SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Maltepe’de çöp krizi sözleşmeyle son buldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

DİSK Genel İş Sendikası 2. Nolu Şube, Maltepe Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi’nin uygulanması ve işten atılan 4 işçinin geri alınması için başlattığı süresiz eylem, Belediye ile sendika arasında yapılan görüşmeler neticesinde taleplerinin kabul edilmesiyle sona erdiğini duyurdu.

Direnen ve Mücadele Eden Maltepe Belediyesi İşçileri Kazandı!

Maltepe Belediyesi ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi’nin uygulanması ve işten atılan 4 üyemizin geri alınması talebiyle 25 Ekim 2019’da başlayan süresiz iş bırakma eylemi taleplerimizin önemli oranda kabul edilmesiyle birlikte 2 Kasım 2019 sabahı sona erdi.

1 Kasım 2019’da Maltepe Belediyesi yönetimi ile yeniden başlayan  ve saatler süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardık. Yapılan anlaşmayı hem sendikamız hem de belediye yöneticilerinin imzasıyla protokol altına aldık.

İmzalanan protokol kapsamında;

– İşten çıkarılan Alkan Okuducu, Serkan Bal, Ali Sönmez ve Gürsel Kahriman tüm haklarıyla işe iade edilmiş, iş başı yaptırılmıştır.

– Toplu İş Sözleşmesinin tüm idari maddelerinin uygulanmasının başlatılması karara bağlanmış ve yürürlüğe girmiştir.  

– 1 Ekim 2019’dan itibaren geçerli olmak koşuluyla sendika üyelerine aylık  net 310 TL seyyanen zam uygulanacaktır.

– 1 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tüm birimlerde haftalık çalışma süresi 40 saate düşürülecektir ve hafta tatili iki güne çıkarılacaktır.

Maltepe Belediyesi’nde hakları için direniş ateşi yakan 800 üyemiz kararlı ve onurlu mücadelesiyle, sadece kendi iş yerlerinde değil, Soma’da, Üsküdar’da, Ataşehir’de, Aliağa’da, Aydın’da, Cargill’de, Eskişehir’de, Tüvtürk’te ve sayamadığımız Türkiye’nin dört bir yanında süren emekçilerin hak arama mücadelelerine de katkıda bulunmuştur. Maltepe Belediyesi’nde süren direniş ve gösterilen sınıf dayanışması ile işçi sınıfının mücadelesi daha görünür hale gelmiştir. Maltepe Belediyesi işçileri bir kez daha göstermiştir ki; örgütlenip, birleşince kazanılamayacak mücadele yoktur.

9 gün boyunca Maltepe Belediyesi’nde sürdürülen ve kazanımla sonuçlanan bu direniş kocaman bir gerçeği daha 7’den 77’ye hepimize göstermiştir. Bu gerçek ise şudur; temizlik işçisi çalışmazsa, sokaklar çöp dolar, sağlık sorunları baş gösterir, yol bakım işçisi çalışmazsa; yollar bozulur, kaldırımlar yapılmaz. Unutulmamalıdır ki bu hayatı yaşanılır kılan emekçilerin nasırlı elleridir, bir kurumu ayakta tutan o kurumun emekçileridir. Refah içinde yaşamayı en çok bu ülkenin emekçileri hakketmektedir.

Bir kere daha tekrarlıyoruz ve altını çiziyoruz; biz sadece hakkımız olanı istedik,  hiçbir zaman Maltepe halkını mağdur etmeyi ya da cezalandırmayı aklımızın ucundan bile geçirmedik. Maltepe halkının biz direnen işçilerle empati yaptığından ve kendileri gibi emekçi olan Maltepe Belediyesi işçilerinin haklı mücadelesini anladıklarından eminiz.

Bizimle aynı kaderi paylaşan ve mücadele birliği yaptığımız Üsküdar ve Ataşehir’de işten atılan emekçi yol arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, haklı taleplerinin bir an önce karşılanmasını ve işten çıkarılan işçilerin bir an önce geri alınmasını istiyoruz.

9 gün boyunca haklı mücadelemizde bizi hiç yalnız bırakmayan, dayanışmanın en güzelini bize yaşatan konfederasyonumuz DİSK’e  bağlı sendikalara, sendikamız Genel-İş’in  tüm İstanbul Şube başkanlarına, yöneticilerine ve üyelerine,  Üsküdar, Ataşehir, Kadıköy ve Kartal Belediyesi işçilerine, milletvekillerine, siyasi partilere, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına ve Maltepe halkına teşekkürü bir borç biliyoruz.

Bu süreçte sesimizin ve direnişimizin tüm Türkiye’ye duyurulmasına katkı sunan basın emekçisi dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Biz Genel-İş Sendikası olarak Maltepe Belediyesi’nde örgütlü 1400 üyemizin ortak ekonomik, sosyal, kültürel ve demokratik hakları için mücadeleye devam edeceğiz. Haziran 2020’de yeniden kurulacak Toplu İş Sözleşmesi masası için tüm işçi arkadaşlarımızla birlikte şimdiden çalışmaya başlayacağımızı da kamuoyu ile paylaşırız.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]