SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Turuncu Pedalşörler Kadına Yönelik Şiddete Karşı Pedal Çevirdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Turuncu Pedalşörler Bisiklet Sürüşü, 30 Kasım 2019’da Kalamış’da yapıldı.

Kadınayönelik şiddete karşı mücadele eden ünlüler, gönüllüler ve uzmanlar bu yıl da pedal başında buluştu. 30 Kasım Cumartesi günü Kalamış Parkı ile Şaşkınbakkal Işıklararası gerçekleştirilen bisiklet sürüşünde,Turuncu Pedalşörler günün rengi olan turuncu giysi, yelek ve aksesuarlarıyla sokakları adeta turuncuya boyadı ve kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddete karşı mücadeleye dikkat çekti. Türkiye’nin dört bir yanından ve KKTC’den gelen kadına yönelik şiddete karşı çıkan sloganlar ise Turuncu Pedalşörler’in bisikletlerinde sergilendi.

Birleşmiş Milletler Kadın birimine bağlı HeForShe Proje Koordinatörü Sinem Aydın: “Kadına yönelikşiddeti işte bugün olduğu gibi hep birlikte yeneceğiz. Turuncu Pedalşörler’e buanlamlı etkinlik için teşekkür ediyorum.”  Şeklinde konuştu ve ardından kendisi de pedal başına geçti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte kadına yönelik şiddete son vermek isteyen ünlüler, otuzu aşkın sivil toplum kuruluşundan ve işdünyasından yüzlerce gönüllü Turuncu Pedalşörler adı altında tek yürek oldu.

Murat Evgin, Nergis Çorakçı, Serkan Şenalp, Gökhan Sezen, Deniz Özerman, Taner Turan ve Özlem Ulukan, Benal Tanrısever sürüşe gelirken, ArzuK aprol, Zeliha Sunal, Reyhan Karaca, Murat Onuk, Emre Buga, Veysel Diker ve Ümit Erdim etkinliğe sosyal medyadan destek verdi.

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki tüm Lions ve Leo Kulüpleri’nin organize ettiği etkinliğe Türk Kadınlar Konseyi Derneği, Inner Wheel, Rotary, Rotaract ve JCI gibi değerli kurumlar ve onlarca bisiklet topluluğu ortaklık etti.

Kadına yönelik şiddet son bulana dek Turuncu Pedalşörler her yıl yeniden pedal başına geçecek.

İlgili Haberler

Spor
18 Mart 2024
FIFA Başkanı Infantino, Trabzonspor-Fenerbahçe Maçındaki Olayları Kınadı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, Trendyol Süper Lig’deki Trabzonspor-Fenerbahçe maçında meydana gelen olaylar hakkında sert bir açıklama yaptı. Infantino, maç sonrası yaşananlarla ilgili, bu tür şiddetin futbol dünyasında yerinin olmadığını vurguladı. FUTBOLUN BARIŞÇIL RUHUNA AYKIRI ŞİDDET OLAYLARI FIFA Başkanı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşanan şiddet olayları, futbolun barış […]

Spor
18 Mart 2024
Trabzon’da maç sonu kıyamet koptu! Tekmeler, yumruklar havada uçuştu

Trabzon’da Futbol Heyecanı Tansiyonu Yükseltti: Fenerbahçe’nin Zafer Sevinci Kargaşaya Neden Oldu. Trabzon’da yaşanan Süper Lig heyecanı, maç sonrası sahne olan olaylarla gündeme damga vurdu. Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’u 3-2 yenerek elde ettiği galibiyetin ardından yaşananlar, futbol tutkusunun ne denli yüksek olduğunu bir kez daha gösterdi. MAÇ SONRASI TANSİYON YÜKSELDİ Fenerbahçe’nin, zorlu Trabzon deplasmanından 3 puanla ayrılmasının ardından […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]