SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Lalelerine yeniden kavuştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Baharın gelişiyle birlikte İstanbul’un çeşitli yerlerine dikilen 20 milyon lale şehri adeta gelin gibi süsledi. Milyonlarca lalenin Emirgan Korusunda oluşturduğu eşsiz manzara havadan çekilen görüntülerle kendine hayran bıraktı.

Özel desenlerle dikiliyorlar

Orta Asya’dan Anadolu’ya, kilimlerden tablolara, bahçelerden parklara kadar Türk kültürünün önemli bir sembolü olan lale, İstanbullularla yeniden buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti 20 milyon lale ile adeta bir gelin gibi süsledi. İstanbul’un dört bir köşesindeki koru ve parklarda milyonlarca lale özenle hazırlanan desenlerin şeklinde dikildi.

Havadan böyle görüntülendi

Özellikle Emirgan Korusu’nda açan laleler seyrine doyum olmaz bir manzara oluşturdu. Lalelerin oluşturduğu rengarenk görüntüler havadan da görüntülendi. Koruda bulunan ağaçların arasında beliren figürler şeklinde dizilen laleler kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradıkları turistik yerlerden birisi olan Emirgan Korusundaki lalelerin zarar görmemesi için fotoğraf çekilirken lalelerin içerisine girmeye çalışanları güvenlik görevlileri anında uyardı. Emirgan Korusu, Kadıköy Göztepe 60. Yıl Parkı ve Sultanahmet Meydanı’nda bazı sokaklar, parklar, bahçeler ve meydanlar lale ile rengarenk bir manzaraya kavuştu.

“Vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum”

12 yıldır fotoğrafçılık yaptığını ifade eden Neslihan Yazıcılar, “Hafta içini tercih ettim çekim yapmak için ama yine de çok kalabalık. İnsanların ailesiyle birlikte burayı ziyaret etmesi oldukça keyifli bir görüntü oluşturuyor. Yabancı turistlere çok rastladım bu yüzden İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızı da buraya davet ediyorum. Lale fotoğraf çekmek için çok güzel bir forma sahip. Bir de bu laleler ile ilgili başlatılan bir fotoğraf yarışmasına katılmak için burada fotoğraf çekiyorum. Kendim için doğayla baş başa olmak istedim” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın en güzel manzarası burada”

Her mevsim Emirgan Korusunun ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Zeynep Köseoğlu, “Yazında kışında Emirgan Korusuna geliyorum ancak laleler olduğu zaman nefesim kesiliyor. Dünyanın en güzel manzarasının burada olduğunu düşünüyorum. Muhteşem bir manzaraya sahip bir yer. Dünyanın her yerinden insanların buraya gelip görmelerini istiyorum. Emirgan Korusunu bu zamanlar ziyaret etmeyenlerin çok şey kaybettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Herkesin bu güzellikleri görmesi gerekiyor”

İlk defa Emirgan Korusuna geldiğini ifade eden Sibel Sertkaya, “Dünden bu yana arkadaşımın ısrarı üzerine Emirgan Korusuna geldim. 20 yıldır İstanbul’da yaşıyorum ilk defa Emirgan korusuna geldim. Çiçekleri zaten çok severim, Emirgan Korusunda da farklı bir atmosferde daha güzel bir manzara oluşturdu. Herkesin buraya gelerek bu güzellikleri görmesini istiyorum” dedi.  

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]

Belediye
07 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel Belediye Personeli ile Bayramlaştı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan Bayramı öncesi son mesai gününde belediye personeli ile bir araya geldi. Mesai arkadaşlarının bayramını tek tek kutlayan ve çalışmaları için kendilerine teşekkür eden Başkan Yüksel, Kartallı komşularının Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için Kartal Belediyesi olarak bayram süresince de çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Kartal Belediyesi müdürlüklerini […]