SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla’da “Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi” açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle “Tarihten Miras Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Sergide konuşan Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, “Ulu Camiler, sanat tarihimizin, mimarlık tarihimizin önemli bir değeri. Bu değere ilişkin bizim yayımlamış olduğumuz bir albüm var. Ve bu albümü belediyemizin imkanlarıyla Tuzla halkıyla buluşturduk” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliği ile “Tarihten Miras Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi ve Konferansı” açılışı yapıldı. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selami Gülırmak, Tuzla Müftüsü Ali Erhun ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Sergi açılışı öncesi konferans verildi

Programda konuşmacı olarak bulunan Prof. Dr. Abdülhamit Tüfekçioğlu, slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara tarihten miras kalan ulu camilerin yapısı ve özellikleri hakkında detaylı bilgileri içeren konferans verdi. Konferansın ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. Ardından katılımcılar, fotoğraf sergisini gezdi.

“Ulu camiler, sanat ve mimarlık tarihimizin önemli değeri”

Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan, “Böylesine güzide bir programda Atatürk Kültür Merkezi olarak Tuzla Belediyesi işbirliğinde bulunmaktan son derece memnuniyet duyuyoruz. Ulu Camiler bizim sanat tarihimizin, mimarlık tarihimizin önemli bir değeri. Bu değere ilişkin bizim yayımlamış olduğumuz bir albüm var. Ve bu albümü belediyemizin imkanlarıyla Tuzla halkıyla buluşturmuş olduk. Sahanın uzmanı değerli hocamızın konuşmalarıyla bu konuda Tuzla halkına bilgiler verildi. Onlar sergiyle buluşturuldu. Son derece memnunuz. Bu tip faaliyetlerde yer almak Atatürk Kültür Merkezi için bir onurdur, değerdir. Bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Özcan ise “Özellikle Atatürk Kültür Merkezi’nin yapmış olduğu bu çalışma zaten mevcut olan bir çalışmaydı. Belediyemizle ortak bir çalışma çerçevesinde bu eserleri bize getirdiler ve biz Rumeli Kültür Merkezi’mizde halkımızın sergisine sunduk. Ülkemizde bulunan Selçuklular ve daha önceki dönemlerde yapılan Ulu Camilerle ilgili çok güzel bir sergi açılışı oldu. Ayrıca Abdülhamit hocamız da ulu camilerle ilgili bir seminer verdi. Katılım da güzeldi. Tuzla’daki bütün halkımızın davetli olduğu güzel bir sergi” diye konuştu.

Fotoğraf sergisi, 1 Mart 2020 tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]