SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Boşanma Sürecini Anlaşmalı Boşanma Avukatı ile Kolay Aşın

Yayınlanma:
ABONE OL

İnsanlar hayatlarında mutluluğun daim olması için evlilik yoluna girmektedirler. Uzun yıllar devam eden kimi evliliklerin bir zaman sonra çiftleri tatmin etmedikleri görüldüğünde, çiftler boşanma kararı alabilmektedir. Veya zamanla aralarındaki saygı ve sevgiyi kaybeden, bundan dolayı büyük sorunlar ve şiddetli geçimsizlik yaşayan çiftler de bulunmaktadır. Boşanma süreci her iki türlüsünde de kişiyi olumsuz etkilemektedir. Ancak çiftlerin birbirlerine saygı duydukları, birbirlerine empati yapabildikleri anlaşmalı boşanmalarda süreç daha az hasarlı ve daha kolay nihayete erebilmektedir. Dolayısıyla boşanmanın anlaşmalı ve çekişmeli olmak üzere, genel anlamda iki türünün mevcut bulunduğunu söylemek mümkündür.

Anlaşmalı boşanma avukatıboşanma sürecinde birbirini anlayan çiftler için onların yolunu aydınlatabilir. Çiftlerle yaptığı görüşme sonrasında evliliğin durumu, tarafların ekonomik durumları, eğer varsa çocukların velayeti, mal varlıklarının paylaşımı gibi konularda haklarınızı ortaya koyabilirler. Boşanma avukatıanlaşmalı boşanmalarda karşı taraf ile veya varsa karşı tarafın avukatıyla bir görüşme de yapabilir. Karşılıklı isteklerin makul bir noktada buluşması neticesinde çiftler arasında bir protokol imzalanması sürecin büyük bir kısmının tamamlandığının işaretidir.Anlaşmalı boşanma avukatı sonrasında anlaşmalı boşanma davası açarak evliliğin hızlı bir şekilde sonlandırılması işlemini başlatmış olur. Anlaşmalı boşanma davaları Medeni Kanunumuzun en fazla uygulanan hükümlerindendir. Ve yine boşanma davalarının önemli bir kısmını kaplamaktadır.

İlginizi Çekebilir : İstanbul avukatlık firmaları

Boşanma avukatıçiftlerin isteklerini açık ve net bir şekilde anlayabilmek için görüşmeler yapabilmektedir. Anlaşmalı boşanma davasına giden yolda tarafların talep ve beklentilerinin bulanık kalmaması oldukça önemlidir. Zira anlaşmalı boşanmalarda ilk ve en önemli adım eşlerden ikisinin de boşanmayı istemeleridir. Bununla birlikte eğer varsa çocuk veya çocukların hangi ebeveynde kalacağı konusunda anlaşmaya gidilmesi süreci rahatlatacaktır. Burada çiftler kendi hayatlarından çok çocuğun geleceği için doğru olanı yapmak anlayışı göstermelidirler. Mal varlığı, nafaka gibi maddi konular da görüşüldükten sonra boşanma davası için resmi başvuruda bulunma aşamasına geçilebilir. Burada önemli olan dava sürecinin anlaşmalı boşanma avukatı tarafından takip edilmesidir. Zira hukuk birçok katmandan oluşmaktadır ve her katmanın kendi içinde uzmanlık istemektedir.

İyi Bir Anlaşmalı Boşanma Avukatı İle Hızlı Sonuç Alın

Boşanma sürecinin daha az hasarlı geçebilmesi için tabii ki çiftlerin birbirlerine anlayış ve saygı göstermeleri, empati yapabilmeleri gerekmektedir. Zaten böyle bir yaklaşıma sahip çiftler yüksek yüzdeyle anlaşmalı boşanmayı tercih etmektedirler. Peki bu yolda süreç nasıl işler? İnsanlar evliliği ömürlerinin sonuna kadar mutlu bir aile tablosu içinde yaşamak için yaparlar. Bu noktada çocuk sahibi olur, mal mülk edinirler. Ancak bazen belli bir noktada ilişkilerde tıkanma yaşanabilir. Birbirilerine kaşı kötü duygular beslemeseler bile çiftler hayatlarının kendilerini tatmin etmediğini düşünebilirler. Veya tam tersi, şiddetli anlaşmazlık yaşayıp ayrılmak isteyebilir, bu süreçte de birbirlerine çeşitli suçlamalarda bulunabilirler. Hayat bunlarla ilgili sayısız örneklerle doludur.

Boşanma davalarının genel anlamıyla iki çeşidinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan biri çekişmeli boşanma davasıdır, diğeri de az önce bahsettiğimiz anlaşmalı boşanma davasıdır. Çekişmeli boşanma davalarında süreci atlatmak bazen epey sancılı olabilmektedir. Ancak iyi bir anlaşmalı boşanma avukatı eşliğinde açılan bir anlaşmalı boşanma davasında her şey sorunsuz ve hızlı halledilebilmektedir. Boşanma avukatı çiftlerin ayrılma süreçlerinde takındıkları tavra göre hareket edecektir. Hukuk çok katmanlı bir yapı olduğundan, Medeni Kanun’un tüm maddeleri ve kapsadığı tüm düzenlemeleri uzman yardımı alarak devreye sokmak hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle anlaşmalı boşanma avukatı tarafından verilecek bir destek, çiftlerin bu süreçte yollarının aydınlatılmasını sağlayacaktır.

Bir boşanma avukatıevliliklerini nihayete erdirmek isteyen çiftlerin süreçten en az etkilenmeleri için, onların sonraki hayatlarında atacakları adımları kolaylaştırmak için Medeni Kanun’un hükümlerini devreye sokar ve onları kullanır. Anlaşmalı boşanma avukatı her hukuk devletinde olduğu gibi kanun ve kanunların kapsamıyla ilgili bir strateji belirler, atacağı adımların çiftlerin hayrına olmasına gayret eder. Boşanma avukatı çiftlerle veya çiftlerden herhangi biriyle görüştükten sonra boşanma davasının hangi türde açılması gerektiği yönünde bir tavsiyede bulunabilir. Hukuk çok katmanlı bir yapıdır. İnsan ilişkilerini yönetebildiği gibi tüzel kişiler arasındaki anlaşmazlıklarda da düzenleyici ve karar vericidir. Boşanma davaları ise direkt insanı ilgilendiren bir konu olduğundan hassastır.

Daha fazlası için : http://aytacyavuz.com/

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]