SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da, deprem kritiği toplantısı yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile bir araya gelerek geçen hafta yaşanan deprem sonrası, kurum olarak yapılan çalışmalar ve geleceğe yönelik alınacak önlemlerle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Kartal Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda başkan yardımcıları ve birim müdürlerinden yapılan çalışmalar ile alakalı bilgi alan Başkan Gökhan Yüksel, Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından, olası bir depreme karşı alınması gereken tedbirlerle alakalı istişarede bulundu.

Meydana gelen deprem sonrası yaşanılanların ardından tüm ülkede alınması gereken önlemlere yönelik tedbirler konuşulurken, depremin olduğu gün ilgili teknik birimleriyle sabah saatlerine kadar oluşturulan kriz masasında mesai yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yapılan değerlendirme toplantısında da deprem konusunu tekrar masaya yatırdı.

Bir yandan da yapılan çalışmaların ve devam eden projelerin akıbetinin değerlendirildiği toplantıda Başkan Gökhan Yüksel: “İlçemiz ve değerli komşularımız için faydalı olacak hizmetlere hayat vermek ve hâlihazırdaki hizmetlerin takibini sağlamak amacıyla başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz ile düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılardan an itibariyle birini daha yapıyoruz. Bu hafta tüm ülkenin olduğu gibi bizlerin de tek gündemi, yaşamış olduğumuz depremdi. Depremin ardından hiç vakit kaybetmeden önce teknik ekibimizle toplantı yaparak kriz masası kurduk, ardından riskli bölgelerdeki vatandaşlarımızı ziyaret ederek incelemelerde bulunduk, hep beraber sabahladık.

En önemlisi de vatandaşlardan gelen aramaları cevaplamak için Komşu İletişim Merkezi’miz sabahlara kadar çalışmalarını sürdürdü. Vatandaşlarımız 444 4 578 numaralı telefondan ve 0532 136 90 90 numaralı WhatsApp hattından bizlere sorunsuz bir şekilde ulaştı. Bunların neticesinde,  587 aramayı cevaplayan çağrı merkezi ekibimiz, bu aramalardan gelen 142 bina kontrol talebini sorumlu birimlere ileterek 130’unun kontrollerinin yapılmasını sağladı.

Öte yandan merkez ile iletişime geçen vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde Kartal sınırlarında yer alan 4 binanın tahliyesi gerçekleştirildi, 36 vatandaş ise otellerde misafir edildi. Çok şükür ki yaşanan depremin ardından ciddi bir sorunla karşılaşmadık. En önemlisi de can ve mal kaybımız yok. Ancak Kartal Belediyesi olarak ülkemizin deprem gerçeğini göz ardı etmeden tüm birimlerimizle konuya ilişkin çalışmalarımızı artıracağız.” diyerek olası bir depreme karşı alınması gereken tedbirlerle alakalı başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle istişarede bulundu.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]