SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yüz estetiği nasıl yapılır?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kişinin ifadesini belirleyen, iletişimin en önemli görsellerinden biri olan yüz ve çevresi, farklı sebeplerden dolayı memnuniyetsizlik duyan insanlar tarafından estetiğe tabi tutulabiliyor. Peki, yüz estetiği nedir? Bu estetik operasyonlara hangi işlemler dahil edilebilir?

Uzman kişiler tarafından çene, yanak, kırışıklık ve sarkma gibi birçok alanda yapılacak toplu bir yüz estetiği, kişileri genç bir görünüme kavuşturuyor. 16 yaşını doldurduktan sonra başvurulabilecek bu estetik operasyonun süresi de yapılacak işlemlere bağlı olarak değişebilmektedir.

Günümüzde son zamanlarda sıkça adını duyduğumuz yüz estetiği operasyonları, kişilerin yüz ifadelerinde genel bir toparlanma sağlıyor. Göz çevresindeki kırışıklıkları yok edebileceğiniz, sarkmaları en aza indirgeyeceğiniz, burun, çene, yanak vb. noktalarınızı iyileştirebileceğiniz bu operasyonların tümü literatürde yüz estetiği olarak geçmektedir. İşinde uzman ve anlaşılır, iyi bir iletişim kurabileceğiniz kişilere emanet etmeniz gereken bu işlemlere germe ve sıkılaştırma amaçlı botoks da ilave edilebilmektedir.

YÜZ ESTETİĞİ HANGİ BÖLGELERE YAPILIR?

Operasyon öncesi yüzünüzle ilgili memnun olmadığınız tüm noktaları doktorunuza anlatmalısınız. Buna kırışıklık ve sarkmalar, göz çevresi, çene, yanaklar ve burun olmak üzere çehrenizde ifadenizi etkileyen tüm alanları dahil edebilirsiniz. Doktor hastanın yaşına, cinsiyetine, cilt ve kemik yapısına, genel sağlık durumuna ve taleplerine göre yapılabilecek tüm işlemleri geniş bir çerçevede sunar. Karşıklıklı sağlanan fikir birliğinden sonra ameliyat hazırlıkları başlar.

Çoğunlukla 50 yaş ve üzeri tarafından tercih edilen yüz estetiği ameliyatı sonrasında kişinin yüzünde herhangi bir iz kalmaz. Bu elbette operasyonun uzman bir doktor ve hijyenik ortamda yapıldığı taktirde geçerlidir. İğne ile işlem yapılması iz kalmamasının en büyük sebebidir.

Bu işlemleri yaptıran kişiler doktor önerisi üzerine ortalama beş ayda bir kontrole gitmelidir. Bu takip sürecinde eğer doktor kişinin yüzünde eksiklikler görürse tekrar destek operasyon yapabilir.

İlgili Haberler

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]

Ekonomi
05 Nisan 2024
Enflasyon; memur ve emekliyi yoksullaştırırken, sosyal dejenerasyonu yol açıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında enflasyon %3.16, yıllık %68.50 artış gösterdi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise martta enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 olarak açıkladı. Maaşlara İyileştirme Yapılması Zorunlu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyonun memur […]

Sağlık
30 Mart 2024
Bahar depresyonuna dikkat!

Bahar aylarının gelmesiyle beraber bahar depresyonu da gündemde. Peki bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonu, bahar aylarında yaşanan, kişinin ruh halinde ve enerji seviyelerinde düşüşle karakterize edilen bir durumdur. Genel olarak depresyon terimi, genellikle sonbahar ve kış aylarında daha yaygın olan mevsimsel duygudurum bozukluklarına (Seasonal Affective Disorder, SAD) atıfta bulunsa da, bazı insanlar bahar ve yaz […]