SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Sağlık bakanına açık mektup…

Yayınlanma:
ABONE OL
Sağlık bakanına açık mektup…

Sağlıkta dönüşüm adı altında uygulamaya konan, ülkemiz sağlık hizmetlerinin ve sağlık emekçilerinin kalbine zehirli ok gibi saplanmış olan, sağlık hizmetlerini canavara dönüştürerek hekimi hekime, hastayı hekime, sağlık personelini hekime ve hepsini birbirine düşüren, hastaların ve hastalıkların para, puan olarak görülmesine yol açan performans sistemi değiştirilmezse sağlık sistemimiz iflas edecektir.

Hastalar performans sistemi geldiğinden beri tedavi olamadan sanki marifetmiş gibi gitmediğim doktor kalmadı yakınmalarıyla doktor doktor, hastane hastane gezmekte ama yeterli tedaviye ulaşamamaktadır. Performans sistemi aşırı tetkike, aşırı teşhise, aşırı tedaviye, aşırı israfa yol açarak hastaların doğru tedaviye ulaşmasının önüne set çekmekte, gerçek ve acil hastaların tetkik, tedavi önceliğini de ortadan kaldırmaktadır.

Performans sistemi dâhil şu an uygulanan sağlık sistemi sağlık harcamalarını içinden çıkılmaz bir batağa götürmekte ve çok büyük bir kaynak israfına yol açmaktadır.

Sağlıkta başarı koca koca hastaneler yapmakla değil öncelikle ehliyetli, becerikli, işini iyi bilen sağlık personeli yetiştirmekle olur. Fakat sistem bu haliyle sağlık eğitimini de bitirmiştir. Öğrenci, uzman yetiştirmesi gereken hocalar performans sistemi sebebiyle, evine ekmek götürebilmek için, eğitimi bırakmış mecburen ameliyathanelere, polikliniklere yönelmiş, para, puan derdine düşmüştür.

Sağlık Bakanlığı dünyanın ileri ülkelerinde olduğu gibi acilen koruyucu, önleyici hekimliğe dönmeli, tedavi edici hekimliğin olması gerektiği doğru yerine oturmasını sağlamalıdır.

Sağlıkta şiddetin bir an evvel son bulması, hekimlik mesleğinin doğru, güvenli ve kaliteli icra edilmesinin sağlanması için hekimlik mesleğinin itibarının, saygınlığının, kalitesinin, güvenirliğinin iade edilmesi ve bunun halk tarafından fark edilmesi sağlanmalıdır.

Sağlık eğitiminin iflas etmemesi, milletimizin ileriki yıllarda fakülte bitirmiş ama doktor olamamış kişilerin eline düşmemesi için her şehre, her üniversiteye tıp, diş hekimliği ve sağlıkla ilgili fakültelerin açılmasına son verilmeli, hatta açılan birçok fakülte vatanın, milletin, ülkenin hayrı için kapatılmalıdır.  Burada yapılması gereken eğitim kadrosu güçlü, oturmuş ve kaliteli olan fakültelere her türlü desteğin verilerek sağlık ordusunun güçlendirilmesi ve kalitesinin artırılmasıdır.

SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) fiyatlarında, hastanelerin giderleri çok ciddi bir biçimde artmasına rağmen, son on yılda yeterli artış yapılmamıştır. Eğer SUT fiyatlarında piyasaya uygun artış yapılmazsa hastaneler iflas edecek ve hasta tedavileri imkânsız hale gelecektir.

Sayın Bakan; bu ülkenin iyi eğitilmiş, iyi yetişmiş, mesleğine tutkun, insan sevgisi dolu, kalbi insanlara yardım hisleri ile çarpan nitelikli, becerikli ve şu an yaşatıldığı üzere hastalarını para, puan olarak görmeyen hekimlere ihtiyacı var. Fakat bu sistem içinde çalışan hekimler olağanüstü boyutlarda hem insani, hem de mesleki olarak yıpranmış, tükenmiş durumda.

Herkes iyi bilsin ki; kıymetini bilinmeyen, değer verilmeyen, saygı gösterilmeyen, hor görülen, hor kullanılan iyi hekimlik ve iyi hekimler diğer değer verilmeyen her şeyle birlikte gitti. Şimdilerde meydan o sövüp saydığınız, eskiden şöyleydi böyleydi dediğiniz günlerden çok daha beter fırsatçılara, tüccar sağlıkçılara, cüretli ama bilgisiz, ağzı bol laf yapan, niteliksiz, beceriksiz ve hastaları sadece ve sadece para, puan üzerinden değerlendiren kişilere kaldı. Yeni sisteme hoş geldin derken sizleri de sakın hasta olmayın diye uyarmak istiyorum.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ahmet Berhan Yılmaz See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]