SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başkan Gökhan Yüksel, Orhantepelilere kentsel dönüşümü anlattı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi’nin Orhantepe Mahallesi’ndeki riskli yapılarda oturan vatandaşlara teknik danışmanlık sağlamak amacıyla hizmete açtığı “Orhantepe Mahallesi ve Çevresi Teknik Danışmanlık Ofisi” önünde düzenlenen toplantı ile devam eden kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgi verdi.

“107 bina riskli ilan edildi”

Sözlerine 6 Şubat’ta yaşanan Yeşilyurt Apartmanı faciasında hayatlarını kaybedenlere başsağlığı ve ailelerine sabır dileyerek başlayan Başkan Gökhan Yüksel, “Böyle vahim hadiselerin tekrarlanmamasını diliyoruz. Ancak gerçeklerle yüzleşmek gerekiyor. Sadece Kartal’da değil, İstanbul’un 39 ilçesinde kaçak yapılar var. Bu vahim olayla birlikte birçok kişi yaşadığı binayla ilgili riskli yapı raporu almak için müracaatta bulundu. Başvurular sonucunda 107 bina riskli ilan edildi. Göreve başladıktan sonra riskli yapılarla ilgili çalışmalarımızı hızlandırabilmek ve bu sürece sizleri de dahiledebilmek için teknik danışmanlık ofisimizi hizmete açtık.” dedi.

“Bu sorun sadece 107 binanın değil, tüm mahallenin sorunu”

Orhantepe Mahallesi’ndeki riskli yapıların yer aldığı alanın büyüklüğü hakkında bilgi veren Başkan Gökhan Yüksel, “Mahallemizde yaklaşık 850 bin metrekare yerleşim alanı mevcut. Yapı denetimlerinin devreye girdiği 2002 sonrasında ruhsatı alınan binalar, yaklaşık 150 bin metrekare alan tutuyor. Riskli yapı raporu alan 107 binanın yerleşim alanı, toplamda 158 bin metrekareye tekabül ediyor. 2002’den önce yapılıp riskli yapı denetimine başvurmamış binaların yerleşim alanı 500 bin metrekareye yakın. Dolayısıyla mahallemizde yer alan binaların çoğunluğunu, 2002’den önce yapılan binalar oluşturuyor. Yani bu sorun sadece 107 binanın değil, mahallenin tamamına yakının bir sorunudur. Hep birlikte mücadele edip bu işin içinden çıkmak lazım.” diye konuştu.

“Sokakları birleştireceğiz, adaları büyüteceğiz”

Riskli yapı sorununu çözmek için üzerinde çalıştıkları planı anlatan Başkan Gökhan Yüksel, “Ülkemizde ekonomik kriz de var. Anlaşması bozulan inşaatlar mı dersiniz, iflas eden müteahhitler mi dersiniz. Sektör yeni girişimlere pek açık değil. Bu sorunu, sizlerin cebinden para çıkmayacak şekilde çözmek istiyoruz. Önünde bulunduğumuz bu ofiste, Orhantepe mahallemize özel ada bazında dönüşüm modeli üzerinde çalışıyoruz. Buna; bazı sokakları birleştirmek ve bazı caddeleri ortadan kaldırarak daha büyük adalar oluşturmak da dahil.” diye konuştu.

“Bu kardeşiniz sorunu çözmek için her kapıyı çalacak”

Sorunu çözmek için ellerinde kısıtlı bir süre olduğunu ifade eden Başkan Gökhan Yüksel, “3-4 ay içinde evlerin boşaltılması gerçeğiyle karşı karşıya kalacağız. O sürece gelmeden, çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşacağız. Sizler kabul ederseniz, bu yolda ilerleyeceğiz. Bunun için de ciddi bir finansman gerekiyor. Hem devletimizin imkanları, hem de yatırımcıların bilgilenmesi için sunumlarımızı paylaşacağız. Ben de 500 metre ileride oturuyorum. Bu sorun, benim de sorunum. Bu işin siyaseti olmadığına inanıyorum. Bütün kapıları tek tek çalacağız. Ekrem Başkanla da bu konuyu istişare ettik. Kiptaş’ı devreye sokmaktan, emsal artışına kadar; birçok konuyu konuştuk. Bu kardeşiniz sorunu çözmek için her kapıyı çalacak, hiç merak etmeyin. Bu sorun, çözülene kadar tüm Kartallıların sorunudur.

Başkan Gökhan Yüksel, son olarak riskli yapılardan taşınma aşamasındaki vatandaşlara yardımcı olmak için bir ofis daha açacaklarının müjdesini vererek sözlerini tamamladı. Toplantıya katılan vatandaşlar, Başkan Yüksel’in açıklamalarından duydukları memnuniyeti alkışlarıyla gösterdi.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]