SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Hasta Yatağı İle Hastalar Daha Mutlu

Yayınlanma:
ABONE OL

Hasta yatakları, hastaların daha konforlu ve daha rahat bir yaşam geçirmelerine yardımcı olan yataklar hasta yatağı olarak tanımlanabilir. Hasta yatakları özel bir şekilde üretilen, özelliklerine göre değişiklik gösterilen, teknolojinin gelişmesi ile birlikte teknolojik özellikler sayesinde hem hastanın hem de diğer insanların hayatının kolaylaştırılmasını sağlayan mucizevî yataklardır. Bu yataklar gün içerisinde 7/24 saat yatağa bağlı olan hastalar için kullanılır. Hastaların tedavi süreçlerinde büyük faydası bulunan yataklar özel hastanelerde, bakım merkezlerinde ve çeşitli noktalarda kullanılmaya başlanmıştır. Son dönemlerde evlerde de sıklıkla kullanılarak ev ortamının hasta için daha rahat bir hal almasına olanak sağlar.

Hasta Yatağı Özellikleri Nelerdir?

Hasta yatakları çeşitlerine göre birbirinden farklı özellikler sergilerler. Her bir yatağın kendine has özelliği ve kişiye faydası bulunur. Hasta yatağının en önemli özellikleri şu şekildedir;

Hayatın kolaylaştırılmasında en büyük etkisi olan hasta yatakları insan gücü olmaksızın bir kumanda aracılığı ile hastanın pozisyonunun değiştirilmesini sağlar. Hasta gün içerisinde ki rutin işlemlerini de bir kumanda ile kendisi direkt olarak hallederek hareketlerinin de gelişmesine yardımcı olur.

Yatağın alt kısmında bulunan tekerlekler sayesinde yatağı dilediğiniz her noktaya kolayca çekerek hastanın konumunda da ara sıra değişiklik yapabilirsiniz. Bu değişiklik hastanın psikolojik olarak da kendini iyi hissetmesini sağlayarak hayata daha farklı açılardan bakılmasına yardımcı olur.

Hareket Kabiliyeti Sunan Yatak Modelleri

Hasta yatağını belirli bir zaman dilimine ayarlayarak hastanın sürekli olarak sabit bir tarafta kalmasını engelleyebilirsiniz. Hasta gün içerisinde her yarım saatte bir, her yirmi dakikada bir sağa ve sola dönmelidir. Sürekli aynı noktada yatıyor olmak hem hasta için can sıkıcı hem de vücudun yara oluşmasına neden oluyor. Vücutta aynı nokta üzerinde yatmaktan dolayı oluşan yatak yaraları hekimler tarafından yapılan uzun bir tedavi süreci gerektirir.

Hasta yatakları diğer yataklardan çok farklıdır. Normal yataklar nem ve teri kurutmazlar. Ancak hasta yataklarında nem ve teri tutmaz ve havadardır. 10 ila 20 dakika arasında nemden ve terden eser kalmaz. Vücuda basınç uygulaması yaparak hastanın rahat bir şekilde uyumasını sağlar.

Havalı Hasta Yatağı Nedir?

Havalı hasta yatağı, bu tip hastalarda sıklıkla tercih edilen modellerdir. Her hastaya uyum sağlar. Hastanın kilosu kaç olursa olsun yatak hastanın vücuduna göre şekil alır. Boru tipi şeklinde havalı yataklar mevcuttur. Boru şeklinde arka arkaya dizilmiş olan hava kanallarından basınç uygulaması yapıldığı an havayı tüm vücuda eşit bir şekilde yayar. Dilerseniz sessiz motor sisteminden de faydalanarak sessiz bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Uzun süreli olarak aynı noktada yatarak vücudun genel yapısının bozulmasına neden olan diğer yataklar havalı hasta yatakları sayesinde kan ve damar basıncının önler.

Pozisyon Veren Havalı Yatak Nedir?

Pozisyon veren havalı yatakhavalı hasta yatakları gibi tercih edilen yataklar arasındadır. Hastanın hastalık derecesine göre seçim yapabileceğiniz bu yataklar tedavi sürecinde büyük rahatlık sağlar. Pozisyon veren havalı yatak elektrik yardımı ile çalışan bir sistemdir. Gün içerisinde hasta ne şekilde oturmak veya yatmak istiyor ise kendisini o konuma getirebilir. Oturma pozisyonu, yatağın yüksek moda ayarlanması ve benzeri gibi pozisyonlar kumanda da gösterilen şekillere göre ayarlanır. Hasta ne şekilde rahat ediyor ise o şekilde ayarlama yapılabilir.

Hasta Yatağı Fiyatı Nedir?

Hasta yatağı fiyatı genel  olarak model ve özelliklerine göre değişiklik arz eder. Firmamız sizlere en uygun fiyat garantisi ile sizlerin memnuniyetinizi almayı hedefler. Hastanın hayatı için büyük bir kurtarıcı olan hasta yatağı ve hasta karyolası hastanın en iyi şartlar altında iyileşmesine katkıda bulunur. Firmamız üzerinden direkt iletişime geçerek fiyatları öğrenebilir ve ne tür bir yatak seçeceğinize sizlere yardımcı olan çalışanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Daha İyi Bir Yaşam İçin Hasta Yatağı

Hasta yatağı kişilere büyük avantajlar sağlar. Hastanın kendisini daha iyi hissetmesine neden olarak yaşam kalitesi günden güne artar. Hasta yatağını direkt olarak satın almak istemiyorsanız hasta yatağı kiralama hizmetlerinden faydalanarak dilediğiniz noktaya firmamıza bilgi vererek yatağı getirtebilirsiniz. Evin her köşesine rahat bir şekilde kurulum yapılabilir. Firmamız üzerinde bulunan çeşitli ürünlerden ihtiyacınız olanını seçerek, hangi özellikte bir yatak talebinde bulunmak istiyorsanız onu tercih edebilirsiniz. Firmamız üzerinden de ne tür bir yatak tercih edeceğinizi öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]

Ekonomi
05 Nisan 2024
Enflasyon; memur ve emekliyi yoksullaştırırken, sosyal dejenerasyonu yol açıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında enflasyon %3.16, yıllık %68.50 artış gösterdi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise martta enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 olarak açıkladı. Maaşlara İyileştirme Yapılması Zorunlu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyonun memur […]

Sağlık
30 Mart 2024
Bahar depresyonuna dikkat!

Bahar aylarının gelmesiyle beraber bahar depresyonu da gündemde. Peki bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonu, bahar aylarında yaşanan, kişinin ruh halinde ve enerji seviyelerinde düşüşle karakterize edilen bir durumdur. Genel olarak depresyon terimi, genellikle sonbahar ve kış aylarında daha yaygın olan mevsimsel duygudurum bozukluklarına (Seasonal Affective Disorder, SAD) atıfta bulunsa da, bazı insanlar bahar ve yaz […]