SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜRKEŞ 102 YAŞINDA

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Ülkü Ocakları, Alpaslan Türkeş’in doğumunun 102. Yılını büyük bir coşku ve heyecan ile kutladı.

Pendik Ülkü Ocakları tarafından Pendik Classes Boutique Hotel’de gerçekleşen kutlama törenine: Ülkü ocakları Genel Sekreteri Ömer Çağrı Özdemir, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanın Kazım Erdi Aktunç, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Türk Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı Sami Çelik, çevre ocak başkanları ve ülkü ocakları mensupları katıldı.

Alpaslan Türkeş, Türk bayrakları, pankart ve Ülkü Ocakları flamaları ile süslenen salonu dolduran ülkücüler, Başbuğ Alpaslan Türkeş ile yeniden buluşmanın heyecanını yaşadılar.

Program Alpaslan Türkeş ve şehit ülkücüler başta olmak üzere tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenmesi ile başladı.

Türkeş ve tüm şehitler adına okunan Kur’an’ı Kerim tilavetini Pendik Ülkü Ocakları Başkanın Metehan Yurtbaşı’nın konuşması izledi. Yurbaşı, yaptığı kısa konuşmasında Alpaslan Türkeş’in hayatından kesitler sunup, programın hazırlanmasında görev alan ülkücülere ve katılımcılara teşekkür etti.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Erdi Aktunç ve Ülkü Ocakları Genel Sekreteri Ömer Çağrı Özdemir, yaptıkları konuşmalarda Alpaslan Türkeş’in, hayatını Türk Milletine adadığın söyleyip; Türk Milletinin refahı, Türk devletinin varlığı, Türk Milletinin birliği ve Türk Milletinin dirliği için verdiği mücadeleden örnekler verdiler. Türk Milliyetçiliği fikrinin Türkeş ile can bulduğunu söyleyen konuşmacılar, Türkeş tüm Türk dünyasının sevdiği, saydığı, değer verdiği bir siyaset ve devlet adamıdır, dediler.

Alpaslan Türkeş’in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile zirve yapan kutlama programında: Türkeş’i görmüş, Türkeş ile konuşmuş, Türkeş ile yan yana fotoğraf çektirmiş ülkücüler; gözyaşlarına boğulurken, bıyığı yeni terlemiş genç ülkücüler; Slayt gösterisini buruk bir hayranlıkla izlediler.

Ocak yararına yapılan açık arttırmada; el yapımı teşbihi almak için ülkücüler bir biri ile yarıştı. 5 bin liradan satışa çıkan tespihi, iş adamı Bülent Tığ 50 bin liraya satın alırken, Pendik MHP ilçe eski başkanı İbrahim Çam Pendik Ülkü Ocaklarına 40 bin lira bağışladı.

Fatih Agâh Kılıç’ın sunduğu kutlama programında Emirhan Kılıç, kahramanlık ve sevda şiirleri okudu.

Bağlaması ile sahneye çıkan Ahmet Üstün, Alpaslan Türkeş’in sevdiği türkü ve maşları seslendirdi.

 “Türkiye’m” şarkısı ile coşan ülkücüler, “Çırpınırdı Karadeniz” ile Türk dünyasını, “Burası Muştur” ile sevdayı salona taşıdılar. “Kurtlar puslu havada, toplandı Ankara’da” diyen ülkücüler, yüreklerindeki yangını söndürmeye çalıştılar.

Yemek ikramı ile devam eden program, günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

MUSTAFA TELLİ

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Politika
18 Mart 2024
CHP ve İYİ Parti Arasında “Emekli İttifakı” Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Ankara’da siyasi bir ittifak kurulamasa da, emekliler konusunda Meral Akşener ile bir “emekli ittifakı” üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti. Her iki parti liderinin de emeklilerin hakları konusunda aynı dili konuştuğunu belirten Özel, bu konunun siyaset üstü bir ittifak alanı olduğunu […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]