SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Erzurum Tanıtım Günleri Maltepe sahilde yapılacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Erkon Tarafından 14-17 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri Lansman programı Üsküdar’dan hareket ederek Boğaz turu yapan Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleşti.  Geleneksel hale gelen Erzurum Tanıtım Günlerini İstanbul Maltepe sahil Etkinlik Alanında 14-17 Kasım tarihlerinde bu sene ilk defa gerçekleştirecek olan Erzurum Dernekler Konfederasyonu (ERKON) özel bir lansman toplantısıyla sunum yaptı.

 Alışılmışın dışında çok farklı bir organizasyona imza atan ERKON Erzurum’a yakışır bir çalışma yapacak gibi. Konfederasyona bağlı dernek başkanları, belediye başkanları, sanatçılar ve basın mensuplarına Üsküdar Belediyesi’ne ait olan Valide Sultan Gemisiyle boğaz turu eşliğinde yemek ikramı sonrasında programın içeriği görsel slayt şeklinde anlatıldı.

Yaklaşık üç saat süren programın sunuculuğunu radyo programcısı, şair – sunucu Şakir Bozan yaptı. Programa ERKON Yönetimi, İstanbul’daki Konfederasyonuna bağlı dernek temsilcilerinin yanı sıra eski Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer GÜLYURT, Erzurum’dan Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, Erzurumlu sanatçılar, basın mensupları katıldılar.

Macit, Birbirimizi sevelim, kusur aramayalım, kenetlenelim!

ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit açılış konuşmasında Erzurumluların birlik beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini dile getirirken; “ERKON Erzurum’lu Sivil Toplum Kuruluşlarının üst çatısı durumundadır. Erzurum tarihinde kurulan ilk Konfederasyon’dur. Federasyonlarla seviyeli diyalog içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz.  Hepimiz bu çatı altında güçlü bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Birbirimizi sevelim, kusurumuzu aramayalım, kenetlenelim, güçlü olalım.

Erzurum Tanıtım Günlerini farklı bir konseptte gerçekleştireceğiz!

Bu programın hazırlanması için bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyondaki arkadaşlarımızla beraber büyük bir özveriyle çalışarak, daha önce yapılmış olan etkinliklerin eksiğini yanlışını masaya yatırıp çok farklı güzel bir program hazırladık, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.   

Alatepe, ERKON çatısı altında toplanmayanın başına buz düşsün!

Erkon Kurucu Genel Başkanı, kısa bir dönem Esenyurt Belediye Başkanlığı yapan Ali Murat Alatepe, yaptığı konuşmasında Erzurumluların sen ben tartışmasını bırakıp birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, ERKON’un ilk ve tek Konfederasyon olması gerektiğini ifade etti. Tespih örneğini vererek, “tüm Erzurumluların, dernek, vakıf, tüm sivil toplum kuruluşlarının tespihin taneleri gibi bir ipe dizili şekilde imame noktasında toplanması gerekiyor” dedi. Bu düzenekte ERKON’un pozisyonu tespihin tanelerini bir arada tutan sağlam ipliktir.

Halil Karapınar başkanlığındaki komisyon dersini çok iyi çalışmış

Erzurum Tanıtım Günleri programı Komisyon Başkanı ve aynı zamanda Esenyurt Erzurumlular Federasyon Başkanı Halil Karapınar davetlilere tanıtım günleri program içeriği ile ilgili bilgi verdi. Bu sunum gemi içinde bulunan dört adet ekrandan dijital ortamda hazırlanmış olan 3D boyutlu görsel slayt şeklinde etkinlik alanı standların yerleşim planı, program içeriğinde yer alan etkinlikler, katılımcıların gerçekleştireceği aktiviteler gibi bir çok konu detaylı olarak anlatıldı. Katılımcılar tarafından çok beğenilen bu ön hazırlık çalışması takdir edildi. Erzurum’un tarihi, kültürel ve sportif simgeleri olan Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Atlama kuleleri ile Palandöken dağı gibi önemli eserlerin maket ve üç boyutlu görselleri ile İstanbul’da tam bir Erzurum atmosferi yaşatılabilecek. Mümkün olabilirse suni kar yağdırılacak.

Karapınar, başkanlığındaki komisyon ayrıntılı bilgi verdikten sonra eksik veya unutulmuş olan her hangi bir husus olabilir düşüncesiyle katılımcılara mikrofonu vererek fikir, öneri, dilek ve temennilerini yansıttılar.

Haber: Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]

Genel
17 Mart 2024
Zonguldak’ta Ruhsatsız İşletilen Maden Ocaklarına Operasyon: 3 Ocağa Kapatma

Zonguldak ilinde yürütülen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı kapatıldı. JANDARMA EKİPLERİNİN TESPİTİYLE OCAKLAR KAPATILDI Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kilimli ilçesinde yaptığı denetimlerde, üç maden ocağının ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda ocaklar, gerekli yasal işlemlerin ardından kapatma kararı alındı. OCAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NE […]