SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Erzurum Tanıtım Günleri Maltepe sahilde yapılacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Erkon Tarafından 14-17 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri Lansman programı Üsküdar’dan hareket ederek Boğaz turu yapan Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleşti.  Geleneksel hale gelen Erzurum Tanıtım Günlerini İstanbul Maltepe sahil Etkinlik Alanında 14-17 Kasım tarihlerinde bu sene ilk defa gerçekleştirecek olan Erzurum Dernekler Konfederasyonu (ERKON) özel bir lansman toplantısıyla sunum yaptı.

 Alışılmışın dışında çok farklı bir organizasyona imza atan ERKON Erzurum’a yakışır bir çalışma yapacak gibi. Konfederasyona bağlı dernek başkanları, belediye başkanları, sanatçılar ve basın mensuplarına Üsküdar Belediyesi’ne ait olan Valide Sultan Gemisiyle boğaz turu eşliğinde yemek ikramı sonrasında programın içeriği görsel slayt şeklinde anlatıldı.

Yaklaşık üç saat süren programın sunuculuğunu radyo programcısı, şair – sunucu Şakir Bozan yaptı. Programa ERKON Yönetimi, İstanbul’daki Konfederasyonuna bağlı dernek temsilcilerinin yanı sıra eski Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer GÜLYURT, Erzurum’dan Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, Erzurumlu sanatçılar, basın mensupları katıldılar.

Macit, Birbirimizi sevelim, kusur aramayalım, kenetlenelim!

ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit açılış konuşmasında Erzurumluların birlik beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini dile getirirken; “ERKON Erzurum’lu Sivil Toplum Kuruluşlarının üst çatısı durumundadır. Erzurum tarihinde kurulan ilk Konfederasyon’dur. Federasyonlarla seviyeli diyalog içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz.  Hepimiz bu çatı altında güçlü bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Birbirimizi sevelim, kusurumuzu aramayalım, kenetlenelim, güçlü olalım.

Erzurum Tanıtım Günlerini farklı bir konseptte gerçekleştireceğiz!

Bu programın hazırlanması için bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyondaki arkadaşlarımızla beraber büyük bir özveriyle çalışarak, daha önce yapılmış olan etkinliklerin eksiğini yanlışını masaya yatırıp çok farklı güzel bir program hazırladık, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.   

Alatepe, ERKON çatısı altında toplanmayanın başına buz düşsün!

Erkon Kurucu Genel Başkanı, kısa bir dönem Esenyurt Belediye Başkanlığı yapan Ali Murat Alatepe, yaptığı konuşmasında Erzurumluların sen ben tartışmasını bırakıp birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, ERKON’un ilk ve tek Konfederasyon olması gerektiğini ifade etti. Tespih örneğini vererek, “tüm Erzurumluların, dernek, vakıf, tüm sivil toplum kuruluşlarının tespihin taneleri gibi bir ipe dizili şekilde imame noktasında toplanması gerekiyor” dedi. Bu düzenekte ERKON’un pozisyonu tespihin tanelerini bir arada tutan sağlam ipliktir.

Halil Karapınar başkanlığındaki komisyon dersini çok iyi çalışmış

Erzurum Tanıtım Günleri programı Komisyon Başkanı ve aynı zamanda Esenyurt Erzurumlular Federasyon Başkanı Halil Karapınar davetlilere tanıtım günleri program içeriği ile ilgili bilgi verdi. Bu sunum gemi içinde bulunan dört adet ekrandan dijital ortamda hazırlanmış olan 3D boyutlu görsel slayt şeklinde etkinlik alanı standların yerleşim planı, program içeriğinde yer alan etkinlikler, katılımcıların gerçekleştireceği aktiviteler gibi bir çok konu detaylı olarak anlatıldı. Katılımcılar tarafından çok beğenilen bu ön hazırlık çalışması takdir edildi. Erzurum’un tarihi, kültürel ve sportif simgeleri olan Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Atlama kuleleri ile Palandöken dağı gibi önemli eserlerin maket ve üç boyutlu görselleri ile İstanbul’da tam bir Erzurum atmosferi yaşatılabilecek. Mümkün olabilirse suni kar yağdırılacak.

Karapınar, başkanlığındaki komisyon ayrıntılı bilgi verdikten sonra eksik veya unutulmuş olan her hangi bir husus olabilir düşüncesiyle katılımcılara mikrofonu vererek fikir, öneri, dilek ve temennilerini yansıttılar.

Haber: Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]