SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜRKEŞ 102 YAŞINDA

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Ülkü Ocakları, Alpaslan Türkeş’in doğumunun 102. Yılını büyük bir coşku ve heyecan ile kutladı.

Pendik Ülkü Ocakları tarafından Pendik Classes Boutique Hotel’de gerçekleşen kutlama törenine: Ülkü ocakları Genel Sekreteri Ömer Çağrı Özdemir, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanın Kazım Erdi Aktunç, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Türk Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı Sami Çelik, çevre ocak başkanları ve ülkü ocakları mensupları katıldı.

Alpaslan Türkeş, Türk bayrakları, pankart ve Ülkü Ocakları flamaları ile süslenen salonu dolduran ülkücüler, Başbuğ Alpaslan Türkeş ile yeniden buluşmanın heyecanını yaşadılar.

Program Alpaslan Türkeş ve şehit ülkücüler başta olmak üzere tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenmesi ile başladı.

Türkeş ve tüm şehitler adına okunan Kur’an’ı Kerim tilavetini Pendik Ülkü Ocakları Başkanın Metehan Yurtbaşı’nın konuşması izledi. Yurbaşı, yaptığı kısa konuşmasında Alpaslan Türkeş’in hayatından kesitler sunup, programın hazırlanmasında görev alan ülkücülere ve katılımcılara teşekkür etti.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Erdi Aktunç ve Ülkü Ocakları Genel Sekreteri Ömer Çağrı Özdemir, yaptıkları konuşmalarda Alpaslan Türkeş’in, hayatını Türk Milletine adadığın söyleyip; Türk Milletinin refahı, Türk devletinin varlığı, Türk Milletinin birliği ve Türk Milletinin dirliği için verdiği mücadeleden örnekler verdiler. Türk Milliyetçiliği fikrinin Türkeş ile can bulduğunu söyleyen konuşmacılar, Türkeş tüm Türk dünyasının sevdiği, saydığı, değer verdiği bir siyaset ve devlet adamıdır, dediler.

Alpaslan Türkeş’in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile zirve yapan kutlama programında: Türkeş’i görmüş, Türkeş ile konuşmuş, Türkeş ile yan yana fotoğraf çektirmiş ülkücüler; gözyaşlarına boğulurken, bıyığı yeni terlemiş genç ülkücüler; Slayt gösterisini buruk bir hayranlıkla izlediler.

Ocak yararına yapılan açık arttırmada; el yapımı teşbihi almak için ülkücüler bir biri ile yarıştı. 5 bin liradan satışa çıkan tespihi, iş adamı Bülent Tığ 50 bin liraya satın alırken, Pendik MHP ilçe eski başkanı İbrahim Çam Pendik Ülkü Ocaklarına 40 bin lira bağışladı.

Fatih Agâh Kılıç’ın sunduğu kutlama programında Emirhan Kılıç, kahramanlık ve sevda şiirleri okudu.

Bağlaması ile sahneye çıkan Ahmet Üstün, Alpaslan Türkeş’in sevdiği türkü ve maşları seslendirdi.

 “Türkiye’m” şarkısı ile coşan ülkücüler, “Çırpınırdı Karadeniz” ile Türk dünyasını, “Burası Muştur” ile sevdayı salona taşıdılar. “Kurtlar puslu havada, toplandı Ankara’da” diyen ülkücüler, yüreklerindeki yangını söndürmeye çalıştılar.

Yemek ikramı ile devam eden program, günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

MUSTAFA TELLİ

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]