Yeni tip korona virüs tehdidi nedeni ile yetkililerden gelen ‘Sokağa çıkmayın’ uyarısına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin bazı meydanlara vatandaşları sıraya dizerek kandil simidi dağıtması büyük tepki çekti.
Önce Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan daha sonra ise kısa sürede dünyaya yayıldıktan sonra Türkiye’de görülen ve 9 vatandaşın ölümüne yol açan yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeni ile başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devletin tüm yetkilileri vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Bunun üzerine İstanbul’da bir çok tarihi meydan boş kaldı. Öte yandan, bir yandan sokağa çıkmayın uyarısı gelirken diğer tarafından İBB ekiplerinin bazı meydanlarda kandil simidi dağıtması büyük tepki çekti. Vatandaşların simit almak için sıraya girdikleri görüldü.
Özellikle yaşlı insanların girdiği görülen kandil simidin dağıtılma görüntüsüne Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu büyük tepki gösterdi. Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Göksu, “Devletimiz ve milletimiz korona virüs musibeti ile topyekûn mücadele ederken, İBB Başkanının insanların canını hiçe sayarak, sırf bir kaç dakikalık kendi PR’ı için İstanbul’un meydanlarında bedava kandil simidi dağıtması tam anlamıyla bir aymazlıktır” ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler
Ya Osimhen olmasaydı
Talat Yavuz, “Cinsiyet eşitliği dersi sapkınlık dersidir!
CHP Kartal İlçe Başkanlığı Emekçi Kadınları Unutmadı
Volkan Şef tebrikler, daha cesur olun lütfen tüm köpekleri toplayın
İBB KÜLTÜR’DEN 8 MART’A ÖZEL BEYOĞLU SİNEMASI’NDA KADIN ETKİNLİKLERİ
Sirkeci Garında İstanbul Aile Festivali Başlıyor