SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Taşlıbayır’da yas

Yayınlanma:
ABONE OL

Taşlıbayır Orta Mahalle’nin güzel insanı Remziye Tetik (Özer) Hak‘ka yürüdü.

Pendik merkezdeki ev ve dükkanımız yıkılınca Taşlıbayır’a taşındık. Yeni evimiz büyük bir bahçe içinde küçük bir ev. Komşularımızsa Anadolu’nun dört bir yanından iş aş için İstanbul’a gelip, hayat mektebinde pişmiş çalışkan ve dürüst insanlar.

Sağımızda: Adapazarlı Mustafa Afacan ve  Yalovalı Feyzullah Köseoğlu, solumuzda: Tepeörenli Remzi ve Recep Karaca, önümüzde: Şileli Mehmet Abi, arkada: Edirneli Salih ve Adapazarlı Cemil Özer Abi var.

Yıl: Yalanın dolanın, hırsızlığın arsızlığın, çalmanın çırpmanın olmadığı yıllar, her ev bizim evimiz, her anne bizim annemiz, her çocuk bizim kardeşimiz. Çoluk çocuk ailece bir birlerimize gider,  gündüz bahçede oturur, akşam evde misafir olurduk. Börek ve poğaçayı komşu pişirir, çayı ev sahibi servis ederdi.

Komşularımızdan Cemil Abi güngörmüş, Fatma Hanım Abla hoş sohbet, arkadaşım Yusuf ağır abi,  Remzi gırgır şamata, Remziye zeki, çalışkan, güler yüzlü ve güzel bir kızdı. Küçük ile küçük, büyük ile büyük olan Remziye; temiz, tertipli ve becerikliydi.  Ne zaman Cemil abiye gitsek; Fatma Hanım Abla börek yapar, Remziye bize çay getirirdi.

Kızlı erkekli oyun oynardık. Mustafa, Yusuf, Nadir, Nedim,  Nazım, Tacettin, Metin, Erkan, Büyük Kayalar’dan denize girer, Faruk Nafiz’in bahçesinde voleybol oynar, Şıhlı sahasında top peşinde koşardık. Şile Kahvesindeki tavla turnuvalarını unutmak mümkün mü? Kızlar Sema, Hatice, Aliye, Aynur, Ayşen, Meryem ve Remziye su deposu üzerinde beş taş oynardı. Zeytinlikte kızlı erkekli ip atlayıp, yakar top oynadığımız o günler şimdi yok.    

Bizler ne şanlı çocuklardık. Bizim anne ve babalarımız ne güzel insanlardı. Leblebici Ömer, Arabacı Salih, Davulcu Mehmet, Kevser Hoca, Güzel Ayşe, Uzun Feriha, Arap Cevat, Torik Nuri, Kene Mehmet, Keke Remzi, Şişko, Kedi gibi ne güzel isimlerimiz vardı.

Kardeşim Hatice, Remziye ile birlikte okula gider, birlikte ders çalışırlardı. Konu komşuya yardıma koşan, yemek pişirip, çamaşır yıkayan iyilik meleği Remziye; Metin ile evlenip, üç güzel çocuk dünyaya getirdi.

Cemil ve Fatma Özer’in kızı, Yusuf ve Remzi’nin kardeşi, Metin Tetik’in eşi, Mert, Mustafa ve Cemil’in annesi, kardeşim, güzel insan Remziye Tetik (Özer) dün Hakk’a yürüdü. Taşlıbayır, bir güzel insanını daha kaybetti. Yatmakta olduğu Yalova Atakent Hastanesi’nde 9 Nisan 2019 Salı günü yalan dünyaya veda eden Remziye; şimdi yok.  Baba evinde ailesi ve komşuları ile helalleşen, Remziye’yi Kubbeli camide kılınan ikindi namazı sonrası Dolayoba Aile mezarlığında toprağa verdik.

Yüreğimizdeki yangını, söndürmek isteyen yağmur taneleri kuş sesleri arasında tek tek toprağa düşerken; gözümüzdeki yaş, gönlümüzdeki acı bir anda yok oldu.  Nasıl yok olmasın ki: Bak!  Kuşlar ne diyor. “Remziye Hanım! Ne çok sevenin var, ne kadar çok seviliyormuşsun? Gökler bile senin için ağladı, Allah’ın evine hoş geldin sefa geldin,  mekanında arkadaş, yolunda yoldaşız. ”

Evimizin manevi kızı,  can kardeşim Remziye; ailen, arkadaşların, akrabaların ve komşularınla birlikte biz buradayız. Dualarımız senin ile mekanın cennet,  Allah yar ve yardımcın olsun

Sevenlerine baş sağlığı, sana Allah’tan rahmet diliyorum.

Mustafa Telli

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]