SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Sandalyede Kalite Kriterleri Nelerdir?

Yayınlanma:
ABONE OL

Günümüzde her eşya ve cihazın farklı kalite kriterleri bulunmaktadır. Bununla birlikte üretim sektöründe faaliyet gösteren firmalar kendi kalite anlayışlarını ürünlerine de yansıtmaktadırlar. Kullanılan malzemenin kalitesinden işçiliğe kadar ortaya koyulan tüm faktörler ürünlerin kalite kıstasları olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle iç ve dış mekân tasarımlarında dekorasyon anlamında birçok alternatif bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ev veya mekân tasarımında söz konusu unsur ahşap malzemeler olduğunda sandalyeler önemli bir yer tutar. Çünkü mekânın genel atmosferini tamamlayıcı unsur gösterecek yegâne eşyaların sandalyeler olduğunu görmekteyiz. Ancak sandalyelerin de birçok farklı malzemeden yapıldığı aşikardır, ahşaptan plastiğe, metalden bankete kadar birçok materyalin kullanıldığı söylenebilir.

Thonet sandalyelerin ortaya çıkışı yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde şıklığın ve kaliteli mekânların bir göstergesi olarak işlev göstermiştir. Özellikle kafe ve restoranlarda kullanımları yoğundur. Zira hem zarif, hem çık hem sağlam hem de hafifliğiyle diğer ham sandalye modelleri arasından öne çıkmaktadır. Sadece kafe veya benzer mekânlarda değil thonet sandalye çeşitleri ev kullanımı için de düşünülebilir. İnsanlar tarzlarını hem gittikleri yerlerde hem de evlerinde birlikte yansıtmak isterler. Peki evlerde nerelerde kullanmak mümkündür. Tabii ki mutfaklarınız için şık bir görüntü oluşturacaktır. Ahşap masalar ile thonet sandalye birlikteliği dekorasyon tamamlayıcı bir uyum yaratacaktır. Ham thonet sandalye seçiminizi cila uygulanmış haliyle yapabilirsiniz. Bununla birlikte boyama işlemini kendi tarzınıza göre gerçekleştirmek tamamen size kalmıştır.

Ev ve iş yerlerinin kendi tarzlarını yaratmalarında sandalyelerin önemli bir payı vardır. Zira genel atmosferi yaratma konusunda mobilyalar önemli bir pay tutar. Tüm parçaların birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edilir. Bir evi, iş yerini, mekânı tamamlayan tüm bileşenlerin ortak bir bütün oluşturabilmeleri ortama kendine has bir hava katmak konusunda önemlidir. Ev, iş yeri, otel, restoran gibi yerlerde öne çıkan mobilyalardan biri de sandalyelerdir. Sandalye için de üretimin tüm alanlarında olduğu gibi birçok model ve çeşit bulunmaktadır. Ayrıca kullanım yeri ve amacına göre farklı malzemelerden üretim yapılır. Dış kullanım için metal sandalyeler tercih edilirken iç mekânlarda malzeme tercihi artabilir.

Daha fazlası için : http://www.novasandalye.net/

Sandalye ile Çağı Yakalamak

Yaşadığımız çağda moda ikonları ve faktörleri kısa zaman aralıklarıyla yenilenmektedir. Bunu sadece giyim sektörü olarak düşünmek yanlış olur. Aynı şekilde iç ve dış mekan dekorasyonlarında da moda faktörü çoğunlukla dikkate alınmaktadır. Evinize soktuğunuz eşya ve cihazların evinizin genel atmosferine uygun olmasını istersiniz. Zira buradaki motivasyon evinizde de olsa çağın gerektirdiği adımları ve görselleri yakalamaktır. Kimse sıfır ayarında da olsa bundan elli yıl öncesinin moda mobilyalarını evine sokmak istemez. Zira moda denilen kavram insanlara neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda ipucu sunmaktadır. Ev dekorasyonunun önemli parçalarından biri olan sandalyeler de moda söz konusu olduğunda kendini gösterir.

Bu noktada her türden sandalyelerin fiyat aralığının diğer ürünlerde olduğu gibi geniş yelpazede sunulabildiğini söylemek mümkündür. Tercih edilen sandalyenin modeli, tasarımı, sandalyede kullanılan materyalin cinsi ve kalitesi sandalyenin niteliğini artırıp azaltabilir. Bar sandalyelerinde de diğer kullanım alanlarında olduğu gibi mekânın genişliğine, hitap ettiği yaş aralığına, bulunduğu yere ve konseptine uygun seçimler yapmak doğru olacaktır. Bununla ilgili çeşitli firmalardan kataloglar taranabilir. Seçim yapılırken firmanın satış sonrası destek anlamında da güçlü olması önemli bir belirleyici nedendir. Bar sandalyelerinde yükseklik, konfor ve tasarım konusu birlikte değerlendirilmelidir. Bar sandalyesi çeşitleri mekânınıza uygun bir seçim yapma anlamında günümüzde sınırsız bir fırsat sunabilmektedir. Diğer ürünlerde olduğu gibi bu noktada da moda akımları işin içine girebilmektedir.

Yaşadığınız yeri dekore ederken seçtiğiniz her bir eşyanın, cihazın, mobilyanın hem görsel hem de kullanım rahatlığına dikkat ederiz. Özellikle söz konusu yaşama alanı bir evse, temel mobilyalar olan yemek masaları, koltuklar ve sandalyeler gibi sık kullanılan eşyalar titizlikle seçilir. Masa ve sandalyeler birbiriyle uyum içinde olmalıdır, hayatımızın büyük bir kısmını onların üzerinde ve önünde geçirdiğimiz gerçeğini göz önünde bulundurursak bu önemli bir noktadır. Evin genel atmosferi içinde sandalyeler tamamlayıcı bir rol oynarlar. Özellikle klasik sandalyekonusunda birçok alternatif değerlendirilebilir. Ahşap klasik sandalye modelleri asırlar boyunca konutlar için önemli bir dekorasyon parçası olmuştur. Nesilden nesle aktarılan bu eşyalar hem manevi yönden değerlidir hem de maddi yönden. Günümüzde her alanda olduğu gibi sandalye konusunda bir moda akımından söz etmek mümkündür.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]