SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

CHP’nin 96. kuruluş yıl dönümü Kartal’da kutladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kartal İlçe Başkanlığınca tören düzenlendi.

Törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Çok sayıda partilinin katıldığı törende basın açıklamasını Parti adına CHP Kartal ilce Başkan yardımcısı Av. Şengül Tarhan yaptı. Basın açıklaması öncesinde CHP Kartal İlçe Sekreteri Süleyman Ülger günün anlam ve önemine değinen konuşma yaptı.

Şengül açıklamasında;

Değerli Halkımız ve Değerli Cumhuriyet Halk Partililer;

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÜYÜK ÇINARI 96 yıldır var olan, CHP, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuş, 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.

CHP Kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan Partidir. Hukuk, eğitim, kadın hakları, insan hak ve özgürlükleri gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti olmanın tüm avantajlarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecine öncülük etmiş aydınlanma yolculuğunu korkmadan sürdürmüştür. CHP’ni eleştirenler unutmasın ki çok partili çoğulcu demokrasi için attığı bu cesur ve büyük adım sayesinde varlar.

1950’li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle demokratik bir rejimde muhalefetin kurumsallaşmasına da öncülük etmiştir. Bu kapsamda parlamenter demokratik rejimin kurumsallaşmasına dönük değişimleri gerçekleştirme ve temel hak ve özgürlükleri yerleştirmek ve geliştirmek için mücadelesi vermiştir. 1960’lı yıllarda Türkiye’nin yaşadığı modernleşme sürecinin yansımaları olarak ortaya çıkan göç, kentleşme, sanayileşme gibi dinamikler çerçevesinde toplumsal sınıfların olgunlaşmasıyla birlikte sola açılarak kendisini siyaset yelpazesinde “ortanın solu”nda konumlandırmıştır

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel mirasının yanı sıra sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen CHP bu çerçevede Uluslararası ölçekte faaliyetlerini sürdüren Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyalistler Partisine de katılım sağlamıştır. Çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan “özgürlük, eşitlik,kadın hakları, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme , barış,hukukun üstünlüğü,laiklik ,kuvvetler ayrılığı ” kavramları partimizin önemle vurguladığı ve sahip çıktığı başlıca ilkeler arasında yer almaya devam etmektedir.

CHP zor günlerin partisidir. Ülkemizin yine bu zor günlerinde CHP ihtiyacı olduğunu biliyor bu bilinçle ülkemizin ve halkımızın hizmetinde olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bilinçle 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde birlikten ve biz olmaktan aldığımız güçle başardık. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile başlatmış olduğumuz aydınlanma yolcuğunu halkımıza ve tüm dünya haklarına umut ve öncülük ederek sürdüreceğiz.

 
İktidarını ve kişisel çıkarlarını  kaybetmemek adına cumhuriyeti ve  demokrasiye yok edenlere, ülkeyi karanlıklara sürüklemek isteyenlere, diktatörlere, zorbalara , doğamızı katledenlere ,her türlü baskıya karşı, Geçmişte olduğu gibi bugün de köklerinden aldığı güçle, barışa-demokrasiye olan inancıyla korkmadan-yılmadan mücadelesini sürdürecektir.Dün olduğu gibi bugünde cumhuriyetin, hak ve özgürlüklerimizin kadın haklarının, laikliğinemeğingüvencesi,teminatı yılmaz savunucusu olacaktır. CHP var olduğu sürece ülkeyi ortaçağ karanlığına götürmek isteyenler  isteklerini başaramayacaklardır.Yağmacı iktidarlarını yargı üzerinde vesayet kurarak ,ceza ve tutuklama tehditleri ile yönetebileceklerini sananlar bilsinki korkmuyoruz. Biliyoruz ki Hergün yaşanan hukuksuzluklar,haksız yargılama ve tutuklamalar  kadın cinayetleri,çocuk istismarları cumhuriyetin ve demokrasinin ilke ve değerlerinden uzaklaşmaktan kaynaklanmaktadır. Mevcut iktidarın politik anlayışının sonucu kadın cinayetleri artmaktadır.Ülkemizi ,Dünya da kadın haklarına öncülük etmiş,  bir  anlayıştan  en çok kadın cinayetlerinin yaşandığı ülkeye çeviren anlayış bilmelidir ki haklarımızdan asla vazgeçmeyerek mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kurtuluş Savaş’ında ve ülkenin kuruluş’unda  var olan ve 96 yıldır yıkılmayan,12 eylül faşizminden sonra dahi demokrasi yolculuğunu sürdüren dünyanın en uzun ömürlü bir kaç partisinden biri olan CHP bugün olduğu gibi yarında var olacak hak-hukuk-adalet ve özgürlüklerin savunucusu olarak demokrasi mücadelesini sürdürecektir.

Kimseyi ötekileştirmeden, Toplumun farklı siyasi anlayışları ve tüm halkımızla birlikte verdiğimiz mücadeleyle 31 Martta da -23 Haziran da da başardık. Diktatörlerden ve uşaklarından –halkın iradesini- hukuku yok sayanlardan-ülkeyi kayyumla yönetmek isteyenlerden – cezalardan, tutuklamalardan korkmadan, yılmadan ve daha güçlenerek faşizme karşı mücadelemizi sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Yağmacı iktidar kaybetti- Biz kazandık

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” şeklinde ifade edildi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]