SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı’ndan sert açıklamalar

Yayınlanma:
ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek, CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.

 “CHP adayı özellikle bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor”

Belediye başkanı olabilmek için hukuki süreçlerin tamamlanması gerektiğini vurgulayan Yavuz, “Daha hukuki süreçler tamamlanmadan, mazbata teslim edilmeden kendisini başkan ilan etmesi gerçekten hayret vericidir.Anlamı da yok, anlaşılır da değildir. İstanbul CHP adayı özellikle bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor. Bir an önce kendisini başkan ilan edelim istiyor. Hatta ‘Sayın Cumhurbaşkanımız gelsin elimi kaldırsın’ yaklaşımı sergiliyor. Sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun. Bu süreçlerin bitmesini hangi hakla istiyorsun” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de  seçimlerle ilgili bir hukuki süreç işliyor”

Dünyanın her yerinde seçimlerin ardından hukuki bir sürecin işletildiğini belirten Yavuz, “Türkiye’de de seçimlerle ilgili bir hukuki süreç işliyor. Sandıktaki işlem biter, seçim kurulundaki iş ve işlemlere sıra gelir. İlçeden başlayarak itiraz süreçleri işler. Bunlar tamamen yargı gözetiminde işlemlerdir. Önce ilçe seçim kurulu gerekeni yapar. Beğenilmiyorsa itiraz edilenlerce il seçim kuruluna itiraz edilir, sonunda YSK’ya giderek mesele kesinleşir” diyerek hukuki sürecin sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi için her iki tarafın da gerekeni yapması gerektiğini ifade etti.

İmamoğlu’na yüklendi

Gelinen noktada hukuksal bir yol izlenerek ilerlediklerini dile getiren Yavuz,”Hal böyle iken hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun. Hangi hakla işlettiğimiz süreçleri hadsizlik olarak görüyorsun. Bizim yaptığımız doğal, yasal bir şey. Biz istiyoruz ki ne Ekrem İmamoğlu lehine ne de aleyhine bir oy fazla yazılmasın. Yine istiyoruz ki bize verilmiş her oy hanemize kaydedilsin. Kendisi de örnek veriyor. Bir sandıkta yanlış yazılmış. Biz bir örnek veriyoruz ki. Hem onu düzeltelim, hem yüzlerce, binlerce maddi hatayı düzeltelim. Kamu vicdanı rahatlasın, gelin hep birlikte sayım yapalım” ifadelerini kullandı.

“Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu”

CHP’nin İstanbul Sancaktepe’de ve yurdun birçok farkı noktasında ilçe seçim kurullarına itirazda bulunduğunu hatırlatan Yavuz, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Mersin Gülnar ilçesinde MHP adayının kazandığı seçim, CHP’nin itirazı sonucu iptal edildi. Oradaki olanı yasal hak görüyorsun ama burada işletilen süreci kesmemizi istiyorsun. Adana Yüreğir’de CHP itirazı kabul edildi ve oyların yeniden sayımına karar verildi. CHP’nin kendi için gördüğü hakkı bize çok görmesini anlamış değilim” şeklinde konuştu.

“Sağduyulu olmak durumundayız”

Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı son açıklamada kullandığı ifadeleri de eleştiren Yavuz, “Tehditvari yaklaşımlara, sokağa işaret etmesi bir devlet adamına yakışmaz, aslında hiç kimseye yakışmaz. Sağduyulu olmak durumundayız. Çok daha farklı şeyler konuşacağız, sonuçta bu işin çözüm noktası seçim kurullarıdır. Bu sonucu görmemiz ve bu sonuca göre davranmamız gerekir. İnanıyorum gerçek ortaya çıkacak, kesinleşen sonuçları hepimiz kabulleneceğiz. Hem Ekrem İmamoğlu, hem AK Parti kabullenecek. Müsaade edilsin önce itiraz süreçleri sonlandırılsın. Attığımız her adım hukuki zeminde işlemektedir, bu hakkı kimsenin çok görmesi doğru değildir” açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]