SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Gökhan Yüksel, İmamoğlu’nun İstanbul için proje tanımına katıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Hilton İstanbul Bomonti Otel’de düzenlenen “İstanbul Çözümleri Tanıtım Toplantısı”nda İstanbul için projelerini anlattı. İmamoğlu, “İstanbul’u yeniden ayağa kaldıracağız. İstanbulluyu özgür, mutlu ve müreffeh günlere kavuşturacağız. Bunun için enerjimiz, tecrübemiz, vizyonumuz ve kadromuz var.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu projelerini tanıttığı toplantıda partililere ekonomiden turizme, kültür sanattan ulaşıma değin projelerini ve hedeflerini anlattı. Projelerin tanıtıldığı toplantıya CHP İl Yönetiminin yanı sıra CHP Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel, Kartal CHP İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve meclis üyesi adayları katıldı.

İstanbul’un üç önemli sorunu var diyen İmamoğlu, “Ekonomi, ekonomi, ekonomi. Sokağa çıkın, siz de göreceksiniz. Çarşıda pazarda insanlarla konuşun, ekonomik çöküşün derinliğini, insafsızlığını siz de anlayacaksınız. Ekonomi gerçekten kötü. İstanbullu burnundan soluyor. İstanbullunun mutfağını ateş almış. Siyasetten nemalanan küçük bir azınlık dışında gelecek korkusu tüm İstanbul’u sarmış. İşsizlik almış başını gidiyor. Umutsuzluk 7 tepenin dışına taşmış.” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

-İstanbul adil bir kent olacak, yeşil bir kent olacak, yaratıcı bir kent olacak, ama aynı zamanda kadın dostu bir kent olacak. Girişimci dostu bir kent olacak. Engelli ve çocuk dostu bir kent olacak. Öncelikli işimiz, öncelikli derdimiz; İstanbul’daki hayat pahalılığı. Biz İstanbullunun cebinden çıkan parayı mümkün olduğunca azaltacağız. İstanbullulara verilen sosyal yardımları mümkün olduğunca artıracağız. 

-Bizim İstanbul’daki hayat pahalılığıyla mücadelede formülümüz: 4 artı 1’dir. Çok önemli dört harcama kaleminde İstanbullunun cebinden çıkan parayı azaltacağız. İstanbullunun gıdaya harcadığı parayı azaltacağız. İstanbullunun ulaşıma harcadığı parayı azaltacağız. İstanbullunun eğitime harcadığı parayı azaltacağız. İstanbullunun suya harcadığı parayı azaltacağız. Bunlar, İstanbulluya rahat nefes aldıracak. Bunlara ek olarak +1 diyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım bütçesini üç katına çıkaracağız ve bu kaynağı vatandaşa sunacağız.

-Yeni bebeği olan bir anne, çocuğu 4 yaşına gelene kadar ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. Çocuklar 12 yaşına kadar toplu taşıma araçlarına ücretsiz binecek. Öğrencilerin aylık 85 TL olan kartını 50 TL’ye düşüreceğiz. 25 yaşın altındaki tüm gençler toplu taşıtlardan yüzde 40 indirimli faydalanacak. Toplu taşımada ilk aktarmalar ücretsiz olacak. 

-Biliyorsunuz hep bir “İstanbul İttifakı”ndan bahsediyorum. Biz, İstanbullunun gönüllü emeğinden, bilgisinden, görgüsünden, deneyiminden faydalanıp kenti ayağa kaldıracağız. Yapacağımız tüm bu projelerde gönüllü emek koyan, katkı sunan yurttaşlarımız da ulaşımdan ücretsiz faydalanacak. Resmi ve dini bayramlarda da toplu taşıma tüm halkımıza ücretsiz olacak.

-Suda hanelere yüzde 40 indirim yapacağız. 5 yılın sonunda altyapı çalışmalarını tamamladığımızda, İstanbullu musluktan temiz su içebilecek. Üzerine basa basa söylüyorum: Bazıları çılgın fikirler peşinde koşuyor olabilir. 

-Bugün bu şehirdeki her dört gençten biri işsiz. İnsanlarımız artık iş bulma umudunu dahi kaybediyor. Biz İstanbul’da yüzde 15’lere varan toplam işsizlik oranını tek hanelere düşüreceğiz. ‘Bu iş yerel yönetimin işi değil’ demeden, somut ve gerçekçi çözüm önerilerimizi ortaya koyacağız.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]