SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’daki okullarda Kodlama ve Arduino Eğitim Atölyeleri yaygınlaşıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

2018-2019 Eğitim-öğretim yılı başında Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün STEM Atölyeleri Projesi çerçevesinde 9 okulda sene başında kurulumlar tamamlanarak faaliyete geçti ve atölyelerde öğrenci ve öğretmen çalışmaları başladı. 2 okulun da kurulumu tamamlanmak üzere olup, çok yakında çalışmalara başlayacak.

            Tasarımları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tasarımcıları tarafından yapılan, şu ana kadarki maliyeti yaklaşık 1.000.000 TL’yi bulan atölyelerin, malzeme ve donanımları sponsorların ve eğitim gönüllülerin katkılarıyla temin edildi.

Kurulan atölyelerde öğrenci ve öğretmenler yeni buluşlara imza atarak üretiyorlar. Her okul ve atölyede değişik branşlarda STEM yaklaşımı eğitimi almış öğretmenlerin liderliğinde öğrenciler; Kodlama ve Arduino eğitimleri, Harezmi Eğitimi uygulamaları, akıl ve zeka oyunları etkinlikleri gerçekleştirirken aynı zamanda STEM tabanlı ders materyalleri geliştirme ve üretme, robot kol, paraşüt tasarımı, havalı araba tasarımı, roket tasarımı, rüzgar enerjisinden elektrik enerjisi elde etme çalışmaları, pinpon robot imalatı, pres makinesi, asit-baz dengesi ıspatı, led parlaklığı, gizemli kutu, araba park sensörü, sensörlü çöplükler gibi bir çok buluş ve üretimlere imza atıyorlar.

            Çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda gelişimleri için STEM Atölyelerini ve STEM eğitimini önemsiyoruz diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA, “STEM eğitimi Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik disiplinleri arasındaki ayrımı ortadan kaldırarak, bu disiplinler arasında tam bütünleşmeyi uyumlu bir şekilde oluşturarak, anaokulundan üniversiteye kadar verilecek proje tabanlı eğitim yaklaşımıyla soru soran, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

STEM eğitim yaklaşımıyla, öğrencilerin üretim ve buluş yapma alanında yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme gibi yetenekleri geliştirilmektedir. Millî Eğitim Bakanlığımızın güçlü yarınları hedefleyen 2023 Vizyon Belgesinde tüm okullarımızda Tasarım- Beceri Atölyeleri kurulmasını öngörülüyor. Biz de ilçemizde bundan sonraki atölye çalışmalarını Bakanlığımızın vizyon belgesinde ifade ettiği ve teknik şartnamesini yayınladığı Tasarım- Beceri Atölyeleri şeklinde gerçekleştireceğiz. En kısa sürede birçok okulumuzda Tasarım- Beceri Atölyeleri kuracağız.” dedi.

STEM Nedir?

STEM açılımı, Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinden meydana gelmektedir. STEM bu 4 disiplinin bir araya gelerek oluşturduğu, öğrencilerin teorik derslerde gördükleri konuları farklı uygulamalarla deneyimlemelerini sağlayan bir programdır. Öğrenciler hem matematik ve fen bilimlerinin günlük hayatta ne şekilde karşımıza çıktığını öğrenebilmekte, hem de erken yaşta mühendisliğe karşı ilgileri oluşmaktadır.

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]