SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Genital Estetik Yaptırmayı Düşünenler

Yayınlanma:
ABONE OL

Tıbbi literatürde bu, kürtaj veya genişleme-kürtaj olarak ifade edilir. İstenmeyen hamileliği önlemek için, öncelikle, aile planlaması yöntemlerini etkili bir şekilde uygulamanız gerekir. Bununla birlikte, hamilelik gerçekleştiyse, doğum kontrol yöntemlerine rağmen, kürtaj son çare olabilir. Önceden kürtaj fiyatları Ankaraili için sorgulanabilir.
Türkiye’deki Yasal Boyut
Kürtaj için kürtaj prosedürünün yasal süresi; Son adet görmeden 10 hafta sonra. Son adet tarihi, son adet tarihinin ilk günüdür. Hamilelik haftası 10 haftayı geçerse, ebeveynler imzalasa bile resmi kurumlarda kürtaj yaptırmak mümkün değildir. Hem kürtaj hem de kızlık zarı için büyük şehirler avantajlıdır. Örneğin kızlık zarı dikimi fiyatı Ankaraili araştırılabilir.
Bununla birlikte, gebeliğin devam etmesi annenin hayatını tehlikeye sokarsa, gebelik haftasına bakılmaksızın gebelik sonlandırılabilir. Örneğin; Kalp hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, astım, yüksek tansiyon gibi annenin veya çocuğun yaşamını tehlikeye sokabilecek sağlık sorunları varsa, gebeliğin sonlandırılması 10 hafta sonra mümkündür.
Bununla birlikte, bu durumlarda, tıbbi bir rapor ve iki doktorun imzası gerekir.Bir çocuğun doğumdan sonra yaşamını tehlikeye sokabilecek herhangi bir problemi varsa, bir ultrason veya tarama testlerinin ortaya çıkarmasından sonra hamileliğin boşaltılması gerekebilir.
Kim Kürtaj Olabilir?
Kadın 18 yaşından büyükse ve evliyse, kürtaj eşin imzasıyla doğrulanabilir. Bir kadın 18 yaşından büyük ve bekarsa, ancak kendi imzasıyla kürtaj olabilir. Ancak, 18 yaşın altında olduğunuzda, evli olup olmadığınızdan bağımsız olarak ebeveyn iznine ihtiyacınız vardır. 15 yaşın altındaki kişiler, ailelerinin imzası ve onayı ile bile kürtaj yapamazlar. Bu amaçla adli makamlar karar alır ve onaylarlar. Hamilelik 10 haftadan daha uzun sürerse, kürtaj işlemini rıza bile olsa yapmak kesinlikle yasaktır.
Kürtaj Nasıl Yapılır?
Günümüzde kürtaj işlemleri genellikle bir vakum yöntemi ile yapılmaktadır. Bu plastik bir enjeksiyondur ve gebelik bir vakum tüpü ile emilir ve vakumlanır. Bu yöntemin diğer kürtaj yöntemlerinden daha az riski vardır. Kürtaj 10 dakikada tamamlanır. Temel olarak lokal anestezi altında ve genel anestezi altında uygulanabilir. Kürtaj işleminin yanı sıra kızlık zarı onarımı da yapılabilir. Bunun için kızlık zarı dikimi fiyatı Ankara
ili en uygun yerlerden biridir.
Kürtaj Aşamaları
Kürtajdan sonra, hafta ve hamileliğin canlılığı ultrason tarafından kontrol edilir. Kürtajdan önce hasta jinekolojik tanı masasına yatırılır. Daha sonra muayene için ayna olarak adlandırılan bir araç vajinaya yerleştirilir. Vajina antispastik çözeltilerle temizlenir. Bu aşamada, hasta ağrı veya acı hissetmez. Sonra anestezi başlar. Anestezi genel olarak veya topikal olarak uygulanabilir.
Genel anestezi uygulanırsa; Hasta ilacı kolda serum ve damarlarla alır. Bu aşamadan sonra, hasta derin uykuya daldırılır ve kürtaj sonrası uyanır. Lokal anestezi uygulanırsa, rahim ağzına bir iğne ile anestezi yapılır. Sonra rahim vakumla temizlenir. İşlem sonunda ayna kaldırılır ve kontrol gerçekleştirilir. Genel anestezi sonrası hastayı uyandırmak 10 dakika sürer. Siz de kürtaj fiyatları Ankarailinde bir araştırma yapabilirsiniz.
Lokal anestezi uygulanırsa, hasta biraz dinlendikten sonra kalkar. Kürtaj işlemi tamamlandıktan sonra, son bir kontrol yapılır ve rahimde herhangi bir parça olup olmadığı belirlenir. İşlem sonrası hasta günlük yaşantısına dönebilir.
Kürtaj Ve Kontrol Sonrası İlaçlar
Kürtaj prosedürünün tamamlanmasından sonra, hastanın kullanması gereken antibiyotikler ve ağrı kesici ilaçlar verilir. Hasta kürtajdan bir hafta sonra muayene için gelmelidir. Şiddetli kanama ve ağrı varsa, derhal doktora bildirilmelidir. Hafif kanama, kürtajdan sonraki 5 gün içinde meydana gelebilir.
Kürtaj; hastane veya özel muayenehanedir. Kliniklerin jinekolojik ve obstetrik bir bölgesi varsa, bu bölgelerde de yapılabilir. Kürtajın yapılacağı merkezin steril koşulları, uzmanın deneyimi ve merkezin gerekli teknolojik altyapısı çok önemlidir. Büyük şehirlerde, aile planlaması merkezleri de kürtajlar için kullanılabilir. Mesela kürtaj fiyatları Ankaraili araştırılabilir.
Kürtaj Nasıl Yapılır?
Kürtajdan önce hasta jinekolojik tanı masasına verilir. Daha sonra gebeliğin yeri ve büyüklüğü konusunda bir anket yapılır. Daha sonra genel veya lokal anestezi gerekirse uygulanır. Anestezi işleminin tamamlanmasından sonra vajina bir ayna ile açılır ve serviks görülür. Daha sonra vajina antiseptik solüsyonlarla temizlenir ve servikstenekulm denilen bir aletle çıkarılır ve düz bir pozisyon elde edilir.
İlk olarak, hamilelik haftasına göre; Rahim ağzı hamilelik haftasına göre genişleyen buji denilen düz bir çubukla genişler. Vakum daha sonra bir şırınga ile rahim içine verilir ve hamilelik aspire edilir. Bu işlem kısa sürede tamamlanır. Bu işlemin yanı sıra kızlık zarı dikimi fiyatı Ankara şehri için araştırmalar da yapılabilir.

İlgili Haberler

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]

Ekonomi
05 Nisan 2024
Enflasyon; memur ve emekliyi yoksullaştırırken, sosyal dejenerasyonu yol açıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında enflasyon %3.16, yıllık %68.50 artış gösterdi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise martta enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 olarak açıkladı. Maaşlara İyileştirme Yapılması Zorunlu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyonun memur […]

Sağlık
30 Mart 2024
Bahar depresyonuna dikkat!

Bahar aylarının gelmesiyle beraber bahar depresyonu da gündemde. Peki bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonu, bahar aylarında yaşanan, kişinin ruh halinde ve enerji seviyelerinde düşüşle karakterize edilen bir durumdur. Genel olarak depresyon terimi, genellikle sonbahar ve kış aylarında daha yaygın olan mevsimsel duygudurum bozukluklarına (Seasonal Affective Disorder, SAD) atıfta bulunsa da, bazı insanlar bahar ve yaz […]