SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Valiliği’nden seçim güvenliği açıklaması

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Valiliği, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili güvenlik açıklaması yaptı. Açıklamada, “İl jandarma komutanlığı 5 bin 632, il emniyet müdürlüğü 46 bin 524, Sahil Güvenlik Boğazlar Marmara Grup Komutanlığı’mızda ise 350 personel görevlendirilmiştir. İl dışından 2 bin 64 emniyet mensubu ilimizde görevlendirilmiştir”denildi.

23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili İstanbul Valiliği yazılı bir açıklamada yaptı. 

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada,“23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçiminin ilimizde huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi amacıyla valiliğimizce hazırlanan Seçim Güvenliği Tedbirleri Planı yürürlüğe konulmuştur. Bu kapsamda; Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit Başkanlığında Seçim Güvenlik Koordinasyon Merkezi, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir Başkanlığında Seçim Koordinasyon Bürosu ile Vali Yardımcısı Bahattin Atçı Başkanlığında (GAMER) Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi oluşturulmuştur” denildi. 

“10 milyon 570 bin 939 seçmen vatandaşımız 31 bin 124 sandıkta oy kullanacaktır” 

Seçim günü kaç personelin görev yapacağına yer verilen açıklamada, “Vali Yardımcılarımız başkanlığında oluşturulan büro ve merkezler; Bakanlığımız ve İl ve İlçe Seçim Kurulları ile tam bir koordinasyon içerisinde görev yapacaklardır. 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçiminde bin 868 seçim çevresinde 10 milyon 570 bin 939 seçmen vatandaşımız 31 bin 124 sandıkta oy kullanacaktır. Jandarma bölgesinde 1’i seyyar, 454 sandık ve 9 bin 976’sı cezaevinde olmak üzere toplam 142 bin 760 seçmen, polis bölgesinde 155’i seyyar, 30 bin 670 sandık ve 10 milyon 428 bin 179 seçmen vatandaşımız bulunmaktadır. İlimizde seçimin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için; İl Jandarma Komutanlığı 5 bin 632, İl Emniyet Müdürlüğü 46 bin 524, Sahil Güvenlik Boğazlar Marmara Grup Komutanlığımızda ise 350 personel görevlendirilmiştir.Tüm birimler; yeterli sayıda kara, deniz ve hava araçlarıyla seçim günü emniyet ve asayiş hizmeti sunacaklardır” ifadelerine yer verildi.

“İl dışından 2 bin 064 Emniyet mensubu İlimizde görevlendirilmiştir” 

“Seçim öncesi ve seçim sonrası güvenlik tedbirleri ayrıca planlanmıştır” denilen açıklamada, ” İl dışından 2 bin 064 Emniyet mensubu İlimizde görevlendirilmiştir. Bütün Kaymakamlıklarımız ilçelerinde, ilimizle koordineli olarak Seçim Güvenliği Planlarını hazırlamışlardır. İBB, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Türk Telekom, Elektrik İdareleri, seçim günü ile ilgili olarak özellikle talimatlandırılmış ve gerekli tedbirleri almışlardır. Valiliğimiz Seçim Koordinasyon Bürosu yönetiminde; Seçim Güvenlik Koordinasyon Merkezi, GAMER, ilçe kaymakamlıklarımız, güvenlik güçlerimiz; İSKİ, İGDAŞ, Elektrik İdareleri, kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımı, sağlık ve itfaiye hizmet birimleri 7/24 saat esasına göre kesintisiz hizmet sunacaklardır. 22-23 Haziran 2019 tarihlerinde il ve ilçe nüfus müdürlüklerimiz 08.30-17.00 saatleri arasında hizmete açık olacaktır. Oy verme günü, 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanun hükümleri gereği umuma açık eğlence yerleri kapalı tutulacak; içkili mekanlar ile umuma açık yerlerde alkollü içki içilmeyecek ve satılmayacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

“Hiç kimse, ruhsatlı dahi olsa silah taşımayacaktır” 

Açıklamanın devamında, “Seçim günü emniyet – asayiş hizmetlerinde görevli olanlar haricinde hiç kimse, ruhsatlı dahi olsa silah taşımayacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası ile ilgili her türlü tedbir alınmıştır. Seçimlerin İstanbul’umuza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, görev alan herkese başarılar diliyoruz” denildi.  

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]

Genel
17 Mart 2024
Zonguldak’ta Ruhsatsız İşletilen Maden Ocaklarına Operasyon: 3 Ocağa Kapatma

Zonguldak ilinde yürütülen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı kapatıldı. JANDARMA EKİPLERİNİN TESPİTİYLE OCAKLAR KAPATILDI Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kilimli ilçesinde yaptığı denetimlerde, üç maden ocağının ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda ocaklar, gerekli yasal işlemlerin ardından kapatma kararı alındı. OCAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NE […]