SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

AKEL Mağdurları; “Bakan Kurum sahip çıktı, AK Parti İlçe Başkanı sahip çıkmadı”

Yayınlanma:
ABONE OL

AKEL Sitesi mağdurları, DKY İnşaat firması ile Site arasında 2015 yılında kat karşılığı şeklinde imzalanan sözleşmenin tek taraflı fesihi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kesin talimatına rağmen hala çözüm sağlanamadığını belirttiler.

İşin ilginç yanı ise, git gide büyüyen bir problem haline gelen konuyla ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un AK Parti İlçe Başkanı Gürkan Akyol’a, “Kartal’da yaşanan bu sorun muhakkak çözülsün, Ali Dumankaya ile görüşerek yaşanan mağduriyetler giderilsin” şeklinde bizzat talimat vermesine rağmen, İlçe Başkanının AKEL Site mağdurlarına, “Ben bu konuda taraf tutmuyorum, tarafsızım” demesi mağdurlar için hayal kırıklığı yaşamalarına sebep oldu.

Mağduriyetleri devam ediyor, umutları hayal kırıklığına döndü!

DKY İnşaat’ın Kartal Esentepe Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm” kapsamında kat karşılığı aldığı, 24 Blok 301 konuttan oluşan Akel Kooperatifi sitesini, 2015 yılında imzalanan sözleşmeye rağmen, inşaata başlamadığı gibi kiraları ödenmeyen Ak-El sitesi sakinlerinin mağduriyetleri devam ediyor.

Kooperatif  Başkanı Zeki İşbilir ve 2. Başkan İbrahim Karslıoğlu, süreçle ilgili İlk Haber Gazetesi’nden Arslan Ariç ve Kartal Haber Gazetesi’nden Kenan Gülerci’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karslıoğlu ve İşbilir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Geçtiğimiz yıl Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde katıldığı bir toplantı sonrası üyelerimizin şikâyetini dinleyen Bakan Kurum’un, oradan  DKY İnşaatın sahibi Ali Dumankaya’yı teelefonla arayarak bu sorunu çözmesini söyleyerek  “Şu anda ilçe başkanım yanımda ona talimatı veriyorum, görüşün bu akşam bu işi çözün” dediğini, İlçe Başkanı Gürkan Akyol’a da dönerek  “-Hemen bu akşam bu işi hallediyorsun, DKY ile görüşüyorsun bu işi bitiriyorsun, bana da raporu sunuyorsun” dediğini ancak, defalarca aramalarına rağmen Ak Parti İlçe Başkanı Gürkan Akyol’un kendileriyle görüşmediği gibi, güçlünün yanında yer alarak bu konuda kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Haberin Detaylarını İzleyebilirsiniz, Tıkla izle!

Karslıoğlu, Sadece DKY ile değil, bürokrasi ve siyasetçilerle de mücadele ediyoruz!

AKEL Kooperatif Site Başkanı Zeki İşbilir ve 2. Başkan İbrahim Karslıoğlu, yaptıkları açıklama da; “Bizim esas mücadelemiz DKY İnşaat’ında yanında, bürokrasi ve siyasetçiler ile de olmuştur. DKY inşaatının yarattığı mağduriyetin yanında bunlara sessiz kalan ve göz yuman siyasetçiler de her zaman gözüktükleri gibi olmamışlardır. Bunlara en bariz örneklerden biri de Ak Parti Kartal ilçe Başkanı Gürkan Akyol dur.

2019 yerel seçimler öncesi Kartal da yapılan ve vatandaşların da katıldığı Kentsel Dönüşüm konulu bir toplantı da, Çevre ve Şehircilik bakanımız Murat Kurum’un kesin talimatı Gürkan Akyol’a şuydu, “- Bu akşam bu sorunu çözeceksin, DKY İle görüş hallet” demesine rağmen, Gürkan Akyol aynı gece DKY İnşaat ile görüşmesinin ardından bir oyalama süreçlerine girilmiş ve AKEL Mağdurlarına gerçek anlamda bilgi vermemiştir.   

Üyelerimiz şoke oldu!

Israrlarımız neticesinde 36 gün-gece nöbet tuttuğumuz çadır bölgesine zorla uğrayıp şu cümleleri kurmuştur; “ Ben taraf tutmuyorum, ortadayım, kimseden yana değilim” . Tüm üyelerimiz bu sözler karşısında şoke olmuş fakat süreç yöneticisi olduğu için Başkana olumsuz anlamda tepki verilememişti.

Bu sözler aslında şunu anlatıyordu sonuç olarak, siyaset dediğimiz kurum bir kez daha mağdur olan vatandaştan yana değil, güçlü, kravatlı ve ikna kabiliyeti yüksek elit kesime yenik düşmüştü. Sergilediği tutum yüzünden bunun en bariz örneğini bizlere seçim öncesi Gürkan Akyol yaşatmıştır. Hâlbuki bakanımızın kesin talimatını yerine getirmek yerine, farklı yollara girilmiş, 3 yıldan bu yana süren mağduriyet bir kez daha görmezden gelinmişti. Bu aşamadan sonra sürecimiz, bakanlığımızın çıkardığı “Tek Taraflı Fesih” hakkı adı altında çıkartılan yasa ile umutlanmıştır.

Üyelerimizin büyük bir katılımı ile başvurumuzu 31 Temmuz 2019 da, İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne maliklerin % 97 imzası ile yapmıştık. Fakat elitizm ve güç burada da devreye girmişti. 5 aylık süreç içerisinde DKY firmasının ilgili müdürlüğüne giderek, birçok kez ikna ve savunma çabaları içerisinde olduğu ve asıl mağdurun AKEL Sakinleri değil kendilerinin olduğunu ikna süreçlerine şahitlik ettik.

450 Aileyi ilgilendiren bu mağduriyette ki Tek umudumuz olan Tek Taraflı Fesih sürecinin de DKY İnşaatın baskıları altında son bulacağı kanaati bizlerde iyice artmıştır. Vatandaşların Kentsel Dönüşümdeki Mağduriyetlerini korumak için çıkartılan bu yasanın, kurumların yanlış bilgilendirilmesi ve Firmaların baskılarının ağır gelmesinden dolayı sekteye uğrayacağı aşikâr olduğu da bir gerçek olarak karşımıza çıkmasıyla karşı karşıyayız.

Fakat bizler (450 Aile 2000 Kişilik bir nüfus olan) AKEL Sakinleri olarak yaşanan tüm bu süreçlerde bir tek kişiye güveniyoruz, Bakanımız Murat Kurum’a ve bizim yakından tanıyan ve DKY İnşaat’ın nasıl bir çıkmazda olduğunu ve birçok mağduriyetler yarattığını çok iyi bilen Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen beye…

Tek taraflı fesih sürecimiz deki raporumuz, İstanbul bölgesinden nasıl çıkarsa çıksın, bizlerin mağduriyetlerine şahitlik yapan Vedat Bey ve bu konu hakkında kesin talimatı olan Bakanımız Murat Kurum’un, 5 yıllık bu mağduriyete artık son vereceklerini olan inancımız tamdır.

DKY İnşaattan da artık bizleri mağdur etmeyi bırakmasını, tüm üyelerimizin kendilerine dua yerine beddualar ettiğini bilmesini istiyoruz. Ve bu haykırışlara Tüm Devlet yetkililerimizin artık bir SES vermesini temenni ediyoruz” dedi.

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]