve mikroorganizmalardan hastaların uzak tutulması için hasta yatakları temizliği çok önemlidir. Böyle zamanlarda hataların bağışıklık sistemi zayıf olduğundan dolayı, daha tehlikeli durumlar ön plana çıkabilir.

Hasta Yatağı Temizliği Nasıl Gerçekleştirilir?

Farklı fonksiyonel yapılara sahip olan hasta yatağı çeşitleri, genelde değişik sayılar altında motor sistemlerine sahiptir. Uzaktan kumandayla yataklar bu sayede farklı açılara getirilerek kolayca temizlikleri gerçekleştirilebilir. Böylece her kısmı için sadece temiz bir bez kullanmak suretiyle kısa sürede işlem tamamlanabilir.

Bunu haftada bir uygulamak yeterli gelecektir. Böylece değişik bakteri ve mikroorganizmalar yataktan uzat tutulurken, değişik böcek türlerinin yuva yapmasına engel olunabilir. Doğru şekilde ele alınacak temizlik sayesinde, hastaların böylesi zayıf zamanlarda zarar görebileceği farklı etmenler uzak tutulmaktadır.

Hasta Yatağı Çeşitlerinin Farklı Bölgelerinin Temizliği

Hasta yatakları birçok değişik fonksiyonel yapıdan oluşur. Bunlardan biri yan korkuluklardır. Alüminyum profilden dayanıklı bir yapıya sahip olan yan korkuluklar, genellikle çıkarılabilmektedir. Böylece dikkatli bir şekilde temizlikleri yapılabilir ve yeniden kolayca yerine yerleştirilebilir.

Ayrıca serum askısı, yemek masası ve yatağın tüm iskelet yapısı eksiksiz olarak temizlenmelidir. Bunu özel olarak elde edilen ve tamamen steril olan bezlerle gerçekleştirmek büyük bir önem taşımaktadır. Hafif ıslak bir bezle düzenli olarak temizliğini gerçekleştirmek yeterli gelecektir. Bu şekilde hasta yatağı güven içerisinde sorunsuz olarak kullanılabilir.

Zorlu Hastalıklar Geçirenler İçin Yatak Temizliğine Önem Verilmelidir

Özellikle ameliyattan yeni çıkmış insanlar, hastalar ve felçli kişiler için yatak her şey demektir. Bu yüzden hasta yataklarının düzenli olarak steril, sağlıklı ve hijyenik kalması iyileşme sürecinin daha güven içerisinde geçmesine fırsat sunar.

Hastaların yaşadığı probleme bağlı olarak farklı fonksiyonel yapıları ile tercih edilen hasta yatakları, mutlaka düzenli biçimde temizlenmelidir.

İlgili Haberler

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]

Ekonomi
05 Nisan 2024
Enflasyon; memur ve emekliyi yoksullaştırırken, sosyal dejenerasyonu yol açıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında enflasyon %3.16, yıllık %68.50 artış gösterdi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise martta enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 olarak açıkladı. Maaşlara İyileştirme Yapılması Zorunlu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyonun memur […]

Sağlık
30 Mart 2024
Bahar depresyonuna dikkat!

Bahar aylarının gelmesiyle beraber bahar depresyonu da gündemde. Peki bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonu, bahar aylarında yaşanan, kişinin ruh halinde ve enerji seviyelerinde düşüşle karakterize edilen bir durumdur. Genel olarak depresyon terimi, genellikle sonbahar ve kış aylarında daha yaygın olan mevsimsel duygudurum bozukluklarına (Seasonal Affective Disorder, SAD) atıfta bulunsa da, bazı insanlar bahar ve yaz […]