SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Hastaların Temek İhtiyacı Hasta Yatakları

Yayınlanma:
ABONE OL

Hasta yatağı hasta bireylerin en temel ihtiyacıdır. Hastaların rahat hareket edebilmesi, ağrı çekmemesi ve hastalığının çabuk düzelmesi bakımından hasta yatakları büyük öneme sahiptir. Hasta yatakları hastanelerde ve bakım evlerinde kullanıldığı gibi hasta bireyin evinde de rahatlıkla kullanılır.

Hasta Yatağı Çeşitleri

Çok çeşitli hasta yatağı vardır. Bu hasta yatakları manüel ve kumandalı olmak üzere iki grupta incelenir.

  • Lazımlıklı Hasta Yatağı: İsminden de anlaşılabileceği gibi yataktan kalkamayacak durumda olan hastaların tuvalet ihtiyacını giderebilmesi için üretilmiş hasta yataklarına verilen isimdir. Lazımlıklı hasta yataklarının her tarafında serum askılığı bulunmaktadır. Lazımlıklı hasta yatakları sayesinde hastalar başını ve ayaklarını rahat bir şekilde hareket ettirebilir. Lazımlıklı hasta yatakları 170 kiloya kadar ağırlık taşıyabilir.
  • Havalı Hasta Yatakları:Yatağa bağlı hastalar için en avantajlı yatak havalı hasta yatağıdır. Sürekli yatağa mahkûm yaşayan hastalarda oluşabilecek yatak yaralarının önüne geçmektedir. Havalı yastıklar kişinin vücuduna hava üfleyerek kan dolaşımını hızlandırır ve nefes almalarını sağlar. Havalı hasta yatakları hiçbir şekilde terleme yapmaz.
  • Hasta Yıkama Yatakları: Uzun süre yatağa mahkûm kalan kişileri kaldırıp yıkamak oldukça zordur. Bu nedenle yatağa mahkûm hastalar için hasta yıkama yatakları üretilmiştir. Hasta yıkama yatakları karyolaya takılır ve suyu akıtmaya varıncaya kadar her türlü mekanizmaya sahiptir.

Hasta Yatağı Önemi

Hasta kişilerin özel bakıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle ihtiyaçlarının eksiksiz giderilmesi gerekir. Bu durum, hastalığın seyri için çok önemlidir. Özellikle ağır ameliyat geçirmiş hastalar için hasta yatağı büyük öneme sahiptir. Hasta yatakları kişinin rahat hareket etmesini sağlarken psikolojik olarak da destek vermektedir. Ortopedik ve ayarlanabilir yatak sayesinde hasta birey istediği pozisyonda durabilir.

Hasta Yatağı Fiyatları

Hastaların rahat edebilmesi için elbette bir ücret ödemesi gerekir.Hasta yatağı fiyatlarıyatağın özelliğine ve kalitesine göre değişmektedir. Hasta yataklarını satın alabileceğiniz gibi bu yatakları kiralamanızda mümkündür. Kiralık hasta yatakları ücretleri satıcıya göre farklılık gösterir. Hasta yatağı modellerimiz ile ilgili olarak bilgi almak isterseniz firmamızın hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Satın alınan ve kiralanan hasta yataklarında ücretsiz kurulum hizmeti de veriyoruz.

İlgili Haberler

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]

Ekonomi
05 Nisan 2024
Enflasyon; memur ve emekliyi yoksullaştırırken, sosyal dejenerasyonu yol açıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında enflasyon %3.16, yıllık %68.50 artış gösterdi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise martta enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 olarak açıkladı. Maaşlara İyileştirme Yapılması Zorunlu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyonun memur […]

Sağlık
30 Mart 2024
Bahar depresyonuna dikkat!

Bahar aylarının gelmesiyle beraber bahar depresyonu da gündemde. Peki bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonu, bahar aylarında yaşanan, kişinin ruh halinde ve enerji seviyelerinde düşüşle karakterize edilen bir durumdur. Genel olarak depresyon terimi, genellikle sonbahar ve kış aylarında daha yaygın olan mevsimsel duygudurum bozukluklarına (Seasonal Affective Disorder, SAD) atıfta bulunsa da, bazı insanlar bahar ve yaz […]