SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ali Kınık Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Yayınlanma:
ABONE OL

Yaptığı vatan – millet ve aşk temalı şarkılarla birlikte sevilen sanatçılardan biri olan Ali Kınık 1974 yılında Malatya’da hayata gözlerini açmıştır. Hem müzisyen hem besteci hem de söz yazarıdır.

Ali Ayşe’yi seviyor parçasıyla tanındı.

Ali Kınık, 1974 yılında Malatya’nın ilçesi Akçadağ’da doğmuştur. Lise tahsilini Malatya’da tamamladıktan sonra Elazığ, Fırat Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Yazıları ve şiirleri, birçok gazete ve dergilerde yayımlandı. Ayrıca, şarkıları ve şiirleri birçok sanatçı tarafından albümlerde seslendirildi.

Ali Kınık gerek kendi kişiliğini, gerekse albümlerinin içeriğini şu sözleri ile ifade ediyor:

“Zulme, haksızlığa, Türk düşmanlığına, din düşmanlığına, ahlaksızlığa karşı bir başkaldırıdır bu. Arkamda uyuşturucu baronlarının kirli ve güçlü parası yok. Etkili ve yetkili yerlerde amcam, dayım yok. Medya desteğim yok. İmanım var, cesaretim var ve kralına eğilmeyecek bir başım var… Yaptığın şeyin adını koy denirse; derim ki: Bir tek sazımla dünyaya meydan okuyorum…”

En Sevilen Şarkıları: *

1. Kurtlar Sofrası

2. Bildiğin Gibi Değil

3. Sen Gel Diyorsun (Öf Öf)

4. Hapis de Yatarım

1996 yılında, Kültür Müzik firmasından çıkardığı “Beni Öldü Say” adlı albümle müzik piyasasında yer alan Ali Kınık, 2003 yılında Şölen Kaset’ten “Bu Şarkı” adlı albümü ile dikkatleri üzerine çekti. Ali Kınık, 2005 yılında Zeybek Yapım’dan “Bir Millet Uyanıyor”, 2006’da Mono Müzik’ten Duvar Yazısı albümü ve sonra da 2008 yılında Ateş Müzik firmasından “İsyan Şarkıları” albümünü çıkardı.

2010 yılında piyasaya çıkan altıncı albümü “Ali Ayşe’yi Seviyor” olmuştur. 2012 yılında yedinci albümü “Düş’e Kalk’a” ve 2015 yılında Balat Müzik etiketi ile sekizinci albümü “Kalbi Kırık Şarkılar”ı çıkardı.

Ali Kınık, evlidir. Göktürk adında bir oğlu vardır.

Albümleri:

1996 – Beni Öldü Say

2003 – Bu Şarkı

2005 – Bir Millet Uyanıyor

2006 – Duvar Yazısı

2008 – İsyan Şarkıları

2010 – Ali Ayşe’yi Seviyor

2012 – Düş’e Kalk’a

2015 – Kalbi Kırık Şarkılar

Kaynak: mp3 indir – Mp3Saati.com

İlgili Haberler

Magazin
29 Mart 2024
Seren Serengil seçim öncesinde oyunu kime vereceğini belirtti! “Rakibi yok, kazanacak”

Seren Serengil, seçim öncesinde oyuncu kime vereceğini açıkladı. Seren Serengil, “ Rakibi yok, kazanacak” diyerek oyunu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na vereceğini açıkladı. İşte detaylar… 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan seçim öncesinde Seren Serengil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu desteklediğini belirtti. Sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafını yayınlanan Seren Serengil fotoğrafın altına, “ Haydi […]

Magazin
29 Mart 2024
Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında Başhekim yeni bir açıklama yaptı

6 gündür yoğun bakımda olan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastane Başhekimi açıklama yaptı. Başhekim, Kadir İnanır’ın tedaviye olumlu yanıt verdiğini açıkladı. İşte detaylar… 6 gündür Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında tedavi altında alan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Kadir İnanır’ın sağlık durumu ile ilgili olarak beklenen güzel haber geldi. Güzel haberi […]

Magazin
29 Mart 2024
İnci Taneleri dizisine 2 ünlü isim dahil oluyor

Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve başrolünü paylaştığı Kanal D’nin sevilen dizisi İnci Taneleri’ne İki ünlü isim daha dahil oluyor. Kanal D ekranlarında her hafta perşembe akşamları yayınlanan ve sezonun en çok ses getiren dizilerinden biri olan İnci Taneleri dizisinde başrolleri Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü paylaşıyordu. Dizinin kadrosuna iki yeni ismin daha dahil olduğu ortaya çıktı. […]

Magazin
28 Mart 2024
Şevket Çoruh Arka Sokaklar’a geri mi dönüyor? Ayrılık sebebini ilk kez açıkladı

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden olan Arka Sokaklar’da 16 yıl boyunca Mesut Komiser karakterine hayat veren Şevket Çoruh diziden neden ayrıldığını ilk kez açıkladı. Kanal D ekranlarında Uzun yıllardan beri izleyici karşısına çıkan ve Türk televizyon tarihinin en uzun dizisi olma özelliğini de Taşıyan Arka Sokaklar dizisinde 16 yıl boyunca Mesut Komiser karakterine […]