SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

MUSTAFA ÖNDER KESKİNLE SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Yayınlanma:
ABONE OL

ÖnDERSE  İYİ DER …      gÖNDERme !!!   ÜÇ HİKÂYE- ÜÇ DERS- BİR SÖZ
1.Hikâye:    Kavak Ağacı ile Kabak
Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış. Yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş bir hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacı ile aynı boya gelmiş. Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:
-Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?
-On yılda, demiş kavak.
-On yılda mı? diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.
-Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!
-Doğru, demiş kavak.
Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak üşümeye sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış. Sormuş endişeyle kavağa:
-Neler oluyor bana ağaç?
-Ölüyorsun, demiş kavak.
-Niçin?
-Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için.

Ders: Çalışmadan emek harcamadan gelinen nokta başarı sayılmaz. kolay kazanılan, kolay kaybedilir. Her işte alın teri ve emek şarttır.

 KARTAL’ımda  güzel insanların bir arada  yaşadığı bu güzel ilçede  yukarıdaki üç hikaye  başlıklı  gÖNDERmelerimizin  birincisini şimdi, ikincisini ve üçüncüsünü  sonraki sayılarımızda  arkası yarın tadında sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Kıssadan hisse mukabilinde bu hikayelerimiz, içinde bulunduğumuz  durumları okadar’da güzel özetliyor ki  herkes layığını bulacaktır.

       Yaşanası bir Kartal varken şahsen düşünüyorum’ da  insanlarımız neden faaliyetleri adına Pendik  ilçesini daha çok benimsiyor?

Şimdi soruyorum    Kartal ilçemizin yöneticileri  NEDEN  ?  daha neyi bekliyoruz ?  tren geçip gitmiyor’ mu ?  Kartalımızın eksiklerini sizler görmüyor’ musunuz ?  şimdi söylüyorum ben Kartalımın sorunlarını bir vatandaş olarak biliyorum.sizinde bildiğinizi çok iyi biliyorum.Harekete geçmeyecekseniz ben ileriki yazılarımda tek tek vatandaşlarımızı konuşturarak  kendi düşüncelerimle de   yaşanır bir Kartal için hareketin ilk adımını atacağım… Devamı ikinci hikayemizle birlikte bir sonraki sayımızda olacaktır

ÖNDER  ki!

Dört çeşit insan vardır:

  1. Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen= bu aptaldır, uzak dur!
  2. Bilmeyen ve bilmediğini bilen=basit bir insandır, öğret!
  3. Bilen ve bildiğini bilmeyen=uykudadır, uyandır!
  4. Bilen ve bildiğini bilen= akıl insanıdır, onu takip et!

 

LADY BORTON

ÖNDER   söz!

Söyleyecek sözü olmayan, yüksek sesle konuşur.

ÖNDERs

Tek kesinlik, erdem bilgisindedir.
Erdem öğrenilir, kişiler bilmedikleri için kötüdürler.
Erdem birdir, bölünmez, ayrılmaz.
Erdem insanın kendini bilmesi,tanımasıdır.

SOCRATES

ÖNDERde   deva

Zengine bir kıvılcım, güzele bir sivilce yetermiş.
Başkalarıyla ilgilenirsen, iki ay içinde bir çok dost kazanabilirsin; başkalarının seninle ilgilenmesini beklersen, iki yılda bile tek dost kazanamazsın.

D.CARNAGİE

ÖNDERtsiz  Günler  

– File çorap aldım.
 -File niye aldınki?  Kendine alsaydın ya..

 
Abi sana Sıla’nın selamı var.
 -Hangi Sıla?
 -Gayri Safi Milli HaSıla

Taşıma suyla neden değirmen dönmez?
 -Çünkü “Taşımasu” bir Japon kızıdır.
 -Peki “Taşımasu” annesinden nasıl su ister?
 -Anneee,  Mataramasuko

-Küçük su birikintisine ne denir?
 -Sucuk

 

                                                      

Erdal YILDIRIM

1971 Yılında İstanbul’da doğdu.

13 Yıldır Kartal’ da tiyatro yapmakta. Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Sanat Yönetmeni ve Drama – Tiyatro eğitmeni olarak çalışmaktadır

Yazdığı  bazı oyunlar:

Kadınlar Matinesi, kısmet, fareler ve deliler, sihirli orman, bir garip izdivaç, mikenden kız kaçırma yada troya faciası

Erdal Yıldırımın Mikenden kız kaçırma yada  troya faciası adlı kitabı  devir yayınlarından çıkmıştır. Tüm kitapçılardan temin edilebilir,  kesinlikle tavsiye ederim.

Anadolu ve Mezopotamya topraklarında yaşanan tarihi zenginliği, modern tiyatro öğeleriyle birleştirip çağdaş Türk Tiyatrosuna eser kazandırmak ve zenginliklerimizi hatırlatmak adına yazdığı bu eser için teşekkür ediyorum .

 ÖZGÜR DOĞAN  (Türk Halk  Müziği Sanatçısı )

Altı  aydır Kartal Belediyesi  Türk Halk Müziği  çocuk ve yetişkin korosunu   çalıştırıp şefliğini yapıyor .

10 Şubat Titanic Otelde Kartal Belediye Spor gecesine katılan  DOĞAN  koroyla  28 Şubat Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde konser düzenledi.  2  Nisan Cuma ve sonrasında tarihi kesinleşmemiş konserleriyle,  hepsi  amatör olan   23 kişilik korosuyla   Kartal ve  dışındaki halkla buluşmaya devam edecek. 

10_ 12 yıldır şehir içi şehirler arası ve yurt dışında çeşitli dernek,  özel  gece ve konserlerde sahne alan Özgür DOĞAN  Kartallı olmaktan gurur duyuyor.

 

Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezinde;  

    Oyun tarihi ve yeri: 27 Mart Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi
 
saat: 19:30
 

TÜR: Komedi

SÜRE: 2 perde (1 saat 20 dak.)

Yazan-yöneten    :   Erdinç DOĞANCI

 

3GEN SANAT TİYATRO TOPLULUĞU

Tarih:25 Mart 2010 Perşembe
Zaman:19:30 – 21:00
Yer:Uğur Mumcu Kültür Merkezi

 

KONUSU:
“Gri Ve Siyah” kendi içinde sorunlarını çözemeyen 3 kadının ortak duygularını anlatmaktadır. Ana konusu aşk olan oyun, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir iç hesaplaşmanın öyküsüdür.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Mekezi’nde;  YILDIZ KENTER

 
       27 Mart Dünya Tiyatrolar Günün’de Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Mekezi’nde  saat 14:00’de  bir söyleşi ile  Kartallıyla buluşacak, bu özel anı, tiyatroda  önemli bir çınarı kaçırmamanızı tavsiye  ederim.

Çanakkale   zaferi  ve Şehitler   Günü

Bugün Çanakkale  Zaferi  ve Şehitleri    Anma  Günü’nün  95. Yıl dönümü  ( 1915) .Tarihin en kanlı savaşlarından biri olan   Çanakkale  Savaşlarından  253.000 Şehit verildi.  Düşman gemileri boğazları terk ederken , Türk milleti varlığını  bütün dünyaya   şöyle duyuruyordu:

 

BİR YOLCUYA

Dur yolcu!  Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin   battığı yerdir.

Eğil de kulak ver,  bu sessiz yığın

Bir Vatan  kalbinin attığı yerdir

Bu ıssız,  gölgesiz   yolun sonunda

Gördüğün  bir tümsek , Anadolu’ nda ,

İstıklal uğrunda, namus yolunda

Can  veren mehmed’in  yattığı yerdir

Bu tümsek ,koparken büyük zelzele

Son Vatan parçası geçerken ele

Mehmed’in  Düşmanı boğduğu sele 

Mübarek kanını kattığı yerdir

Düşün ki, haşr olan kan,  kemik,etin

Yaptığı bu tümsek ,amansız,çetin

Bir harbin sonunda  bütün milletin

Hürriyet zevkini tattığı yerdir .

 

Yaşlılara  saygı haftası (18-24) Mart)

 

Yaşlılar hayatlarının büyük bir bölümünü ailesine, topluma  ve ülkesine  hizmet ederek geçirmiş , daima saygı duyacağımız  kişilerdir. Hayatın çok özle bir döneminde  olan yaşlılarımıza  hak ettikleri    sevgi saygıyı göstermek ,  hayatlarını kolaylaştırmak  bizlere  düşen en önemli görevlerdir.  Bütün yaşlılarımıza  mutluluk ve uzun  diliyor . sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.

 

 

 

 

 

author avatar
M. Önder Keskin

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]