SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Modern Koltuk Takımları ile Modern Yaşam Alanları

Yayınlanma:
ABONE OL

Modern koltuk takımları ev dekorasyonunun köşe taşlarıdır. Bir eve giren herkes dekorasyonun inceliklerini görmeden önce koltuk takımlarına göz atar. Çünkü onlar yaşam alanlarımızın merkezinde yer alıyorlar. Ayrıca koltuk takımları, salon ve oturma odaları gibi sürekli kullanılan alanları süslediklerinden, diğer mobilyalara göre daha sıkı bir inceleme süreci sonunda seçiliyorlar.

Modern koltuk seçimi farklı tasarımların artan alternatifleri karşısında zaman zaman sergilenen kararsız tutumlar nedeniyle hemen yapılamıyor. Yaşam alanlarına modern koltuk modeli seçimi ile gelecek olan en yüksek enerjinin, en büyük estetik katkıların ve hem şık hem kullanışlı mobilyaların arayışının sonu getirilemiyor. Ama en sonunda bir seçim yapmak zorundayız. Bize, salonumuza, oturma odamıza ve evimizin genel konseptine en uygun modern koltuğu bulup, evimizin konfor alanı içine katmalıyız.

Modern Yaşam Alanlarının Öne Çıkan Detayları

Modern yaşam alanları günümüzde şıklığın yanı sıra öncelikle rahatlık ve fonksiyonellik temel direkleri ile kuruluyor. Rahatlık ve fonksiyonelliğe gidenyol çeşitlendiğinegöre asıl farklılık detaylarda ortaya çıkıyor.

Bir kere, modern koltuk takımları arasından yapacağınız seçimdenevvel ilgilendiğiniz modelin oturum alanı genişliği ve yumuşaklığı ile sırt yüksekliğini test etmelisiniz. Konfor ihtiyacınızı tamamlamak üzere bu testin koltuklara yayılan yastıklar ile tamamlayabilirsiniz. Koltuğun kol kenarlarının uzanmanıza müsaade edecek biçimde dolgulu olmasını mı yoksa herhangi bir anda elinizdeki bir ürünü, örneğin bir çay fincanını oraya koymak üzere aparatlı biçimde mi tasarlanmasını istiyorsunuz buna karar vermelisiniz. Bu arada, bu söylediğimiz onlarca detaydan sadece bir tanesi! Kişisel beklentiler, söz konusu detaylara son şeklini veriyor.

Modern yaşam alanlarının modern detaylarından bir tanesi de derli toplu gözüken mekanlar oluşturmanızı sağlayan, fonksiyonel etmenler. Koltuk takımlarının yataklara dönüşmesi, sandık ya da baza gibi özelliklere sahip olup olmaması bu etmenlerin başında geliyor. Öncelikli ihtiyaçlarınızı dikkatle belirlemelisiniz.

Doğallık ve Zarafet Mi Enerji ve Hareket Mi?

Dekorasyon tarzınız ahşap detaylara mı metal unsurlara mı yoksa her ikisinin de harmanlandığı karma tasarımlara mı daha uygun, bunun bilincinde olmalısınız. Modern koltuk seçimi ile öne çıkarmak istediğiniz doğallık ve zarafet mi yoksa enerji ve hareket mi? Bu soruyu yanıtladıktan sonra, buna uygun modern dekorasyon biçimlerinin ürünlerine göz atmalısınız.

Rustik tarzı benimseyecekseniz doğal ahşaba ve toprak tonlarına hazır olun. Minimal tasarımlara yönelecekseniz bej rengin saflığına, aksesuarlarda göze çarpan canlı renklerin göz alıcılığına teslim olmak üzeresiniz. Endüstriyel tarzın dinamik yapısından vazgeçemeyenlerdenseniz modern koltuk modelleri seçimi metalik renklerin yoğunluğunun sizi kendine çekmesiyle sona erecektir. Karar sizin!

Koltuk takımlarında sezonun trend renginin yeşil ve yeşil tonları olduğunu da unutmayın. 2020’de yeşil, pastel renklerle buluşuyor. Mobilyanın en trend yüzü Trend Mobilya’nın geniş renk seçenekleri hem zevklerinize hem de yılın trendlerine hitap ediyor.

Dekorasyonda Dengeyi Gözetmelisiniz

Kimileri modern koltuk takımları ilemodern yaşamalanları kurarken koltuk takımlarının estetik görünümünü bol aksesuar kullanımı ile tamamlar. Eğer siz de böylebir yolu benimsemek istiyorsanız, orta sehpalardan zigon sehpa takımlarına, aynalardan tablolara ve biblolara kadar genişleyen bir alandan seçim yapabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, aksesuarların bolluğunun koltuk takımınızın dekoratif duruşunun önüne geçmemesi gerektiği! Ayrıca evinizde eşya ve aksesuarlarınız değil, siz yaşayacaksınız. Kendinize hareket alanıbırakmalısınız. Aksi takdirde kısa zamanda yaptığınız dekorasyondan memnun olmamaya başlayacaksınız. Kısacası modern koltuk takımı seçimi sonrasında dekorasyona son rötuşları atmanızı sağlayacak aksesuar seçimlerinizde dengeyi gözetmek durumundasınız.

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Basında Kartal
10 Mart 2024
Kartal’da Toplu Açılış Törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de Katıldı

Kartal Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından olan Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu, Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu ve Venüs Gezegen Kafe’nin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı, “Bugün buraya hem bir borcu ödemek üzere, hem bir davete icabet etmek üzere, hem de bir teşekkür etmek üzere […]