SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bahçeli: Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır

Yayınlanma:
ABONE OL

MHP lideri Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek üzere Kızılcahamam’da partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve milletvekilleriyle bir araya geldi.

“31 Mart seçimlerinin kazananı Cumhur İttifakı’dır

Bahçeli,seçim sonuçlarına ilişkin “31 Mart seçimlerinin kazananı açık ara farkla Cumhur İttifakı’dır. Partimiz 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarıya imza atmıştır. Yenilgimizi gözleyenler bir kez daha ters köşeye yattılar. 31 Mart seçim değerlendirmelerini maddeler hâlinde ve ana hatlarıyla özetlemek mümkündür. Birincisi, seçime katılım oranı yüzde 85’i bulmuştur. Nitekim X+Y=Z formülüyle siyasi denklemini kurduğumuz 31 Mart seçimlerinde Z, yani MHP ile AK Parti’nin toplam oyu, 24 Haziran’ın gerisine düşmemiş, tam tersine üstünde kalmıştır. Kısaca Z, zafer olarak tecelli etmiştir. CHP-İP-HDP-SP ve diğer yedeklerinin zoraki ittifakı millî iradeden geçer not alamamış, ilgi görmemiştir.

Kazanan Türkiye’dir

İkinci kanaatimiz, kazanan Cumhur İttifakı’dır. Kazanan Türkiye’dir, kazançlı çıkan cumhurdur. MHP 31 Mart seçimlerinde; 1 büyükşehir, 10 il, 58 metropol ilçe, 78 ilçe, 89 belde olmak üzere toplam 235 belediye başkanlığı kazanmıştır. Bin 389 belediyenin 987’si Cumhur İttifakı’nın siyasi sorumluluğuna teslim edilmiştir. Belediye başkanlıkların yüzde 72’si Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin yönetimine geçmiştir.

Açıklamalarını sayısal verilerle yaptı

Üçüncü yorumumuz, MHP ile AK Parti seçimden başarıyla çıkmış, sonuç itibariyle belediye başkanlıklarının kahir ekseriyeti ehline emanet edilmiştir. Gönül isterdi ki, daha fazla belediye başkalığı kazanalım. Eksiğimiz varsa tamamlayacağız. Bütün sonuçları sandık sandık inceleyeceğiz. Seçimlerde 3 bin 658 belediye meclis üyesi partimizden seçilmiştir. Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken, oy oranımızı yüzde 7,4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. MHP’nin aldığı oy oranı yüzde 18,81’dir. AK Parti’nin il genel meclisi seçiminde aldığı oy oranı ise yüzde 41,61 düzeyindedir. Bu durum karşısında Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin toplam oy oranı yüzde 60,42 seviyesindedir.

“İstanbul’da seçim gölgelendi”

Üç büyükşehirde çok tehlikeli bir oyun oynanmıştır. Mahalli idarelerde sistemsel onarım, yönetimsel düzenleme elzemdir. Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece Büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin. Teklifimizi bölücü ve yıkıcı çevrelerin üslubunu kullanarak ‘eyalet sistemine yeşil ışık yakılıyor’ diyerek çarpıtmak ahmaklıktır. Mehmetçik katilleriyle aynı hizaya giren kimliksizlerin teklifimizi sulandırması, bize çamur atması düştükleri derin çukurdan kurtulmalarına yetmeyecektir. Beşinci yorumumuz, yerel yönetimlerde yeni bir yasal konusunun TBMM’ye gelmesi halinde parti olarak her desteği vereceğiz. CHP’nin İstanbul adayı en çok oyu alıp mazbataya şimdilik hak kazanmış gibi görünse de, seçimlere şaibe karıştığını hiç kimse inkâr edemeyecektir. Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. İstanbul’da seçimi gölgelendi.

“İttifak 2023’e kadar devam edecek”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam’daki kampının basına kapalı oturumunda önemli mesajlar verdi. Edinilen bilgilere göre Bahçeli, Cumhur İttifakı’na yönelik eleştirilere cevap olarak “Cumhur İttifakı’na laf söylüyorlar. Ben söz söylemeyecek miyim? Kankama laf söyletmem” dedi. İstanbul’da AK Parti’nin itiraz sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Bahçeli, CHP’nin bu süreçteki tutumuna ilişkin ise “Millet İttifakı İstanbul’u kale olarak görüyor. Burcu yarmaya çalışıyorlar. Onun için bu kadar yükleniyorlar” tespitlerini yaptı. Bahçeli, İstanbul’daki seçim sonuçlarını değerlendirirken ayrıca Saadet Partisinin aday çıkarmasıyla ilgili de “Cumhur İttifakı’na zarar verdi. Saadet Partisi’nden Millet İttifakı’na oy gitmezdi. Saadet Partisi aday çıkardığı için Cumhur İttifakı’na gelebilecek oylar engellendi” ifadelerini kullandı. ‘Cumhur İttifakı’nın seçime kadar devam edeceğini söyleyenlerin’ olduğunu aktaran Bahçeli, şunları kaydetti: Bu sonuçlar Cumhur İttifakı’nın başarısını gösteriyor. İttifak 2023’e kadar devam edecek. Seçim sonuçları hem bizim hem de ittifak için başarı. Burada, belediye sayısında başarılı olduk ama bunu öne çıkarmaya gerek yok. Belediye sayısına bakmayın. Başarı Cumhur İttifakı’nın başarısıdır. Arkadaşlar buna dikkat etsinler. AK Parti’yle ayrımız, gayrımız yok. 

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]