SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Genç kadını minibüsle kaçırıp gasp etmişlerdi, istenen ceza belli oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli’de bir kadının zorla minibüse bindirilerek ormanlık alana kaçırılması ve gasp edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, 1’i tutuklu 2 şüphelinin “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “nitelikli yağma” suçlarından 36’şar yıla kadar hapsini istedi.

Genç kadını minibüsle kaçırıp gasp etmişlerdi, istenen ceza belli oldu – Tıkla İzle

Sultanbeyli’de 25 Ekim 2019 tarihinde işe gitmek için yola çıkan T.Y.(32) isimli kadın, zorla minibüse bindirilerek kaçırılmıştı. Bunun üzerine kadının bir yakını, özel halk otobüsüne binerek şoföre minibüsü takip etmesini söylemişti. Kaçırılan kadını kurtarma operasyonu ise cep telefonu kamerasına yansımıştı. Olaya ilişkin şüpheliler R.Ç.(34) ve S.G.(39) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
Kaçırmayı tasarlamış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli R.Ç.’nin mağdur T.Y. ile geçmişte aynı işyerinde çalıştıkları, mağdura duygusal anlamda yakınlık duyduğu ve mağduru birlikteliğe zorlamak amacıyla kaçırmayı tasarladığı anlatıldı.

İşyerine tamir için bırakılan aracı alarak yola çıkan R.Ç.’nin arkadaşı S.G. ile birlikte mağdurun işe gittiği yolda beklemeye başladıkları, yarım saat sonra mağdur T.Y.’nin yoldan geçtiği sırada R.Ç.’nin mağdurun arkasından yaklaşarak şiddet kullanıp zorla araca bindirdiği belirtildi. Diğer şüpheli S.G.’nin ise direksiyonuna geçtiği ve olay yerinden ayrıldıkları kaydedildi.

Olayı görenler müdahale etti ama başaramadı

Şüpheli R.Ç.’nin araç içerisinde kendisine karşı koyup direnen kadının ellerini ve ayaklarını bağladığı, çantasını ve cep telefonunu aldığı, bu sırada olayı gören vatandaşların araca müdahalede bulunarak durdurmaya çalıştıkları ancak başarılı olamadıkları anlatıldı.

Tesadüfen yoldan geçen araca kaçarak kurtulmuş

Şüphelilerin mağduru Osmangazi mezarlık mevkiinde bulunan ormanlık alana götürdükleri, burada araç değişimi yapmak isteyen R.Ç.’nin aracı diğer şüpheliye teslim ederek olay yerinden gönderdiği, bir süre mağdurla ormanlık alanda yalnız kaldıkları vurgulandı. İddianamede, bu sırada tesadüfen C.A. isimli bir adamın aracıyla oradan geçtiği, durumu fark ederek durması üzerine mağdurun kendisini tanığın aracına attığı ve şüphelinin elinden kurtulduğu, olayın ardından şüphelilerin yakalandığı belirtildi.

“Ani bir refleksle araca bindirdim, pişmanım”

Şüpheli R.Ç. ifadesinde, müşteki ile aralarında duygusal birliktelik olduğunu ancak ayrıldıklarını, sonrasında kendisini başka biriyle evlendiğini, eşinin ölümünden sonra mağdurun kendisine başsağlığı mesajı atmasıyla yeniden aralarında duygusal bağ oluştuğunu, evlenmeye karar verdiklerini söyledi. Olay günü arkadaşıyla birlikte araçla test sürüşü için yola çıktıklarını söyleyen şüpheli, müştekiyi görmesi üzerine araçtan inerek konuşmak için arabaya binmesini teklif ettiğini, müştekinin panikle bağırdığını, ani bir refleksle kolundan tutarak aracına bindirdiğini anlattı. Müştekiyle baş başa görüşme yapmak istediğinden aracı ormanlık alana götürdüğünü, müştekinin çantasını ve eşyalarını diğer şüpheliyle gönderdiği araç içinde kaldığından iade edemediğini söyledi. Müştekiyi darp etmediğini ve pişman olduğunu iddia etti.
Diğer şüpheli S.G. ise, olay günü R.Ç.’nin kendisine işyerine bakım için bırakılan aracı test sürüşüne çıkarmayı teklif ettiğini ve kendisinin müştekiye yönelik bir eyleminin olmadığını söyledi.

Birlikte kaçırıp alıkoydular

İddianamede, şüphelilerin mağdurun rızası olmadan şiddet kullanarak kaçırıp alıkoydukları, müştekinin cep telefonu ile içinde banka kartları, kimlik kartları ve nakit para bulunan çantasını aldıkları, bu şekilde atılı suçları birlikte işledikleri kaydedildi.

36’şar yıla kadar hapisleri istendi

İddianamede tutuklu şüpheli R.Ç. ve tutuksuz şüpheli S.G.’nin “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “nitelikli yağma” suçlarından 16’şar yıldan 36’şar yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame gönderildiği mahkeme tarafından kabul edildi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]