SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yavuz, İBB’de Memur-Sen üyelerine sistematik kıyım yapılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz,

Yavuz, İBB’de Memur-Sen üyelerine sistematik kıyım yapılıyor

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, Anadolu Yakası’nda görev yapan gazetecilerle bir araya geldi ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Eğitim çalışmalarıyla ve ülke gündemiyle yakından ilgilendiklerini ifade eden Talat Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Memur-Sen üyelerine adeta bir kıyım uygulandığını söyledi.

İBB’de şimdiye kadar binlerce kişinin işten çıkarıldığına dikkat çeken Yavuz, İBB Başkanının emekçiye değil ideolojisine hizmet ettiğinin altını çizdi.

Memur-Sen üyesi çok sayıda çalışanın işinden olduğunu söyleyen Memur Sen İstanbul İl Başkanı Yavuz, ” Ekrem İmamoğlu’nun seçilmeden önce söyledikleriyle seçildikten sonra yaptıkları birbiriyle tamamen zıt. Bir söylediğini 2 dakika sonra yalanlayan bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı var. Sinsi bir şekilde belirli bir politika dahilinde kıyım yapıyorlar. Toplu halde kıyım yapacaklar ancak kamuoyu tepkisinden çekindikleri için her gün belli sayıda insanı işinden ediyorlar. Bu durumun takipçisiyiz, eylemde olan işçi ve memur kardeşlerimizi belirli aralıklarla ziyaret ederek destek çıkıyoruz.”dedi.

Eğitim sorunlarına da değinen Talat Yavuz, özellikle öğretmene şiddet konusunda gerekenlerin yapılmasını istedi. Eğitimde belli bir kalitenin yakalandığını, ancak halen daha bazı eksiklerin var olduğuna işaret eden Memur Sen Başkanı, bu eksiklerin giderilmesi ve eğitimin arzu edilen seviyeye gelmesi için çalışmalarının sürdüğünü, konuyla ilgili yetkililerle sürekli görüştüklerini kaydetti.

BİTMEYEN AYDIN PROBLEMİMİZ

Yavuz, “Bir millete yol gösteren, ufuk çizen aydınlarıdır. Aydınları sayesinde milletler buhrandan çıkar, önünü görür ve varlığını sürdürür. Aydınlar bugünü değerlendirerek yarınları görür ve toplumu geleceğe hazırlar.

Bizim, yüzünü batıya dönen birçok aydınımız, bırakın milletine yol göstermeyi, daha beraber yaşadıkları insanımızın ufkuna ulaşabilmiş bile değiller. Ortak özellikleri ise neredeyse tamamının kendilerini ustaca gizleyen birer mandacı olmalarıdır. Sözde özgürlükçüdürler, tam bağımsızlıktan yanadırlar ve hiç kimsenin boyunduruğunu kabul etmezler. Ancak durum gerçekte öyle değildir.

Ülkemizde aydın olmanın yazılmamış kuralları vardır. Her şeyden önce milletin değerlerinden uzak olmak gerekir. Aydın kabul edilebilmek için mandacılıktan sonraki en önemli özellik, milletin değerlerine yabancı olmak, hatta düşman olmak gerekir.

Duruşu bu şekilde olan sözde aydınımız bugünlerde deşifre oluyor. Kanal İstanbul ve Libya’ya asker gönderme konusundaki tartışmaları, arka planını deşerek takip ettiğinizde, yüz yıllık acı gerçekle karşılaşırsınız. Ülkemizi yönetenlerin bütün zorluğuna rağmen attıkları ileri adımlardan kimlerin tedirgin olduklarına ve ne söylediklerine bakın.

Bunlara göre yerli otomobil yanlış, Kanal İstanbul yersiz, Libya’ya asker göndermek maceradır. Peki, siz yıllar yılı bu millet için ne yaptınız, ne önerdiniz? Koca bir hiç. Korku, baskı, yasak ve zulümle geçen yıllar. Şimdi tek bir numaranız kaldı, şirin görünmek, bu yeni numaranız da milletimizin ferasetiyle tez zamanda boşa çıkacaktır.

Bunlara göre, mandacılara itiraz etmek, efendilerini kızdırmak, kurulu düzene çomak sokmak, ülkemizin geleceğini tehlikeye atmaktır. Biçilen role sadık kalarak, sınırlı bir alanda verilenle yetinmek vazgeçilmez ilkedir. Rahatları kaçmasın diye Montrö’nün devre dışı kalacak olmasından tedirgin olurlar ve Libya’da ne işimiz var derler. Bunlar öyle aydınlardır ki vatan savunmasını, sınırda nöbet tutan askerden ibaret sanırlar. Dünyada olup biteni takip etmeyi bırakın, ufukları sınırın on kilometre ötesini görmeye yetmez.

Bilime değer verirler, cahilliklerini deşifre eden bilim adamına kızarlar. Millete değer verirler, mahkemenin vereceği kararı daha makbul sayarlar. Mahkeme kararları ile millet iradesine ipotek koyma konusundaki sicilleri kabarıktır bunların.

Askerin gücünü, tankın namlusunu diplomasinin etkin gücü olarak değil, halkı hizaya getirmek için kullanmaya alışıktır bunlar. Millete dönen silahtan değil düşmana dönen silahtan korkar bunlar. Çünkü nabızları burada, milletin olduğu yerde değil düşmanın olduğu yerde atar. Bunlar bizim aydınlarımızdır!

Bizim sözde aydınlarımız, bazı okullarımızın başarısını da hazmedemez, dillerine dolarlar. Özgüveni yüksek, değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek, aydınlarımız için büyük bir risk oluşturur. İtiraz etmek efendilerine layıktır. Halk dediğin itiraz etmez, itaat eder. Çünkü onlar efendilerine öyle davranırlar.

Milletçe yapacak çok işimiz var. Önce bu aydınları, ürettikleri özgüven eksikliğinden, korkaklıktan ve aşağılık kompleksinden kurtarmak, sonra da vekâlet savaşlarıyla, devlet terörü ile bunalımdaki insanlığa medeniyetimizin köklü değerleriyle yeni bir çözüm önermeliyiz” dedi.

Toplantıya katılan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde kutlayan Talat Yavuz, gazetecilere hediye takdim etti ve eğitim haberlerine sayfalarında yer verdikleri için teşekkür etti.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]