SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Aşık Davut Sulari’yi andık!

Yayınlanma:
ABONE OL

Elini kalbine koyanlara, Hakk’ı gönülde arayanlara selam olsun.

Asıl adı Davut Ağbaba olan Aşık Davut Sulari, 1925 yılında Erzincan’da dünyaya gelmiş, 1985 yılında Erzurum’da aramızdan ayrılmıştır.  17 yaşında tasavvuf şairi olan Davut Sulari, şiir, türkü, atışma ve güzelleme dalında yüzlerce eser vermiştir. Atı Leyla ile Türkiye’nin hemen her iline gidip konser veren Sulari;  yurt dışında da sevilen ve sayılan bir sanatçıdır.

Pendik Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Aşık Davut Sulari’yi aramızdan ayrılışının 35. Yılında hasret ve minnet ile andı.  9 Şubat 2020 pazar günü Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma törenine; Pir Sultan Abdal Derneği ve cem evleri mensupları, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri,  mahalle muhtarları ve Aşık Davut Sulari hayranları katıldı.

Gazetemiz muhabiri Mustafa Telli, anma töreninde bir plaket sundu.

Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde; Pendik Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı İzzet Diktaş’ın konuşması, Halkoyunları gösterisi, Slayt gösterisi, Davut Sulari’nin torunu Özgür Sulari’nin değişleri, Pendik Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kursiyerlerinin çalışmalarından örnekler ve plaket töreni yer aldı.

Başkan Diktaş yaptığı konuşmada: Pendik Pir Sultan Abdal Kültür Derneği,  Pendik Pir Sultan Abdal Derneği çalışmaları ve Alevi Bektaşi geleneği hakkında bilgiler verdi. “Alevi kültürünün özü, insanı sevmek” diyen Başkan Diktaş, Her alevi ‘Eline, beline, diline sahip olur’  Bu bizim kültürümüz, kültürümüzün elçileri de ozanlarımızdır. Bu ozanlarımızdan biri de Aşık Davut sulari’dir. At üstünde tüm ülkeyi Edirne’den Kars’a kadar gezen Aşık Davut Sulari’yi ebedi dünyaya göçünün 35. Yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Şeklinde konuştu.

Davut Sulari’nin hayatının anlatıldığı slayt gösterisini,  Aşık Davut Sulari’nin değişleri izledi.

Davut Sulari’nin torunu sanatçı Öznur Sulari, muhteşem sesi ve yorumu ile geceye damga vurdu. Dedesinin yazıp bestelediği değişleri seslendiren Öznur Sulari,  mini konserinde tasavvuf müziğinin en güzel örneklerini sundu.

Pendik Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kursiyerlerinin yer aldığı program,  Dilek Nat’ın yönettiği Türkmen kızı adlı halk oyunu ile başladı Pendik.  Musa Kurt ve Doğukan Bozkurt’un saz ekibini, Olgun Polat’ın gitar ekibi,  Yüzde sekiz topluluğu, Grup türkü ve Gülbahar Diktaş’ın Kadınlar korosu izledi.

Sanatçı Öznur Sulari’ye dedesi Davut Sulari’nin yağlı boya tablosunun hediye edilmesini, plaket töreni izledi.  Programa emek ve destek verenler ile görev alanların plaket ile onurlandığı gecede: İş adamları; Av. Tuncer Özyavuz, Prof. Dr. Av. Korkut Kanadoğlu ve Nurhan Demirhan, Öğretmen Musa Kurt,  Doğukan Bozkurt, Dilek Nak, Olgun Bolat, İş Adamları; Niyazi Güner, Yalçın Başıbüyük, ve Erol Köstek plaket alanlar arasında yer aldı.

Gazetemiz muhabiri, Başkan İzzet Diktaş’ın matematik öğretmeni Mustafa Telli’de satranç öğretmeni Melik Özçakar’a bir plaket sundu.

Programın Aşık Davut Sulari’yi anma programı olduğunu söyleyen Başkan Diktaş, sınır boylarında, depremde, çığ felaketinde ve uçak kazasında hayatlarını kaybedenleri de saygıyla andığını söyleyip, ebediyete intikal edenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.  Nezaket ve letafet sahibi Başkan İzzet Diktaş  konuşmasının programa katılanlara ve salonu tahsis eden Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e teşekkür ederek noktaladı. 

Plaket törenini günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğraflarının çekimi ve Fatihalar izledi.

Vardım Kırklar kapısına / Mail oldum yapısına / Tapmışım hak kapısına

Evvel Allah ahir Allah / Dönemem estağfurullah / İmanım amentü billah

MUSTAFA TELLİ

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]