SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi 13. Defa Perdelerini Açıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası yeni sezonu İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) çeşitli ülkelerden sanatçıların katıldığı gala konseriyle perdelerini açacak. 28 Eylül’de başlayacak sezonda, büyük besteci Beethoven’in 250’inci doğum yılı vesilesiyle birçok eseri dinleyici ile buluşacak.

BEETHOVEN 250 YAŞINDA

2020 yılı büyük besteci Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum yılı. Bütün dünyada olduğu gibi Süreyya Sahnesi’nde de bestecinin eserleri oda müziği konserlerinde ve İDOB’un temsil ve konser programlarında sahnelenecek. İDOB, Beethoven’ın 9. Senfonisi ile orkestra, solistler, koro ve piyano için yazdığı çok özel bir yapıt olan ‘Koral Fantezi’yi de programına aldı. Geniş bir müzik kadrosuna ihtiyaç gösterdiği için sıklıkla icra edilemeyen ‘Koral Fantezi’, farklı dallarda yetkin müzisyenlerden oluşan bir kadroya sahip olan İDOB tarafından seslendirilecek.

DON KİŞOT’TAN YUNUS EMRE’YE… BU PERDEDE

İstanbul’un tek opera sahnesi olan Süreyya Operası’nda bu yıl Don Kişot, Falstaff, Aleko, Faust, The Rakes Progress, Don Pasquale operaları ile Mançalı Adam müzikali sahnelenecek. İzleyicilerin ilgiyle karşıladıkları Don Kişot, Uyuyan Güzel ve Üç Silahşör baleleri ile Yunus Emre oratoryo/balesi oynanmaya devam edecek. İDOB, bu temsillerin ve yeni bale eserlerinin yanı sıra Verdi’nin Requem’ini de seslendirecek.

DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDEN MÜZİSYENLER SÜREYYA’DA

Opera ve bale temsillerinin yanı sıra, her yıl olduğu gibi bu yıl da Pazartesi akşamları düzenli olarak Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Oda Müziği Konserleri dinleyicilerle buluşacak. Serinin açılış konseri 30 Eylül’de flüt virtüözü Şefika Kutluer ile Ankara Yaylılar Topluluğu tarafından sunulacak.

Önde gelen Türk müzisyenlerin yanı sıra, Süreyya Operası sezon boyunca yabancı grup ve virtüözleri de ağırlayacak. 6 ve 7 Ekim tarihlerinde İdil Biret ile İrina Nikotina (keman) ve Julya Krepak (çello) Çaykovski ile Mendelssohn’un triolarını dinletecek. Macaristan’dan Szigetti Yaylı Kuartet ve klarnetçi Gabor Varga dörtlü ve beşli eserlerden bir program seslendirecek. İngiltere’den piyanolu Leonore Trio, Almanya’dan Leipzig Yaylı Trio, çellist Alexander Hülsoff, ABD’den piyanist J. Watson, İtalya’dan flütist Trevisani, Avusturya’dan Fedor Rudin Süreyya Operası Pazartesi konserlerinin misafir virtüözleri.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası bu sezonda da gelenekselleşen ‘Fuaye Konserleri’ saat 18:00’de ücretsiz olarak düzenlemeye devam edecek.

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]

Genel
17 Mart 2024
Zonguldak’ta Ruhsatsız İşletilen Maden Ocaklarına Operasyon: 3 Ocağa Kapatma

Zonguldak ilinde yürütülen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı kapatıldı. JANDARMA EKİPLERİNİN TESPİTİYLE OCAKLAR KAPATILDI Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kilimli ilçesinde yaptığı denetimlerde, üç maden ocağının ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda ocaklar, gerekli yasal işlemlerin ardından kapatma kararı alındı. OCAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NE […]