SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ERKON, Erzurum’u tanıtmak için çok kapsamlı çalışıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da 14-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak Erzurum Tanıtım Günleri için Erzurum Konfederasyonu ERKON işi çok ciddiye alarak geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

Şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı günler yapmak amacıyla, 20 Ekim Pazar günü saat 18:00 Üsküdar’da başlayacak olan tekne gezisiyle hem boğaz turu yapılacak hem de programın lansmanı yapılacak

Program için çok ciddi bir hazırlık yapan ERKON Erzurum Tanıtım Günleri komisyonu yapılan hazırlıkları değerlendirmek, Vakıf ve Dernek Başkanlarıyla istişare etmek, ortak akılı kullanarak bütün fikirlerden istifade etmek için düzenlenen geziye Erzurum Valisi Oktay Memiş ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’inde katılacak olması Erzurum’un top yekün bu işi ne kadar ciddiye aldığının göstergesidir.

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki bu organizasyon şimdiye kadar yapılmış olan Erzurum tanıtım Günlerinin en kapsamlısı olacak. Olsun tabii ki Erzurum’a da bu yakışır.

Aldığımız duyumlar stantlara yoğun ilgi olduğu doğrultusunda. Erzurum Esnafı katılım konusunda yoğun talep gösteriyor. Demek ki neymiş karşındaki kurum ciddi olunca katılımda sorunsuz oluyor.

Program öncesi yapılan çalışmalarla ERKON’un bu işi ne kadar ciddiye aldığını görüyoruz. Sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlar hazırlanan görseller gösteriyor ki 4 gün boyunca İstanbul’da Erzurum’u yaşayacağız.

ERKON Erzurum Konfederasyonu  organizasyonunda İstanbul Maltepe etkinlik alanında  gerçekleştirilecek olan Erzurum Günlerine  Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi,Turizm İl Müdürlüğü,  İlçe Kaymakamlık ve Belediyeleri, Atatürk  Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, diğer özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yanı sıra İstanbul’da faaliyet gösteren Erzurum vakıf, Dernek ve federasyonları katılacak.

Erzurum yöresel halk oyunlarının, kültürel ürünlerinin sergileneceği tanıtım günlerinde vatandaşlar adeta Erzurum’a yolculuk yapacak. Erzurum Tanıtım Günlerinde, Erzurum’da yaşayan vatandaşlara Erzurum’a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, oltu taşı, ayran aşı, geleneksel el sanatları, ilginç etkinlikler ile birlikte tanıtımlar yapılacak. Çeşitli tiyatro gösterimlerinin sahneleneceği tanıtım günlerinde, tam 32 sanatçı sahne alacak. Halk ozanları da türkü ve deyişleriyle vatandaşlara neşeli anlar yaşatacak.

Erzurum’un  tarihi ve doğal güzellikleri, turistik değerleri, mutfağı ve müziğiyle tanıtılarak turistik ve ekonomik gelişmesinin amaçlandığı Erzurum Tanıtım Günlerinde açılacak olan stand ve sergilerde Erzurum ekonomisini ve kültürel değerlerini temsil eden ürünler sergilenecek, Erzurum’u tanıtıcı materyaller yer alacak.

ERKON Erzurumlular Konfederasyonu İstanbul  bulunan Erzurum hemşehri dernekleri, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi kurumların destek verdiği programda Erzurum ilçe belediyeleri de stantları ile yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtma fırsatı bulacak. 4 gün sürecek tanıtım günlerinde Erzurum ilinin tarihine ve geleneğine ait her şey ziyaretçilere sunulacak.

Bu kadar emek, bu kadar çabadan sonra bize düşen 14-17 Kasım tarihlerinde 4 gün boyunca orada olmak sadece bizim olmamız yetmez yanımızda da her gün bir başka komşumuzu götürmek.

Hedef kendi kendimize çalıp oynamak değil hedef Kadim Şehir Erzurum’u yabancıya tanıtmak. Erzurum dostluğunu, misafirperverliğini, yöresel tatlarını, doğal güzelliklerini muhteşem kültürünü Türkiye ile paylaşmak.

İlgili Haberler

Genel
03 Mayıs 2024
Mayıs Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı: Detaylar ve Sevk Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 celbi için yedek subay, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini duyurdu. E-Devlet üzerinden erişilebilen sonuçlar, adayların sevk tarihlerini de içeriyor. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, Mayıs 2024 celbi için askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er […]

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]