SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Orhantepe Mahallesine tecrübeli Muhtar adayı Bediran Boztepe

Yayınlanma:
ABONE OL

Devletin en küçük birimi ve idari yapısı olan mahalle, muhtar ve ihtiyar heyeti ile yönetilir. 
Evler, cadde ve sokaklar, çarşı, okul, cami, sağlık ocağı, çeşme, oyun ve dinlenme alanları, park ve bahçelerin bulunduğu mahallede; insanlar arasında güven ve samimiyete dayanan güçlü bir komşuluk ilişkisi vardır.

Muhtar ve azaların seçimi yerel seçimlerde yapılır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri de bu seçimdir. Bedirran Boztepe’de bu seçimde aday. Kartal Orhantepe Mahallesi Muhtar adayı Bediran Boztepe, 1957 Erzurum doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da yapan Bediran Boztepe, 1973 yılında Kartal’a geldi.

Sevilen, sayılan ve özü sözü dosdoğru olan Bediran Boztepe; Kitap okumayı, spor yapmayı, seyahat etmeyi çok seviyor, Dinlemeyi ve konuşmayı seven hoş sohbet Boztepe için ne desek az. 
Orhantepe Mahallesi’nde oturan ve esnaflık yapan Bediran Boztepe; mahallenin taşını toprağını, gencini yaşlısını, kurdunu kuşunu bilen biri. Bu sokaklarda büyüdü, bu çarşıda alış veriş yaptı, çocukları bu okullarda okudu.

Orhantepe Yapı Kooperatifi ile sosyal hayata girip, onlarca derneğin kurucusu, yöneticisi ve üyesi olan Bediran Boztepe; halen Orhantepe Mahallesi Güzelleştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin üyesidir. Kaymakamlıktan belediyeye, sağlıktan eğitime, siyasi partilerden derneklere kadar büyük bir çevresi olan Bediran Boztepe tuttuğunu koparan bilgi, beceri ve birikime sahiptir.

Yakın çevirindeki arkadaşlarının “Abi, gel aday ol” ısrarları ile muhtarlık yarışına giren Bediran Boztepe’nin listesinde: Bayburtlu Serhat Demir, Elazığlı Hüseyin akman, Rizeli Mehmet Üst ve Mansur Demet, Erzincanlı Recep Cuha, Samsunlu Hüseyin sezgin, Trabzonlu Yasin Kaya ile Bilecikli Seyfi Bilir yer alıyor.

“Benim hayatımın 46 yılı Orhantepe’de geçti. Orhantepe insanını tanıyor, Orhantepe sokaklarını biliyorum. Nerede ne var, nerede ne yok? bana sorun. Muhtarlık siyaset üstü ve siyaset dışı bir kurum, muhtarlık hizmet kapısı diyen Boztepe; bizim derdimiz daha güzel ve daha yaşanabilir bir Orhantepe Mahallesi.” diyor.

“Vatandaş, bir derdi olduğunda nereye gider? Mesai saati işte olan vatandaşın gideceği ilk kapı muhtarlıktır. Muhtar da vatandaşın sorununu çözmelidir.” düşüncesin olan Orhantepe Mahallesi Muhtar adayı Bediran Boztepe, Muhtar seçildiğinde: 
İstişare meclisi kurarak mahalleyi hal ile birlikte yöneteceğini Belediye, kaymakamlık, emniyet, milli eğitim gibi kurumlara ait resmi evrakların takipçisi olacağını, 
Mahalleye yeni bir okul ve anaokulu yapılması için çaba sarf edeceğini,
Sosyal sorumluluk projeleri ile 7 den 77 ye kadın erkek, doğu batı herkesin derdine koşacağını
Kedi, köpek gibi sokak hayvanlarına sahip çıkacağını
Yaşlılar için Park bahçe ve hobi alanları ile eğlenme ve dinlenme alanlarının temini
Gençler için gençlik merkezleri, spor ve oyun alanları ihtiyacına cevap veren bir tesis kazandırmak için çabalayacağını
Öğrenciler için bilgi evi ve kütüphane ihtiyacının mutlaka çözeceğini
Engelliler için çözümle üreteceğini söylüyor.

Daha güzel bir Orhantepe için muhtar adayı olan; Orhantepe sevdalısı Bediran Boztepe’ye çıktığı kutlu yolda başarılar diliyorum.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]