SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Park halindeki motosikleti çalarak kayıplara karıştı

Yayınlanma:
ABONE OL

Bir veteriner kliniği önünde park halinde olan motosiklet, kimliği belirsiz 1 şahıs tarafından çalındı. Hırsızlık mağduru, motosikleti için 14 ay daha kredi borcu ödeyeceğini belirtti. Motosikletin çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Hırsızlık olayı 12 Şubat tarihinde saat 22.30 sularında Ümraniye’de meydana geldi. Burhan Akçaören’e ait 34 BEV 773 plakalı motosiklet, kimliği belirsiz 1 kişi tarafından çalındı. Veteriner Kliniğinden çıktığında motosikletinin yerinde olmadığını gören Akçaören, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis incelediği güvenlik kamerası kayıtlarından bir şüphelinin kliniğin çevresinde gezerek gözetlediğini, fırsatını bulduğunda motosikleti sürükleyerek götürdüğünü tespit etti. Polis, eşkali belirlenen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Motosikletinin işten çıkacağı sırada çalındığını ifade eden Burhan Akçaören, “Ben sabah motorumu iş yerimin önüne her zamanki gibi bıraktım. Direksiyon kilidini kilitlemedim. Anahtarı üzerime aldım. Akşam saat 22.30’da biz burada iş yerimizin önünde kahve içiyorduk. Kahve içtikten sonra içeri girdik. Üstümü değiştirdim, mesaim bitmişti işten çıkacaktım. Bir baktım ki motor yok. Kamera kayıtlarına baktık. Hırsız burada 1 buçuk saat dolaşmış bizim içeri girmemizi beklemiş içeri girdikten sonrada motorun debriyaj kolunu sıkarak boşa alıp daha sonra aşağıya doğru çekip sürüklemiş. Aşağıda da kafasını kırıp çalıştırmış bunları başka görüntülerde görüyoruz. Bu şekilde olay 12 Şubat 22.30’da oldu. Polis olay ile ilgilendiğini söylüyor ama ben motorun Alemdağ Nişantepe Mahallesi’nde olduğunu öğrendim” şeklinde konuştu.

14 ay daha kredi borcu var

Burhan Akçaören konuşmasının devamında, “Motorun daha 14 ay kredisi var. Borçla aldım, hala borç ödüyorum. 14 ay daha kredi ödeyeceğim. Benim yıllarca sürecek emeğimi 5 dakika da çalıp götürebiliyorlar o yüzden çok bir şey söylemiyorum. 5 dakikalık şey ile insanların yıllar süren emeğini alıp götürebiliyorlar. Ben motoru 13 bin 500 liraya almıştım” diye konuştu.

“Emniyet güçlerinin hırsızı bulmasını istiyoruz”

Motosikleti ertesi gün gördüğünü belirten Burhan Akçaörenin arkadaşı Ünal Kaymaz, “Motoru çalındığı ertesi gün bir otomotiv şirketinin önünden geçerken gördüm. Yalnız motorun plastik aksanlarını sökmüşler, sonrasında peşinden koştuk ama adam köşeyi döndü ve hızla geçti. Rahatça gezebiliyor burada. Ben bir an önce emniyet ekiplerinden rica ediyorum. Devriye gezenlere, bekçilere siyah motor zaten belli motorun plakasını verdik. Şeklini şemalini kutusunun üzerindeki izleri verdik. Bunların hepsini söyledik. Bu hırsızı yakalamaları lazım. Hırsız bariz, gezerken bu çocuğun yıllarca emeğinin çalınmasını ve burada hayvan pisliklerini temizleyerek kazandığı emeğin çalınması da hırsızlığın başka boyutu bir an evvel emniyet güçlerinin motorumuzu getirmesini ve hırsızın da bulunarak gereken cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan motosiklet hırsızlığı güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hırsız veteriner kliniğinin çevresinde geziniyor, etrafı kontrol ediyor, hızlıca motosikleti çevirdikten sonra sürükleyerek olay yerinden hızla uzaklaşıyor.

İlgili Haberler

Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları
Basında Kartal
16 Mart 2024
Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kartal’ın Gelecek Vizyonu’nu proje lansman toplantısıyla açıkladı. Kartal için hayata geçireceği çalışma ve projeleri anlattı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Kartallı komşuları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Yüksel, sonrasında ise ilk olarak 5 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]