SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Altın Oran Derneği, Bosna ile gönül köprüleri kuruyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Gönüllüler hareketi şeklinde 2014 yılından beri faaliyet gösteren Altın Oran Derneği, Bosna’da yeni temeli atılan eğitim kurumu ile daha güçlü bir şekilde gönül köprüleri kuruyor.

Sağlık alanında Tıbbi Kongre, ameliyat, ilaç, tıbbi cihaz yardımı, Eğitim alanında Köy okul projeleri, Kitap yayını, Okul Donanım ve malzeme desteği, Su Kuyuları, Gıda yardımları, Dezavantajlı gruplara destekler gibi birçok alanda butik projeler gerçekleştirmiş olan derneğin faaliyetleri hakkında Altın Oran Derneği Başkan Yardımcısı Ali Ertan Usta bilgi verdi;

Usta, “Bir önceki kardeş okul projemizde Bosna-Hersek eğitim sistemi, imkânları ve aynı zamanda maalesef etnik ayrımcılık uygulamaları hakkında, yerel otoritelerden brifingler alan ekibimiz. Özellikle etnik ayrımcılığın eğitim sistemine yansımalarını sahada gözlemleme fırsatı yakaladı. Köyleri ziyaret ederek, köy çocuklarının camilerin asma katlarında zor şartlarda eğitim aldığını, birçok ailenin çocuklarının eğitimi için göç etmek zorunda kaldığını, şehre göç edenlerin Hırvat-Sırp okullarında, onların müfredatlarına göre eğitim aldıklarını müşahede etti. Daha da acı olanı, bu okullarda Bosnalı Müslüman çocuklarına, ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş muamelesi yapıldığını, okul fiziki şartlarının buna göre dizayn edildiğini, etnik milliyetçi Sırp- Hırvat müfredatı nedeniyle, bu çocukların kendi kimliklerine, milliyetlerine ve dinlerine aykırı bir müfredat ile asimile edilmeye çalışıldığı ya da ikinci sınıf muamelesine, tahkire maruz kaldığını öğrendik.

Bütün bu değerlendirmelerden sonra, yerel yetkililerle yapılan görüşmeler neticesinde altı köyde yaşayan ve okulsuzluk nedeniyle yeterli eğitim alamayan ya da Sırp-Hırvat müfredatına razı gelmek zorunda kalarak şehirlere göç eden Aliya’nın torunlarına hizmet verecek böyle bir okul projesini gerçekleştirme kararını aldık.

Ve çok şükür ki gönüllülerimizin desteğiyle, Avrupa Birliği ülkelerinin Hırvat ve Sırplara verdiği destekle yalnızlaşan Boşnak Müslümanlarının sahipsiz olmadığını, yalnız olmadığını karınca kararınca vurgulamak, Türk halkının desteğini arkalarında hissetmelerine katkıda bulunmak amacıyla Altın Oran Derneğimiz tarafından Bosna Hersek’te yapılması planlanan okulun temel atma töreni mayıs ayında gerçekleştirildi.

Bosna Hersek yerel kanun ve mevzuatına uygun planlamada 1098 metrekarelik bir alana 400m2 kapalı alanda; Derslikler, çok amaçlı Laboratuvar, Çok Amaçlı Atölye, Kütüphane, Kültürel Etkinlik Salonu, İbadethane, Spor Etkinlik Alanları olarak planlanan  okulumuz aynı zamanda kültür merkezi görevi de görecek.

Temel atma törenine Türkiye’nin saray Bosna Büyükelçiği’nde Başkatip Recep Köşker, Eğitim Müşaviri Vasi Ete, Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Mehmet Emin Yaman, TİKA Koordinatörü Ömer Faruk Alınç, Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo, Busovaca Belediye Başkanı asim Mekiç, Busvaca Osnovna Skola Direktörü Cenan Hodnic ile Altın Oran Derneği yetkilileri katıldı.

Derneğimiz bundan sonra da “insan insanın yurdudur” diyerek sizlerin desteği ve duası ile insanave yüreğine dokunmaya iyiliğin tarafında yer almaya devam edecektir” şeklinde ifade edildi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio