SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Erzurum Tekman’lı öğrencilere ara tatilde İstanbul gezisi

Yayınlanma:
ABONE OL

Erzurum Tekman İlçesinde yatılı okuyan 45 öğrenciye, ara tatilde iki günlük İstanbul boğaz turu, tarihi, turistik mekanlar ve Kocaeli Darıca’daki hayvanat bahçesi gezisi düzenlendi. 

Gezi programının ilk durağında öğrenciler, Darıca’dakiFaruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nı, Darıca Sahil ve Millet Bahçesini gezdiler. Çocuklar daha sonra Darıca Belediyesi’nin sahilde bulunan sosyal tesislerinde öğle yemeği yedi. Öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yüzlerce çeşit hayvanı meraklı bakışlarla heyecanla izledikten sonra ikinci gün ise İstanbul gezi programında tarihi yarımadadaki mekânları gezdiler, akabinde boğaz turu attılar.Tuzla Şelale Park, Tuzla Gençlik Kampı, Tuzla Bilgi Evi,  Tuzla Marina,  Tuzla Akvaryum, Sultanahmet, Süleymaniye,  Galata Kulesi,  Eminönü,  Üsküdar Kız Kulesi, Nakkaştepe Millet Bahçesi, Çamlıca Yeni Cami ve Boğaz Turu ile İstanbul’un tüm güzelliklerini gören öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Gayemiz, öğrencilerimizin eğitim hayatına güzel hatıralar bırakmak

Gençlerin eğitimine destek vermek ve başarılarını ödüllendirmek amacıyla Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve İstanbul Gazeteciler Platformu Başkanı Gazeteci Saki Akyüz tarafından tertiplenen bu gezi programına Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’da katkı sağladılar.

Tekman Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine Okul Müdürü Namık Taklak, öğretmenler Aysel Ekiz Taklak, Vahide Karahan, Adem Toprak eşlik ettiler. Gezinin ilk günkü programına Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin’de katıldı.  

Ergin, Minik yüreklerin başarıları için varız

Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, öğrencilerin ufuklarını açmak, dünyaya bakış açılarını geliştirmek istediklerini belirterek, ‘Bu etkinliğin kültürel ve eğitim anlamında çocuklara çok şey katacağına inanıyoruz. İnşallah bunun devamı da gelecek. Biz bu minik yavrularımızın, minik yüreklerindeki hayallerini daha iyi daha iyi geleceklere taşımak için her türlü katkıyı vereceğiz’ dedi.

Karaman, Amacımız doğuda yaşayan çocukların batıyla entegrasyonu

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise, ‘Asıl amacımız, doğuda yaşayan çocukların bu tür organizasyonlarla batıyla olan entegrasyonlarını sağlamak. Bunun çok faydalı olduğunu görüyoruz, çocukların ufuklarının açıldığını görüyoruz’ diye konuştu.

Bıyık, Ülkemizin her köşesinde yaşayan çocuklar bizim evladımız

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise etkinliğin önemine değinerek, ‘Ülkemizin her köşesinde yaşayan çocuklar bizim evladımız, canımız, ciğerimiz, onlarla birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz’ dedi.

Akyüz, Bu çocukların bir çoğu denizi ilk defa gördü

Programı baştan sona tertip eden ve yakinen takip eden Gazeteci Saki Akyüz; “ Ben bu çocukların duygularını o kadar iyi anlıyor ve hissediyorum ki, onların bir çoğunun denizi dahi ilk kez gördüğündeki heyecanı görmek farklı bir mutluluk. Bu çocuklar bizim geleceğimiz benim memleketimin çocukları. Böyle güzel anlamlı etkinlikleri yapabilmek harika bir iş, Allah nasip etti bizde elimizden geldiğince gayret edip çocuklarımızın hayatında unutamayacağı hatıralar bırakmak istedik. Bu etkinliklerimizde emek verip katkılarını esirgemeyen Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve gazeteci arkadaşlarım, Kenan Gülerci, Tahsin Kara, Erdal Yavuz, Erol Polat’a çok teşekkür ediyorum” dedi.    

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]