SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bugünlerde Muhtarlar çok dertli! Seslerine kulak verelim dedik,

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyayı kasıp kavuran corona virüs salgını sebebiyle insanların evlere hapis olduğu bugünlerde çeşitli kurumlar halk sağlığı için ciddi bir mücadele ederken, bugünlerde mahalle muhtarları ayrı bir yoğunluk yaşıyorlar. Vatandaştan gelen yoğun sorulara cevap vermekten bunalan muhtarlar sosyal medya hesaplarından yaşadıklarını dile getirdiler. İşte o dikkat çeken mesajlardan birkaç tane güzel örnek;    

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Fatih Ekiz, “Bugün cep telefonumu üç kere şarz ettim, arayan ve gelen kişi sayısı BİN KİŞİDEN fazlaydı!

Bilgilendirme

Çok sevgili HÜRRİYET MAHALLESİ SAKİNLERİ bugün cep telefonumu üç kere şarz ettim. Ayrıca muhtarlığımıza gelen kişi sayısı BİN KİŞİDEN fazlaydı bu sokağa çıkma konusunda duyarlı olmamız gereken dönemde olmasına rağmen mahallemizde maalesef bilgi kirliliğine cevap vermekten inanın sesim kısıldı.
Burada vatandaşımızın bana sorduğu soruları cevapladım kısaca okursanız sevinirim.

1- (soru) corana virüsünden ölen olmuş.
#cevap #hayır
2- (soru) Kartal Belediyesi muhtarlıktan kumanya kolanya ve maske dağıtıyor
#Cevap Kartal Belediyesi muhtarlıktan kumanya kolanya maske dağıtımı yapmıyor.
sorusu olan Kartal Belediyesi komşum iletişim hattı 444 4 578 aramalarını önemle rica ediyorum.
3- Kaymakamlık muhtarlıktan kumanya kolanya maske dağıtımı yapıyor #cevap #hayır
Kaymakamlık vefa iletişim hattı kuruldu
0216 488 89 14
0539 818 55 45 bu numaralardan 65 yaşında tek başına yaşayan ihtiyaçlarını karşılayamayan kronik rahatsızlığı olan kişilere hizmet vermektedir.
4 Ekrem imam oğlunun söylediği 450 bin kumanya dan biz neden almadık yada nazaran alacağız cevap :bizimde haberimiz yok
5 Kaymakamlık 1000 TL dağıtıyor biz neden almıyoruz cevap : 1000 TL Kaymakamlik yardımından ancak sosyal hizmet yardımı alan aileler faydalanacak ERZAK YADA YARDIM. ÇIKSA BİLE BU GUN Kİ GİBİ İÇ İÇE GİREREK MUHTARLİGA GELEREK EN FAZLA MUHTARLIKTAN HASTALIK ALIRSINIZ 1000 KİŞİ İÇ İÇE OLMANIN HİÇ KİMSEYE FAYDASI YOK LÜTFEN İLGİLİ TELEFONLARI ARAYIN ALDIĞINIZ YARDIMLARI YEMEK İÇİN BİR CANINIZ KALMAYA BİLİR # LÜTFEN EVDE KALIN HÜRRİYET MAHALLESİ MUHTARI FATİH EKIZ

Cevizli Mahalle Muhtarı MEMİŞ DİKİLİDAŞ, “Ben her yıl bu tarihte 1 AYLIK Maaşımı ihtiyaç sahipleri için bağışlayacağım”

TARİH 31 MART

Bir yıl önce bugün yeni bir seçimi geride bırakmıştık. Siz değerli komşularımın, dostlarımın, kardeşlerimin, büyüklerimin, sevdiklerimin ve ailemin desteği ile Cevizli’de yine yeni bir Tarih Yazdık.
Kartalda tüm mahalleler arasında en yüksek oy oranına sahip muhtar oldum. Bana ve ekibime vermiş olduğunuz bu tarihi desteğe karşı mahcup olmamak için inanın her gün büyük özveri ve sevda ile çalışmalarımızı yapıyoruz. Cevizli mahallemize hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Bundan sonra da en üstün gayret, samimiyet, özveri ve sevgi ile mahallemiz için çalışmaya devam edeceğiz.
Sıkıntılı günleri yaşadığımız bu dönemde ihtiyaç sahibi komşularımızın, 65 yaş üstü annelerimizin, babalarımızın, amcalarımızın, teyzelerimizin 24 saat hizmetindeyiz.

ÖNEMLİ DUYURU:

Bu Tarihi günde 1 AYLIK MAAŞIMI mahallemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bağışlıyorum. Sizleri de duyarlı olmaya davet ediyorum.
Değerli komşularım bilinmesini isterim ki her yıl bu tarihte 1 AYLIK Maaşımı ihtiyaç sahipleri için bağışlayacağım.
Evde kalın, sağlıkla kalın, hoşça kalın.

-MEMİŞ DİKİLİDAŞ


Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu, “Vatandaşlara duyurulur!

VATANDAŞLARA DUYURULUR

*1000 TL YARDIM HAKKINDA*

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemelere ilişkin aşağıda belirtilen açıklamayı yaptı.

– 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya

– 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun

Bu Kanunlar kapsamında hali hazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacaktır.

*Ödeme Tarihleri*

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan’da,
1 ve 6 olanlar 2’sinde
2 ve 7 olanlar 3’ünde
3 ve 8 olanlar 4’ünde
4 ve 9 olanlar 5’inde

PTT Kartı olan vatandaşlarımız 1.000 TL’lik desteği tüm kamu bankalarının ATM’lerinden komisyonsuz olarak çekilebilecek.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]