SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Extra Medya Yayın Grubunun gurur gecesi

Yayınlanma:
ABONE OL

KENT34haber.com haber portalı ve basılı olarak yayınlanan KENT34 ve Kartal Gazetelerinin de içinde bulunduğu ExtraMedya Yayın Grubunun düzenlediği ALTIN LİDERLER 2019 Ödülleri töreni KNDF Marine Kartal Oteli’nde yapıldı.

Ödül töreninin farklı kategorilerde alanında iz bırakmış isimlerin ödüllendirildiği geceye İstanbul’un birçok bölgesinden tanınmış isimler katıldı.

Başta Kültür, Sanat, Sağlık, Yerel Yönetimler, İş Dünyası, Siyaset ve Sivil Toplum olmak üzere sunuculuğunu Meme, Kadının Gölgelenmiş Tarihi ve Hatunoğulları kitapları ile okurların ilgisini çeken Televizyoncu ve Yazar Gülay Kılıç yaptı.

Yaklaşık 14 yıldan bu yana İstanbul’da yayıncılığı ile saygınlık kazanan Extra Medya Yayın Grubu’nun topluma hizmet eden kişilerin duyarlılığının ve hizmetlerinin örnek olması, daha geniş kitlelere duyurulması amacı ile düzenlediği organizasyona Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, AK Parti İstanbul İl Başkanı Yunus Fırat Aydın, İBB 30. Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi’nin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarının “İyilik Meleği” olarak tanınan Gül Akın, TGRT Haber Spikeri Mehmet Aydın, eğitim dünyasının öncü isimlerinden Ahmet Şimşek ve birçok tanınmış isim iştirak etti.

Tören, yıllardır hem yayıncı hem köşe yazarı hem sivil toplum gönüllüsü olarak hizmet veren, Extra Medya Yayın Grubu Başkanı Gazeteci Yazar Vural Dağtekin’in açılış konuşması ile başladı.

Dağtekin konuşmasında gazeteciliğin günümüzde içine düştüğü durumdan memnuniyetsizliğini belirterek başladı ve şöyle devam etti.

“Ben öncelikle gazeteciyim. 32 yıldır da bu işi yapıyorum. Zaman zaman yaptığımız işin mecrası değişti. Yazılı basında, televizyonda, radyoda ve yeniden gelip yerelde bu işi yapmanın hem meşakkatini hem de keyfini yaşadım. Bu hayatımın içerisinde son on yıldır sizlerde varsınız. Bugün burada beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim“.

“Gazetecilik artık ya otosansürle ya otokontrol ile yapılıyor”

Ben çokta uzun konuşmak istemiyorum ama paylaşmak istediğim şeylerde var. Her zaman bu fırsatı bulamıyorum. Nadiren bu kürsülere geliyoruz, genelde kürsüde olanları haberleştiriyoruz. Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır der bizim mesleğimizin altın kuralı. Bugün ülkemizde gerçekten gördüğümüzü, düşündüğümüzü, bildiğimizi samimiyetle yazabiliyor muyuz diye baktığımızda dünyanın da aslında bundan farklı olmadığını görüp bizde dünya ile birlikte hareket ediyoruz diyebilirim. Bu anlamda dünya standartlarını yakalamış bir ülkeyiz. Hiç kimse eleştirmesin. Gazetecilik dünyanın her yerinde artık ya otosansürle ya otokontrol ile yapılıyor. Kamu hizmetlerini sağlıklı ve doğru bir biçimde halka duyurmak için devlet, yurttaş iş birliği ilişkilerini sağlamlamak ve devam ettirmekti gazetecilerin görevi. Sanırım yerel basın bunu elinden geldiğince iyi ve gönüllüce yapıyor. Yerel yönetimlerin ve yurttaş ilişkilerini düzenlemek ve yapılan hizmetlerin kamu adına denetlemek işte bu maddede biraz sıkıntımız var. Denetlemeye başladığımız zaman ya İsa ya Musa moduna geçiliyor. Ulusal ideallerin doğru ve isabetli tecellisi için demokrasi neredeyse yetiştirip kökleştirmektir. Biz Kartal’da bundan dolayı biraz şanslıyız. Bölgemizde de aslında öyle bazı belediye meclislerinde yaşananları görüyorum. Burada gerçekten medeni, doğru düzgün insanların birbirine yaklaştığını düşünüyorum. Bu yüzden de şanslı bir ilçede yaşadığımızı, burada görev yaptığımızı söyleyebilirim.

“Gazetecinin görevi sadece yanlışları yazmak değil doğruyu da doğru yapanı da teşvik etmektir”

Ben yıllardır aranızdayım, kendim ile ilgili istatistikleri de çıkarmıştım. Yaklaşık 2000 adet gazete çıkarmışız. 1500’ten fazla köşe yazısı yazmışım, herhalde bir rekor. Bir o kadar da ekibim ile birlikte özel habere imza atmışız. Bölgede yapılan yanlış işleri, vatandaşlar ile olan sorunları, yanı sıra doğru işleri elimizden geldiğince yansıtmışız. Bir eksiklik var. Gazetecinin görevi sadece yanlışları yazmak değil doğruyu da doğru yapanı da teşvik etmektir. Zaten bu gecenin de aslında amaçlarından biri o. Doğruyu, doğru yapanı, toplumda öne çıkanı teşvik edeceğiz. Onlara kendi düşüncelerimiz ile belki eksik de bırakarak ödüller vereceğiz, konuşma hakkı vereceğiz ki yanı sırada topluma karşı görevlerimizi yerine getirelim.

“Kartal Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel ilk röportajını bizimle yapmıştı”

Yaklaşık olarak 11 yıldır bunlar oldu. Fakat yanı sıra aranızda çalışan iki tane pırlanta gibi çalışma arkadaşlarım var. Sevgili Yaprak Kaplan, Sevgili Halil Zaza onlar benimle çalışmaya devam ediyorlar ama geçmişte benimle çalışmış halen ulusal medyada çalışan dokuza yakın arkadaşımız var. Buradan mezun olup oralarda görev yapıyorlar iletişimimiz devam ediyor. Topluma geçiş noktalarından biri de yerel basın. Kent34 ve Kartal Gazetesi bunu aslında başardı. Kartal Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel siyasi hayatının başlangıcında ilk ön seçimle girerken belediye meclisine ilk röportajını Yaprak hanımla yapmıştı ve bizim gazetemizde yayınlanmıştı. Ardı ardına da üç röportajla kamuoyuna mesaj vermişti. Bugün belediye başkanı, bu da bizim için hoş bir gelişme bütün tarihçeyi de görebiliyoruz.

“Yerel basın olarak bundan böyle aranızda olmamaya karar verdim”

Kartal’ın yanı sırada bölgenin nabzını tutmaya çalışıyoruz. İstanbul Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ali Müfit Gürtuna burada. Ben gazeteciliğimin ilk yıllarında kendisinin peşinden televizyoncu olarak koşuyordum, çoğu zamanda yetişemiyordum. O zaman medyanın imkanı da böyle değildi. Bugün o Kartallı kimliği ile aramızda ben geçmişime ve bugünüme baktığım zaman iyi bir sentez oluşturabilmişim diye düşünüyorum. Bugün burada AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili, İYİ Partili, Milliyetçi Hareket Partili dostlarım var. Her biri gerçekten yanımda olan, dostça davranan zaman zaman eleştirsem de zaman zaman belki onlara zararda versem ki bunları yapmışımdır. Her iki siyasi partiye de özellikle iktidar partisi, ilçedeki iktidar partisi zaman zaman onları sıkmışımdır, üzmüşümdür ama ben görevimi olabildiğince sınırları içerisinde yapmaya çalıştım.

O yüzdende vicdanen müsterihim. Kırdıklarım, üzdüklerimde varsa bugün onlardan da özür diliyorum. Amaç kasıtlı değil bilgi vermek ve eleştirmekti. Sevgili büyüklerim öncelikle bunca yıldır gazeteciyim ama aynı zamanda bende bir fikir adamıyım, fikirlerimi de söylüyorum. Fikirlerim için mücadele ediyorum. Bazen bu yüzden toplumda öne çıkabiliyorum. Arkadaşlarım ile birlikte öne çıkıyorum, sivriliyorum ama bu demek değildir ki var olan bir düzeni yıkmak yada iradeye karşı koymak böyle bir amacımız yok. Biz sadece doğruyu tesis etmeye çalışıyoruz. Bundan dolayı sivrildiğimizde de lütfen bunlar gazetecidir ne işi var onların bu sahnede demeyiniz. Ben gazetecilikten siyasete geçmiş bir Bülent Ecevit tanıyorum. Bir İsmail Cem biliyorum.

Gazetecilikten siyasete geçme niyetinde de değilim. Son olarak mesleğim gereği bunları yaptım ama yayın dünyası içinde belli bir mücadeleyi bugüne kadar getirdim. Yerel basında özellikle yerel gazete çalışanı, yöneticisi anlamında bundan böyle aranızda olmamaya karar verdim. Bu gece bunu aslında arkadaşlarımda şuanda yaşıyorlar. Gazeteleri bırakıyorum anlamına gelmiyor ama gazeteciliğin temelde o çalışma işlevini bırakıyorum. Yanı sıra daha farklı belki ulusal medyada daha yeni projelerle yanı sıra da yıllardır hayal ettiğim hatta üç tanesine gizli gizli çalışıyorum. Kitaplarımı tamamlayıp onları sizlere sunmak istiyorum. Yerel basında olmayacağım derken yerel basını davet ettiğinizde orada olmayacağım ama bir röportaj yapmak isterseniz, bir şeyi anlatmak isterseniz ki sırada Muammer Çelebi var, röportajlarımı yapacağım. Gazeteci anlamında programlarınızda ve diğer yerlerinizde bundan böyle olamayacağım. Lütfen bu konuda da hissiyatımı, düşüncemi, saygı duyup eleştirmemenizi de rica ediyorum. Arkadaşlarım gazeteciliğe devam edecekler. Sizlere de gereken basın hizmetini vereceklerdir.

Hepinizin bende emeği var. Bu emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bugün burada herkesin ödül alması gerektiğini düşünüyorum ama biz bir kısmına bunu takdim edebileceğiz. Hepiniz gönlümde birer altın lidersiniz, topluma liderlik etmeye devam etmenizi özellikle milletin, memleketin menfaatine, toplumun ilerlemesi için gerçekten güzel bir Türkiye için gelecekte çocukların çok daha rahat edeceği yeşil ve açıkçası kavgasız, savaşsız bir dünya için hep birlikte mücadele edelim diyorum. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Bugün buraya kadar gelerek bizleri destekleyen, yanımızda olan tüm konuklarıma teşekkür ediyorum.”

Organizasyonda Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İBB 30. Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Ahmet Şimşek Eğitim kurumları kurucusu Ahmet Şimşek, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doçent Doktor Hüsnü Süslü, Işın Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adem Gökçe, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mimar Yunus Fırat Aydın, Velhasıl Kafe sahibi Mustafa Yılmaz, TGRT Haber Spikeri Mehmet Aydın, Galatasaray ve Milli Takımımızın eski önliberosu, Teknik Direktör Bülent Akın, İş İnsanı Mehmet Tekin, Songün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Necmettin Sezen, Avukat Hicran İlhan, Kartal Oto Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirhan, Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Işıkdağ, İş İnsanı Atilla Kaya ve “İyilik Meleği” Gül Akın ALTIN LİDERLER 2019 ödüllerini aldı.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]