SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Uzan’ın Avukatı Altmışkara, “Cem Uzan’ın yeniden yargılanması için hukuki süreç başladı”

Yayınlanma:
ABONE OL

CEM Uzan’ın avukatı, Genç Parti Hukuk Müşaviri ve parti sözcüsü Metin Altmışkara, uzun yıllardır yurt dışında yaşayan Uzan için yeniden yargılama başvurusunda bulunduklarını ve mahkeme kararının ardından Türkiye’ye döneceğini söyledi.

Bostancı Green Park Otel’de, çok sayıda partinin katılımıyla basın açıklaması yapan Cem Uzan’ın avukatı, Genç Parti Hukuk Müşaviri ve parti sözcüsü Metin Altmışkara, “Cem Uzan, siyasete girişinin bedelini tüm aile fertleriyle birlikte çok fazla ve ağır ödemiştir. Uzan ailesine karşı FETÖ tarafından büyük bir ustalıkla komplo yapılmıştır. 50 yıllık bir grup ve holding ortadan kaldırılmıştır.

Uzan ailesinin hak arama mücadelesi devam etmektedir.

Cem UZAN’ın hak arama mücadelesini manevra olarak telakki etmiş ve Uzan ailesi ve fertlerine aleyhine nasıl ve hangi Fetö cular ile iş birliği yaptığını açıklamıştır.

Bugün, burada sizlere bunun ispatini ortaya koyuyoruz:  

-Cem UZAN a karşı verilen 4 ceza kararlarını yargılayan

-Alt mahkeme 6 Hakimin 4 tanesi Fetöcüdür ve Mahkum olmuşlardır.  

-Temyiz mahkemesinde 20 Hakimin 12 tanesi Fetöcüdür ve Mahkum olmuşlardır.

–  Pamukova da 2 karara da bakan savcı Feto cu dur – ve· kararları veren savcının esi FETÖ/PDY olmaktan, meslekten ihraç edilmiştir.  

-Yani 26 Hâkimin, 16 Hâkimi Fetöcüdür – ve Mahkûm olmuşlardır, meslekten ihraç edilmiş, ve FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatı/iltisakı nedeniyle firardadardırlar.  

-Davalar, İmar Bankası davası dahil, temel oluşturulduğu iddia edilen Mali Şube raporlarını hazırlatan, takip edip organize eden zamanın Mali Şube Müdürü Mustafa Aktaş, FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olmaktan, mahkûm olmuş ve firardalardır.

Bu durumda Cem UZAN a karşı verilen onama kararları vede mahkumiyetleri yargılamanın yenilenmesi şartlarından olan görev suçunu oluşturmaktadır.

O gün yaşananları, Hanefi Avcı ‘Haliçte Yaşayan Simonlar’ kitabında açıklamıştı. Yargılayan 26 hakimin 16’sı FETÖ’cüdür. Mahkum olmuşlar ve ihraç edilmişlerdir. Yeniden yargılama konusunda Pamukova Sulh Ceza, Pamukova Asliye Ceza, İstanbul 7. Ağır Ceza ve İstanbul 8. Ağır Ceza mahkemelerine 27 Kasım 2019 tarihi itibarıyla yargılamaların yenilenmesi talepli müracaatlarda bulunduk. Türkiye’ye dönüşü ile ilgili hukuki süreci başlatılmıştır. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, kendisinin mağdur olduğuna, tarafsız ve bağımsız hakimlerle adil yargılamanın yapılacağına inanmaktadır” dedi.

Avukat Altmışkara ayrıca, “Yapılan yargılamalar sırasında 2 kez takipsizlik kararı verilmesi, yargılama öncesi ve sırasında alınan raporların bazılarının lehte, bazılarının aleyhte olması karşısında uzlaştırıcı/çelişkileri giderici raporlar alınmadan hükümler tesis edilmesi, Ceza Muhakemesi Kanunu anlamında yargılamanın yenilenmesi nedeni olarak yeni olay ve yeni deliller olarak müracaat sebebi yapılmıştır” dedi. 

‘MAHKEME KARARLARI, UÇAK BİLETİ MAHİYETİNDEDİR’

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan avukat Altmışkara, bir gazetecinin, “Kendisi yaptığı açıklamada 2 ay içinde Türkiye’ye döneceğini söyledi. Yargılama devam ederken mi dönmeyi düşünüyor? Bu takvim nasıl olacak?” şeklindeki, “En kısa sürede gelmek istediğini beyan etmiştir. Dün yaptığımız başvuruların beklenmesinin uygun olacağı kanaatinde kendisi. Bu yargılamalar yarın bitse, bizim için mahkeme kararları, benzetmemi mazur görün, genel başkanın uçak biletleri mahiyetindedir. Kendisinin devletine ve milletine hizmete hazır olduğu iradesidir. Yaklaşık 15 gün ya da 1 ay arasında bu kararların sonuçlanacağını düşünüyoruz. Sonuçlanır sonuçlanmaz gelecektir” diye cevap verdi.

Bir basın mensubunun, Genç Parti teşkilatında bir heyecan gözlemlediğini belirterek, seçim öncesi bir hareketlilik olup olmadığına yönelik sorusunu ise Altmışkara, “Kongre hazırlığı vardır. Ülkede bir erken seçim kararı yok. Fakat Parti olarak her zaman seçime hazırız” diye cevaplandırdı.

Avukat Metin Altmışkara, “Şu an ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimi sorunu yoktur” diyerek, Cem Uzan’ın şu an için Cumhurbaşkanlığı adaylığının söz konusu olmadığını da söyledi.

Daha önce Cem Uzan hakkında 4 yargılama yapıldığını söyleyen avukat Metin Altmışkara, “Pamukova Sulh Ceza Mahkemesi’nden ‘Orman Kanunu’na Muhalefet’ten küçük bir cezası var. Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi’nde de bir kararı var. Bir de İmar Bankası ile ilgili iki davadan mahkumiyeti var. Bu konuda yaptığımız bütün itirazlar, maalesef Yargıtay’daki FETÖ hakimleri nedeniyle yok farz edilmişti. Ama şu anda mahkumiyetlerimiz var ve bu 1 aylık süre içerisinde karar almayı umuyoruz. İmar Bankası davalarıyla ilgili yaklaşık 10 yıl 5 ay cezası var. Ama bizim bunlarla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki davalarımız devam ediyor. Bu dosyalarda maalesef ömür geçiyor, süre geçiyor, zaman geçiyor. Cem bey dönmek istiyor. 10 yıl göz açıp geçene kadar bitti. Yani memleketin ihtiyacı var böyle aydın insanlara. Cem Uzan hakkında aramalar var tabi ama hakkında kırmızı bülten yok. Burada önemli olan Türkiye’ye dönmeye olan kararlılığı ve iradesi ” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]