SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Karton Kutuların Günümüzdeki Kullanım Alanları

Yayınlanma:
ABONE OL

Karton kutu üretimi çeşitli alanlarda kullanılmak üzere, ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Karton kutuların kullanım alanları oldukça geniştir ve hemen hemen her sektörde bu ürünler kullanılmaktadır. Tekstil sektöründen ayakkabı sektörüne, hediyelik eşya sektöründen taşımacılık hizmetleri sektörüne kadar her bir alanda bu ürünler sıklıkla kullanılmaktadır ve bu nedenle üretimi de oldukça yoğun olarak gerçekleştirilmektedir.

Karton kutu üretimi, farklı yoğunluk ve farklı kalınlıklardaki kartonların kullanımı ile gerçekleştirilmektedir.  Bir karton kutu üretimi yapılmadan önce ilk olarak kutunun yapısının nasıl olacağı tasarlanır. Yapılan tasarım sonucunda ilk olarak taslak üretimi yapılır. Bu taslağın kesilmesi ile birlikte pilyaj işlemi yapılır ve katlanma faaliyeti ile kutu meydana getirilir. Daha sonra ise taslak üzerinden karton kutunun seri üretimine başlanır.

Karton Kutu Çeşitleri

Karton kutu çeşitli, kullanım sağlanacak olan alanlara göre farklı formlarda ve farklı özelliklerde üretilmektedir. Genel olarak piyasada satışı gerçekleştirilen ve üretimi yapılan karton kutu çeşitleri şunlardır:

  • Neme karşı dirençli olan karton kutular
  • Kolay katlanabilir karton kutular
  • Gıda maddesi taşımaya uygun karton kutular
  • Ağartıcı kullanılmayan karton kutular
  • PP, PET ve PE ile lamine edilmiş olan karton kutular
  • Hazır karton kutular
  • Elyaflı ağaç kullanımı ile üretilen karton kutular

Karton kutular sadece karton kullanımı ile değil başka malzemelerle desteklenerek de üretilebilmektedir. Örneğin; yağlı yiyeceklerin paketleneceği karton kutuların üretimi, standart karton kutu üretiminden oldukça farklıdır ve bu karton kutuların iç kısımları farklı malzemeler ile desteklenir. Kısacası, bir karton üretimi yapılırken öncelikle o ürünün içerisinde neyin muhafaza edileceği belirleyici olmaktadır. Özel ürünlerin muhafaza edileceği karton kutular, lamine işlemi ile ya da karton empregne işlemi ile üretilmektedir.

Karton Kutu Fiyatları

Karton kutu üretimi, çeşitli ebatlarda, çeşitli malzemelerle, çeşitli baskı uygulamaları ile ve belirtilen adette yapılmaktadır. Bu kutular, baskısız ve standart ölçülerde üretilebildiği gibi özel sipariş usulüyle istenilen şekillerde de yapılabilmektedir. Karton kutuların kullanım alanları oldukça geniştir. Örneğin; tekstil ürünleri standart ve daha ucuza mal edilen karton kutular ile saklanabilirken, deniz ürünlerinin ya da dondurulmuş ürünlerin saklanacağı karton kutular farklı özelliklere sahip olmakta ve bu doğrultuda biraz daha yüksek fiyata imal edilmektedir. Bu nedenle karton kutu fiyatları değişkenliğe uğramaktadır. Bir karton kutunun fiyatına etki eden unsurlar şunlardır:

  • İmalatta kullanılacak olan malzemenin kalitesi
  • Karton kutunun sayısı
  • Karton kutuya yapılacak olan baskı
  • Karton kutuda kullanılacak olan renk sayısı
  • Karton kutunun sahip olacağı ölçüler

Görüldüğü üzere karton kutuların fiyatları tamamı ile kutunun sahip olacağı özelliklere göre belirlenmektedir. Karton kutu fiyatları 2020 itibari ile fiyat değişikliğine uğramaktadır. Bu sebeple, bir karton kutunun ne kadara mal olacağının belirlenmesi için öncelikle karton kutuların sahip olacağı özelliklerin net olarak ortaya konması gerekmektedir. Piyasadaki en uygun karton kutu üretimi için www.milimmatbaa.com sitesini inceleyebilirsiniz.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]