SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal, Komşuluk ve Dayanışma Meydanı Açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Büyük Açılış İçin Kartal’da Bir Araya Geldi

Kartal Belediyesi, Cevizli, Orhantepe, Atalar ve Esentepe Mahallesi olmak üzere toplam 4 mahallenin ihtiyacına cevap vermesi amacıyla projelendirilen “Kartal Komşuluk ve Dayanışma Meydanı”nın ilk etabı için büyük bir açılış organize etti. Meydan ve park bölümünün vatandaşların kullanımına sunulduğu projenin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul İlçe Belediye Başkanları, CHP ve İYİ Parti İl-İlçe Teşkilatı ileKartallı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in bir an önce vatandaşların kullanımına sunulması için tamamlanması talimatını verdiği Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nın “meydan ve park” bölümü, yoğun ve özverili çalışmalar neticesinde açıldı. 11 bin metrekareden oluşan “meydan ve park” bölümü için Kartal Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılım sağladığı görkemli bir açılış töreni organize etti.

Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları, çocuk tiyatroları, yetişkin atölyeleri, çocuk atölyeleri, bahçe satrancı, pandomim, illüzyon gösterisi, halk oyunları ve sinema gösterimlerinin de yer aldığı açılışa, genç yaşlı, çoluk çocuk her yaştan vatandaş akın etti. Açılış töreninde Karadeniz müziğinin sevilen ismi Hülya Polat da seslendirdiği şarkılarla Kartallılara, coşkulu bir kutlama yaşattı. Saat 13.00’da başlayan etkinliklerin ardından, saat 15.00’da da meydanın resmi açılışı yapıldı.

Yüksel:  “Komşulukta Buluşalım, Dayanışmada Buluşalım”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin ardından, meydanı dolduran kalabalığa seslenen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Komşulukta buluşalım, dayanışmada buluşalım, Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nda buluşalım” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kıymetli komşularım, Sayın Genel Başkanım, Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanım, hepiniz bugün Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nın açılışına hoş geldiniz. İçinizden biri olarak, buraya hizmet etmek ve bu parkın açılışını görmek ve bu açılışta imzamızın olduğunu hissetmek bambaşka bir duygu.

Göreve geldiğimiz ilk günden beri siz değerli komşularımızla yan yana olduğumuz için, Kartal’daki hayatı birlikte güzelleştirdiğimiz için çok mutluyum. Kartal’ımızın sokaklarını gezerken yüzlerinizdeki tebessümü gördüğüm zaman hem mutlu hem gururlu oluyorum. Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümüne birkaç gün kala kentimize değer katacak bu güzel kent meydanının açılışını sizlerle birlikte yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Toplumlarda birlik ve beraberlik sağlandığında refah ve kalkınma beraberinde gelir. Biz bunun örneğini yaklaşık bir asır önce tecrübe etmiş bir halkın evlatlarıyız. Hepimiz iyi olmadan hiçbirimiz iyi olamayız, bu nedenle Kartal’da birlik ve beraberliğimizin güçlendirmeyi çok önemsiyor, komşuluk ve dayanışmayı diğer her şeyin üzerinde tutuyoruz. Bu değerlerimizi yaşatmak için de bir araya gelebileceğimiz mekânlara ve alanlara ihtiyacımızın olduğunun farkındayız. 5 ay gibi kısa bir sürede11 bin metrekarelik bu güzel meydanı ve parkı tamamlayarak sizlerin hizmetine sunmaktan dolayı oldukça gururluyuz. Ama şunu belirtmeliyiz ki bu daha başlangıç. Önümüzdeki süreçte ilçemizin her bir mahallesinde pek çok projeyi hep birlikte hizmete açacağız.

Kartal’ımızı el ele güzelleştireceğiz. Bugün burada sadece bir meydanın açılışını yapmıyoruz, aslında bugün burada yüzlerce etkinliği hizmete açıyoruz. Biz bugün dostluğa, paylaşıma, komşuların hoş sohbetine ev sahipliği yapacak yeni bir buluşma alanı açıyoruz. Biz bugün, yavrularımızın güven içerisinde oyun oynayabileceği eğlence ve mutluluk dünyasını açıyoruz, biz bugün, annelerimize, ablalarımıza, kardeşlerimize, güven içerisinde yürüyebilecekleri sağlıklı bir yaşam alanı açıyoruz.

Biz bugün Kartal’da mahalle ruhunu yeniden canlandırarak, her Kartallıyı birbirine komşu yapacak yeni bir dönemi açıyoruz. İşte tam da bu yüzden yeni meydanımıza Komşuluk ve Dayanışma Meydanı adını verdik. 3 mahallenin kesiştiği nokta burası… Cevizli’de oturanlar, Orhantepe’de oturanlar, Atalar’da oturanlar bilirler ki burası 3 mahallenin kesiştiği nokta… Tüm Kartallı komşularımıza bu meydanımız açık. Artık buradan iyilikleri, güzellikleri yaymak istiyoruz. Bu meydanda hep iyi şeylerin başlangıcını yapmak istiyoruz. İstanbul’a sevgiyi, güzelliği ve iyiliği hep bu meydandan yayalım. Bu meydan dayanışma ruhumuzun, omuz omuza verişimizin, birlik ve beraberlik duygularımızın yayıldığı bir meydan olsun. Ve hep birlikte şöyle diyelim – Komşulukta buluşalım, dayanışmada buluşalım, Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nda buluşalım-“ dedi.

Park Bahçeler Müdürü Deniz Karacan, Gökhan Yüksel’in önemli bir şansı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ekibinden çalışkanlığıyla dikkat çeken Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Karacan’ın azimli ve gayretli çalışması aynı zamanda sosyal medyayı çok aktif olarak kullanması halktan da takdirini kazanmış durumda. Göreve geldiğinden beri gerek başarılı çalışma performansı, gerekse yapılan çalışmaları sosyal medya aracılığıyla halkla paylaşması çok takdir topladığını belirtmek gerekir.

İmamoğlu: “Tamamlanmayı Bekleyen Kültür Merkezimizi de Hızlıca Buraya Kazandıracağız”

Başkan Gökhan Yüksel’in ardından alkışlar eşliğinde sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şunları söyledi: “Değerli Belediye Başkanımızın bu güzel açılışında bulunmak çok büyük bir keyif. Kıymetli Genel Başkanım, çok değerli İl Başkanımız, Genel Başkan Yardımcılarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, sevgili Kartallılar burada sizlerle bir araya gelmek benim için büyük bir keyif. Çok güzel işler yapacağız. Enerjimiz, yüksek, bir de gençliğimiz var; ama daha önemlisi buna yürekten inanıyorum, bizimle omuz omuza bu sürece katkı sunacak İstanbullu 16 milyon insan var. Kartal Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel, her anımızda neyi, nasıl, nerede, en doğru nasıl yapılırı konuştuğumuz arkadaşlarımızdan birisi…

Ama size şunu söyleyeyim, İstanbul’un 39 belediye başkanıyla da omuz omuza çalışacağız. Genel Başkanımızla da siyasi arkadaşlarımızla da konuşarak hep şunu söyledik partizanlığı bitireceğiz. Hizmetin önünden bir takım siyasi kavramlar veya saplantılar, asla ve asla vatandaşımızla buluşmamıza engel olmayacak. Bu şehre hizmet ederken herkese eşit davranacağız. Sadece bazı ayrımlar olabilir, örneğin en genç belediye başkanı kim mesela? O bakımdan O’na daha çok yardımcı olmak gerekebilir. Güzel bir meydan olmuş, tamamlanmayı bekleyen bir de kültür merkezi var. Beraber onu da hızlıca hallederiz. Kültür merkezini buraya hızlıca kazandırırız onu da söyleyeyim. İstanbul’da insanı önceleyen işler yapacağımızı söyledik.

Genel Başkanımız bizi onurlandırdı ve bugün, İstanbul’da 1 milyon 600 metrekarelik bir ormanın halka açılmasını sağladık. Açılışı yaparken insanların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Genel Başkanımızın da ifadesiyle herkesin yüzü gülüyordu. İnsanlara; boşluklar, meydanlar ağaçlar, orman, yeşil alan, güzel ortam, güzel yaşam sunduğunuzda herkesin yüzü güler. Bunun dışında şunu da söylemek istiyorum; halka ait olan her yeri, halka açmalısınız. Belediye Başkanımız çok güzel bir konuya temas etti, bu güzel alanı Kartallılara hediye eden kıymetli bir hanımefendiye teşekkür etti niye? çünkü o hanımefendi burayı meydan, park ve kültür merkezi olması için emanet etti. Belediye Başkanımız da görevini yaptı. Halkın isteğini ve halkın hakkını gözetlemek, vatandaşların da devletine güvenerek emanet ettiği varlığının gereğini yaptı. İşte biz, tam da onun için Haydarpaşa ve Sirkeci’yi İstanbul halkı için istiyoruz. Bu duygularımla, bu güzel komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nın Kartal’ımıza ve İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi diyoruz.”

Kılıçdaroğlu, “Yeni Bir Siyaset Anlayışını Başlatıyoruz”

Son olarak koca meydanı hınca hınç doldurarak tezahüratta bulunan vatandaşları selamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir siyaset anlayışını başlattıklarını belirterek şunları kaydetti: “Bir; sizin huzurlu olmanız için Belediye Başkanlarımız ne gerekiyorsa yapacak. İki; belediye başkanı arkadaşlarımıza şunu söyledim; size oy versin, vermesin hiçbir ayrım yapmayacaksınız, beldede bulunan bütün vatandaşları kucaklayacaksınız, herkese eşit hizmet götüreceksiniz. Üç; kendi paranızı harcamıyorsunuz, harcadığınız para, milletin ödediği para…

Dolayısıyla harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Diyeceksiniz ki -Bunu neden anlatıyorsunuz?- nedeni şu; yeni bir siyaset anlayışını başlatıyoruz. Halka saygılı, hesap veren, hesap verirken de verdiği hesap dolayısıyla gurur duyan, halkına güvenen, kavgadan uzak, beraber yaşamayı ilke edinen, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, inancı, kültürü, yaşam tarzı, kimliği ne olursa olsun herkesi kucaklayan yeni bir anlayış…

Kentlerde huzur içinde yaşamanız çok ama çok önemli. Diyeceksiniz ki -meydanların bir önemi var mıdır şehirlerde?- evet vardır. Çünkü büyük kentlerde vatandaşlar enerjilerini,  meydanlarda boşaltırlar. Meydanlarda toplanırlar, meydanlarda eğlenirler, meydanlarda düğün yapar şarkılar söylerler. Her yaştan insan meydanlara gelir, meydanlarda komşuluklar, sohbetler olur o nedenle meydan kültürü, şehirlilerin vazgeçilmez alanlarından birisidir. Bu bağlamda Belediye Başkanımızın burayı sizlere kazandırması da olağanüstü güzel bir olaydır. Dolayısıyla iki Belediye Başkanımıza da gülümseyen insan sayısını artırdıkları için teşekkür ediyorum. İki Belediye Başkanımız da genç. Gençlerin enerjisi var, gençlerin birikimi var. İstanbul’un en genç Belediye Başkanına sahip olduğumuz için de son derece mutlu ve memnunum.”

Komşuluk ve Dayanışma Meydanı

5 bin metrekarelik yeşil alana sahip meydan projesinde, yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda yer alan süs havuzu ise granit kaplama ve ebatlı kayrak taşından oluşuyor. Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’nda 800 metrekarelik ahşap zeminli bir amfinin yanı sıra 2 bin metrekarelik çatı bahçesi, ahşap oturma duvarları, dinlenme alanları ve kent mobilyaları da bulunuyor. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alanı kaplayan 2 çocuk oyun alanında; temalı oyun grubu, çift ahşap tahterevalli, figürlü ahşap zıp zıp ve ahşap gondol salıncak yer alıyor. Projenin ilk aşaması olan “meydan ve park” kısmı tamamlanırken, ikinci aşaması olan “kültür merkezi ve yüzme havuzu” kısmında ise çalışmalar haftanın 7 günü devam ediyor. Proje tamamen bittiğinde, ilk aşamada yer alan yeşil alanlar ve meydana; yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı salonlar, sergi ve fuaye alanları, kütüphane, kafeterya, revir, kurs birimleri, spor salonu, otoparklar, tuvaletler ve teras da eklenmiş olacak.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]