SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Gezi Parkı olaylarına ilişkin, tutuklu Osman Kavala, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora ve Can Dündar’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.

Gezi Olaylarına ilişkin tutuklu bulunan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Osman Kavala hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 657 sayfalık iddianame mahkemece onaylandı.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince onaylanan iddianamede Mehmet Osman Kavala, Ali Hakan Altınay, Ayşe Mücella Yapıcı, Ayşe Pınar Alabora, Memet Ali Alabora, Can Dündar, Çiğdem Mater Utku, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi şüpheli olarak yer alıyor.

Mehmet Osman Kavalı ve Aksakoğlu’nun tutuklu şüpheli olarak yer aldıkları iddianamede firari Ayşe Pınar Alabora, Memet Ali Alabora, Can Dündar, Handan Meltem Arıkan, Gökçe Yılmaz, Hanzade Germiyanoğlu hakkında ise yakalama kararı olduğu iddianamede yer alıyor.

Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekten ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bakanlar Kurulu’nun da arasında bulunduğu 746 kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianamede şüphelilerin, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Osman Kavala’nın, ayrıca “mala zarar verme, nitelikli mala zarar verme, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el degˆis¸tirmesi, kasten yaralama, neticesi sebebiyle ağır yaralama, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet ve nitelikli yağma” suçlarından 612 yıldan 3 bin 158 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Diğer şüpheliler hakkında da benzer suçlardan çeşitli oranlarda hapis cezası istenen iddianame giriş, tespit edilen deliler ve müştekilere yönelik işlenen eylemler olmak üzere 3 bölümden oluşuyor.

“2011’den itibaren olayları yönlendirme ve başlatmaya çalışıldı”

Gezi Parkı olayları olarak adlandırılan olayın aslında bir kalkışma girişimi olduğu aktarılan iddianamede, “şüphelilerin söz konusu olayları 2011’den itibaren yönlendirme ve başlatmaya çalıştıkları aktarılıyor. İddianamede, şüphelilerin bu yönde hazırlık hareketlerinde bulunduğu ve yine 2013’de sahneye konulan bu kalkışma girişiminde olayların ve finansmanı ile koordinasyonunun sağlandığı aktarılıyor.

Occupy (işgal etmek) hareketi, Türkiye’de Ayaklan İstanbul Hareketi, Gezi Kalkışma hareketlerine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı iddianamenin ikinci bölümünde ise Gezi kalkışmasına ilişkin tespitler, Anadolu Külür A.Ş.’nin rolü, Taksim Dayanışmasının kalkışmadaki rolü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü bağlantısı, Türkiye’yi uluslararası alanda zor durumda bırakmak için faaliyette Gezi kalkışması suigenerist (kendine özgü) yapısı ve unsurları ele alınıyor.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]